€ 75,99 bij NBB.com

AVM Fritz!Repeater 1200 AX Edition International Review

DJMaze
2 maart 2022, laatste update op 2 maart 2022, 1.263 views Product gekocht

AVM Fritz!Repeater 1200 AX Edition International

Als aanvulling op een FRITZ!Box 6690 voor het creëren van een mesh netwerk i.v.m. slecht WiFi bereik.
Onhandig design voor stekkerblok, maar het werkt prima.

Pluspunten

• Simpel aan te sluiten
  • Prima bereik
  • Mesh instellen zeer gemakkelijk

Minpunten

• Verspert toegang tot een tweede stopcontact
  • 5G Set-up duurt vrij lang (scan radarstations)
  • Onduidelijke LAN/WiFi-brdige modus

In mijn AVM FRITZ!Box 6690 Cable review door DJMaze kwam naar voren dat het WiFi bereik van de FRITZ!Box 6690 niet heel goed is.

Daarom nu toch maar deze 1200 AX aangeschaft om het bereik te vergroten.

Na 2x de onhandige wizard te zijn doorlopen had ik eindelijk de juiste instelling te pakken.

Vervolgens ging het koppelen aan het Mesh-netwerk heel makkelijk, door simpelweg het connect knopje op de repeater en de 6690 kortstondig in te drukken.

Daarna moest ik nog wel in de repeater webinterface "Autokanaal bijwerken" om te zorgen dat 1200 AX en de 6690 wel verschillende kanalen gebruiken.
Hier ontdekte ik wel dat de repeater er heel lang over doet omdat de radar detectie veel tijd in beslag neemt.

Daarna werkt voor nu alles prima zonder problemen.

Qua design is het wel een hopeloos apparaat. Het neemt namelijk erg veel ruimte in bij het stopcontact.
Ik had graag van AVM een PoE versie willen zien.

Heb jij ook een AVM Fritz!Repeater 1200 AX Edition International?

Scan 5GHz is denk ik vanwege DFS frequenties, daar ontkom je niet aan en duurt al gouw 5 à 10 minuten.

Wat verbruikt de 1200 AX in rust als er geen netwerkverkeer is (idle) en is dat als repeater (internet via wifi en versterkt) of als access point (internet via de kabel, versterkt) ? Zou ergens tussen de 2 en 6 Watt moeten zijn, denk ik?
In FrtizOS 7.57 is de detectie tijd tot onder de minuut terug gebracht.