Steelseries Arctis 7P+ Wit Review
Een hele fijne, kwalitatief, good-looking headset die perfect is voor de PS5. Met extra's als de on-ear sidetone en mic mute led indicator heel fijn om mee online te gamen.
Pluspunten
- Kwaliteit
- On-ear sidetone
- Led-indicator
Minpunten
- Niet inklapbaar
- Niet duidelijk hoelang de batterij nog meegaat
Een top top headset wat mij betreft! Ik gebruik de Steelseries Arctis 7P+ nu al 3 weken en ben er zeer tevreden mee. Bij de overstap naar een PS5 hoort natuurlijk een mooie nieuwe headset. De Arctis 7P+ Wit past hier perfect bij met de kenmerkende PS5 kleuren. Hieronder een aantal op en aanmerkingen betreft mijn ervaring met de headset:
Packaging:
De headset zit mooi en simpel verpakt en komt met een wireless USB-C dongle die je in je PS5 kan doen. Daarnaast zitten er 3 kabels bij voor een eventuele bekabelde connectie (1 kabel is een verlengstuk voor USB-C).
Design:
Zoals hierboven vermeld past het design perfect bij de nieuwe PS5, de kleuren representeren die van de console. Het steal-frame construction ziet er nice uit, alleen ben ik er zelf niet een groot fan van doordat de headset hierdoor niet in te klappen is en dus niet heel makkelijk is om mee te nemen (iets wat ik gewend ben).
Waar ik wel groot fan van ben is de intrekbare microfoon, ik vind dit een geweldige functie die er ook nog eens cool uitziet.
Gebruik:
Voor het installeren hoef je eigenlijk geen specifieke handelingen uit te voeren. Nadat je de USB-C dongle in je PS5 stopt maakt de headset eigenlijk vanzelf al verbinding. Tijdens het gamen hoef je alleen een beetje aan de volume knop te draaien voor jouw gewenst geluid.
Gebruikerservaring:
Een iets wat ik geweldig vind van deze headset is de on-ear-sidetone. Ik ben namelijk iemand die tijdens online schietspellen nog aardig meegaat in het spel en hierdoor ook wat hard kan praten/schreeuwen door mijn headset heen. Door de on-ear sidetone functie die de Arctis 7P+ heeft hoor ik mijzelf praten door al het in-game geluid heen waardoor ik niet meer zo snel loop de schreeuwen, zeker een functie waar ook mijn vrouw blij mee is ;p. Geluid van de microfoon is niks op aan te merken en de mute led-indicator is geweldig! (lampje dat op je microfoon gaat branden als je op mute staat).
Je merkt en kunt voelen dat deze headset kwalitatief helemaal in orde is en krijgt van mij hierdoor dan ook een hele goeie overal rating.