Steelseries Arctis 7P+ Wit Review

i-dj
21 januari 2022, laatste update op 21 januari 2022, 449 views Rapporteer Product geleend

Steelseries Arctis 7P+ Wit

Degelijk gebouwde draadloze headset met Usb-C snellaad functie. Een prima over-ear headset met goed geluid en een prima microfoon. Met 30 uur gametijd kom je nooit meer voor verrassingen te staan.

Pluspunten

• Geluidskwaliteit
  • 30 uur op 1 batterijlading
  • Geschikt voor PS5
  • Usb-C snelladen
  • SteelSeries configuratie pc app

Minpunten

• Draadloos niet geschikt voor XBOX
  • Vorm Usb-C dongel
  • Uitschuifkabel microfoon is zwart
  • Microfoon laat je klinken als Chopper Bob
  • Geen app ondersteuning op PS5

Cut the wire!

In 2022 zijn er een aantal zekerheden in de wereld. Mark Rutte is nog steeds Minister-President, Iedereen is BOOS op Iedereen en het vinden van een betaalbaar huis is makkelijker dan het kopen van een PlayStation 5. En toch gaat deze review over een accessoire die nadrukkelijk ook is gemaakt voor de PlayStation 5. Dit is een review van de SteelSeries Arctis 7P+.

Algemeen:

De Arctis 7P+ is de nieuwste draadloze gaming headset van SteelSeries . En dat zie je ….. niet. De headset lijkt in alle fronten op zijn voorganger de Arctis 7P. En eigenlijk lijken alle headsets van SteelSeries op elkaar. Maar er zijn wel degelijk zichtbare maar vooral onzichtbare verschillen.
In de doos:
Voordat we diep op de specificaties in gaan eerst even de droge gegevens van een unboxing.
In de doos vind je, naast de Arctis 7P+, een Usb-A naar Usb-C oplaadkabel, een speciale audiokabel om de Headset met een 3,5 mm plug aan te sluiten en een Usb-A naar Usb-C verloopstekker. En deze laatste verloopstekker is superhandig. Want de SteelSeries headset wordt verbonden via een Usb-C dongel. Bij het ontwerpen van deze dongel hadden ze bij SteelSeries blijkbaar ook nog geen PlayStation 5. Want dan hadden ze zich gerealiseerd dat je met het aansluiten van de dongel op de Usb-C aan de voorkant meteen de Usb-A poort blokkeert. Ook voor het gebruik op een pc heb je het dongetje nodig. Ik heb op mijn computer geen Usb-C poort zitten dus ben erg content met de standaard meegeleverde verloopstekker.
Looks:
Wit! Dat is de hoofdkleur van deze 7P+ headset. En dat past precies bij het wit van de PlayStation 5. Aan de binnenkant is de hoofband blauw wat ik wel weer een beetje doet denken aan de standaard wit en blauw combinatie van de Sony headset van de PS4. Een beetje nostalgie dus.
Bij keuze zou ik altijd voor de Dark Side kiezen maar deze witte kleur misstaat de headset niet. Het uitschuifkabeltje van de microfoon is dan wel weer zwart. Een kleine “design” fout in het verder smetteloze wit?
Bouwkwaliteit:
De bouw kwaliteit van de headset is zeer goed. De hoofband is van metaal en ik heb filmpjes gezien waarin de headset in allerlei standjes wordt gevouwen en met hetzelfde gemak zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt. Ik ben nou net niet de reviewer die dit soort dingen graag zelf uittest, maar ik denk dat SteelSeries prima een niet nader te noemen Formule 1 team kan gaan sponseren. Deze headset blijft dan vast wél heel. De headset blijft ook gewoon stevig op je hoofd zitten. Zonder daarbij zwaar aan te voelen. De oorkussens zijn super zacht en vallen over je oren heen, zelfs mijn grote oren worden volledig afgedekt. De headset drukt niet hard op je oren wat als brildrager echt een pré is.
Geluidskwaliteit:
Dat een headset stevig is en prettig zit is fijn voor lange game sessies. Maar geluidskwaliteit is minstens zo belangrijk. Bij de goedkopere headsets die ik eerder heb gebruikt worden mijn trommelvliezen altijd een beetje moe. Dat merk ik doordat ik de headset dan even af moet doen om de “druk” op mijn oren weer te verlagen. Dat is niet echt fijn als je midden in een gevecht zit of net die snelste ronde aan het verbeteren bent. Maar met de Arctis 7P+ ervaar ik deze druk totaal niet en moet ik echt op zoek naar een ander excuus voor het feit dat ik weer "af" ben.

Het geluid is prima maar wel wat vlak. Je kunt dit eventueel wel oplossen met een gratis pc-tool via SteelSeries om de Bass, midden- en hoge tonen te tweaken. De instellingen kun je dan opslaan en worden dan ook voor de PlayStation 5 doorgevoerd.
Ik ben niet echt een online gamer, maar ik heb even een Party gestart met mijn zoon op de PlayStation 4. Daar hebben we het geluid vergeleken en ik moet zeggen dat je prima te verstaan bent door de ClearCast microfoon. Is het dan kraakhelder, nee dat niet. Je klinkt door de voor Discord gecertificeerde microfoon wel een klein beetje als Chopper Bob.
En hoe is de headset in het gebruik?:
De Arctis 7P+ is een headset van de lange adem. Waar zijn voorganger, de 7P al een stunning 24 uur op 1 batterij lading meekon doet de 7P+ daar nog eens 6 uur bovenop. De headset is 4 avonden op rij gebruikt en we hebben hem daarna voor de zekerheid maar aan de lading gedaan. Dat is dan ook wel weer een nadeel. De headset geeft niet aan hoeveel batterijlading hij nog heeft (correct me if I’m wrong). Dus preventief laden is wel een advies. Verder ondersteund de 7P+ snelladen via Usb-C, zit er een volumeknop en een chat volumeknop op en een Mute knop voor de microfoon. Als je de microfoon Mute krijg je een piepje op je oren maar kleurt ook de microfoon rood als visuele indicator.
De hoofdband is verstelbaar, maar blijkbaar hebben we hier in huis een vrij universeel hoofd, want voor zowel voor mijn 2 tieners als voor mij hoeft deze niet te worden aangepast.

Conclusie:

Na een aantal lange avonden gamen met de SteelSeries Arctis 7P+ is de conclusie dat dit een prima draadloze headset is. Zowel op de PlayStation 5 en 4 als ook op de pc zorgt de headset ervoor dat je helemaal op gaat in het spel. Zijn er dan geen nadelen? Zeker wel. De headset ondersteund draadloos bijna alle gaming platformen. Behalve de Xbox. Hiervoor mist de Arctis 7P+ bluetooth. Dus gamen op de XBOX moet alsnog met het 3,5mm audioplugje. Ook de vorm van de Usb-C adapter kun je als een designfout van SteelSeries beschrijven, zeker als je bedenkt dat het doel van de headset het gebruik voor de PlayStation 5 is. De verschillen met zijn voorganger zitten vooral onder de motorkap. Zo krijg je 6 uur meer batterijduur, 30 uur in totaal. Je krijgt een Usb-C aansluiting met snelladen en de Arctis 7P+ ondersteund 3D surroundsound op de PlayStation 5. Tel daarbij de verbeterde microfoon op en het pakket is compleet. Wil je een kwalitatieve headset, voor PC en PS5, dan is de Arctis 7P+ zeker het overwegen waard.

Heb jij ook een Steelseries Arctis 7P+ Wit?