EZVIZ DB2 Review
Na "wat" vergelijkings werk, uitgekomen op de videodeurbel van Ezviz.
Het is een robuust apparaat wat snel geïnstalleerd is, al loopt dat niet helemaal soepel in 1 keer.
Het beeld is erg scherp, ook ‘s nachts met IR beeld.
Minpunten
- Groots
- Installatie niet foutloos (maar het werkt wel)
- Reactie tijd personen herkenning
Na wat twijfelen tussen een IP cam of videodeurbel, toch voor de deurbel gegaan.
Een camera aan de gevel trekt toch weer de aandacht, een videodeurbel zie je steeds vaker in het straatbeeld.
Deze Ezviz DB2 als Tweedekans gekocht bij Coolblue voor een mooi prijsje, al is de 109,- standaard prijs ook best netjes.
Eigenlijk specifiek gekozen voor de draadloze wegens het plaatsen van de deurbel.
Zo kon deze aan de andere kant van de deur geplaatst worden, en heb ik toch zicht op de dode hoek bij de voordeur.
De voordeur ligt zo’n 30-40cm terug in de gevel, waardoor je er geen zicht op hebt.
De installatie is vrij simpel.
Gong in het stopcontact, even wachten tot die is opgestart.
QR code scannen met de app, beldrukker aan zetten, en gaan.
Nog wel even een account aanmaken in de app, maar dat is niet nieuw.
In eerste instantie kreeg ik de melding dat de beldrukker ‘off line’ was…vreemd.
Terwijl ik de gebruiksaanwijzing doornam, kwam er prompt toch beeld.
En dat beeld is best scherp, en voor de 3mtr diepte die ik van mijn voortuin in beeld wil, ook gewoon goed.
De hele breedte van 6 meter staat er op, en alle dode hoekjes zijn weg.
Omdat ik niet de enige in huis ben, en eigenlijk ook vaak weg, moest mevr nog even worden toegevoegd als mede gebruiker.
Dat ging niet helemaal van zelf.
Je kan personen uitnodigen via mail of telefoonnummer,maar als je dat doet krijg je een foutmelding dat die
persoon niet bestaat….?
Na nog een paar pogingen werkte het wel.
Wederom, vreemd…
Ook de app op de andere telefoon geïnstalleerd, en toen ging het allemaal vanzelf.
De set is compleet met alle benodigdheden om de beldrukker te monteren.
Een twee-tal wiggen om de beldrukker of horizontaal, of verticaal iets onder een andere hoek te monteren.
Zoals ik al zei, het voelt en ziet er allemaal erg degelijk uit.
Dan nog even over de app.
Die ziet er goed uit, maar het is even zoeken welke instellingen waar zitten.
Onder Algemene Instellingen staan vooral instelling voor de app zelf.
Klik je op het beeld van de beldrukker, krijg je de instellingen specifiek voor de beldrukker.
Ik wilde het geluid van de gong veranderen…dat verwacht ik onder het kopje Luidsprekerinstellingen, waar ook een icoontje bij staat van de gong…
Nee, wil je de ringtone, om het zo maar even te zeggen, veranderen, moet je naar audio.
En zo is het toch even zoeken wat waar zit.
De komende dagen zal blijken hoe lang de accu het echt vol houd.
Volgens Ezviz zou dit 4 maanden moeten zijn.
Ik heb geen besparende opties aangezet, die zijn er wel.
Ook zit deze niet onder Batterij, maar onder Bedrijfsmodus.
De accu was ook vol toen ik aan de installatie begon, en staat 2 uur later op 97%.
Dat zal vooral komen omdat je er toch even mee bezig bent.
De reactietijd tussen het indrukken van de beldrukker en de melding op de telefoon is bijna direct.
Ik heb het idee dat het zelfs sneller als naar de gong toe.
Als iemand het pad op komt lopen is de reactie tijd minder snel.
Na het boodschappen doen, kom ik door het tuinhek binnen, vanaf daar is het ongeveer 3mtr tot de voordeur.
Pas als ik bij de voordeur sta, krijg ik een melding dat iemand het pad op komt.
Gek genoeg is de videodeurbel wel al vanaf het tuinhek begonnen met opnemen.
Hier zit dus wel een vertraging in, maar echt heel erg is dat voor mij niet.
Het beeld ‘s nachts met de IR aan is gewoon goed.
Als ik 's ochtends naar het werk, nu nog in het donker, ben ik duidelijk herkenbaar (duh...).
Het beeld is gewoon scherp, niet overbelicht wat je bij sommige camera's met IR wel een ziet.