Steelseries Arctis 7P+ Wit Review
Los van de prijs is dit een goed product ,afhankelijk van je doel voor je headset. Voornamelijk geschikt voor fps.
Pluspunten
- Bouw kwaliteit
- Comfort
- Design
- Omgevingsgeluid instelbaar
- Batterijduur
- Snel laden
- Gebruiksvriendelijkheid hardware
Minpunten
- Gebruiksvriendelijkheid software
- Geluids kwaliteit voor immersive gaming
- Batterijniveau aflezen
De steelseries komt in een simpele verpakking. Het in gebruik nemen van de headset is opzich vrij simpel. Er zijn verschillende mogelijkheden maar ik gebruik hem met de usb c dongel en een aangepast eq profiel. Deze kun je instellen met de software die je van de site kunt/moet downloaden. Deze software geeft je meerdere presets voor verschillende game ervaringen. Je merkt duidelijke verschillen in deze instellingen. De basis preset voor (fps) heb ik licht aangepast naar mijn voorkeur maar in principe is de preset al voldoende om goed richtingen te kunnen onderscheiden. Het vervelende is dat je de headset dus alleen op je pc, laptop enz kunt aanpassen. Dit is denk ik alleen een punt wat je ervaart als je verschillende game genres speelt. Het geluid is niet slecht maar vergeleken met een headset voor muziek bijvoorbeeld doet de kwaliteit in mijn ogen onder. De software is dus eigenlijk goed de mogelijkheid om tussen 2profielen te switchen zouden de gebruiksvriendelinkheid enorm boosten in mijn ogen. De hardware heb ik eigenlijk weinig over te klagen. De positie van de knoppen ben ik vrij snel aan gewend het gemak om zowel via je headset als via je controller te kunnen muten is dubbel maar toch heel prettig. Om een beetje te klagen had ik het fijn gevonden als bij aan/uit doen van de headset een duidelijk onderscheid te maken was en gewoon het batterij percentage werd aangegeven. Verder kan ik de volume knop soms perongeluk verdraaien als ik teveel tegen de stoel leun maar vind deze wel op de juiste plek zitten. Als laatst de mogelijkheid om jezelf/omgeving te horen of niet is een echte plus. Het werkt goed op je stem en pakt eigenlijk vooral hoge geluiden goed op. Lage geluiden om me heen hoor ik nog steeds heel lastig en vanaf een bepaald volume is er een duidelijke ruis hoorbaar als je deze optie op zijn max hebt staan. Dit is wel op een luidere stand dan waarop ik hem gebruik. Dus ervaar hier geen hinder door. Batterij ben ik ook nog niet zonder komen te zitten en heb ook geen idee of je echt de 30uur haalt maar gevoelsmatig is dit prima ondanks de slechte indicatie van het batterij niveau.