Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

Score: 4
1 review

Flitsmeister Two

Prijs
Specificaties Overige gadget - Bekijk alle specificaties
Bekijk alle reviews

Flitsmeister Two Review

+2
lud70 27 december 2021, laatste update op 20 januari 2022, 3.047 views Product gekocht

Flitsmeister Two

De Flitsmeister Two is via bluetooth verbonden met de Flitsmeister app op je smartphone, en geeft meldingen van de app door met icons op het display en piepjes. De Two is een verbetering van de One. Wel met een hogere prijs+abo. Maar een boete is snel duurder. Zie video hieronder.

Pluspunten

  • Automatisch opstarten
  • Prima te gebruiken naast favoriete Navigatie app
  • Icons gevaarlijke situaties heel duidelijk

Minpunten

  • Aanschaf prijs is fors (79 euro)
  • Abonnement is verplicht (1,49 per maand)
  • Oplaadbare batterij moet maandelijks opgeladen

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Op Youtube plaatste ik deze Nederlandstalige videoreview, met beelden van de Flitsmeister Two in gebruik in de auto:



Algemeen
De Flitsmeister Two is een bluetooth apparaat dat is verbonden met de Flitsmeister app op je smartphone. Het apparaat helpt om waarschuwingen van de Flitsmeister app door te geven, met icons op het display en piepjes.

De Flitsmeister Two is de opvolger van de Flitsmeister One, die geen schermpje had, maar lichtsignalen. De verbeteringen komen wel met een hogere prijs, en een abonnement is verplicht. Maar dat heb je er snel uit, als je er een boete meer voorkomt.

Hoe ik de Flitsmeister Two gebruik
De Flitsmeister Two heb ik getest met een iPhone 12 Pro Max waarop de Flitsmeister app draait. Ik heb een oudere auto, waardoor ik alleen mijn telefoon voor spraakverbindingen kan koppelen via bluetooth met mijn auto, maar geen Carplay of muziekverbinding heb. Het geluid van de iPhone en de Flitsmeister app hoor ik dus niet op mijn auto luidsprekers.

Unboxing
In het doosje vind je het Flitsmeister Two apparaatje. Met twee bevestigingshouders en dubbelzijdige 3M plaktape. Verder ook een handleiding. Handig om die even te lezen, bijvoorbeeld welke icoontjes je te zien kunt krijgen.
Het Flitsmeister Two apparaat voelt wat steviger aan dan zijn voorganger. Eigenlijk doet het apparaatje maar weinig: het is meer een draadloze pieper met een scherm en twee toetsen voor het bevestigen of ontkennen van meldingen van flitsers en gevaarlijke situaties. Of – en dat is nieuw in de Flitsmeister Two – het zelf melden van nieuwe flitsers en gevaarlijke situaties.

Alle intelligentie, inclusief plaatsbepaling en flitsupdates komt uit de Flitsmeister app op je telefoon. Die app inclusief de bluetooth verbinding moet je dus altijd aan laten staan. Dat kan ook op de achtergrond.

Voor 79 euro is zo’n 'piep+plaatje apparaatje' dus eigenlijk best veel geld. En je hebt ook nog eens een abonnement op Flitsmeister Pro nodig van 1,49 per maand. Dus 18 euro per jaar. Maar je krijgt het abonnement het eerste jaar gratis, en ik vind de Flitsmeister Two nog steeds een welkome aanvulling op het gebruiksgemak.

Gebruiksgemak
Het hoge gebruiksgemak merk je al meteen bij het koppelen. Dat gaat snel in de Flitsmeister app.

De Flitsmeister Two geeft verschillende combinaties van iconen en en lichtsignalen bij verschillende meldingen. Zo zijn er aparte meldingen voor snelheidscontroles, gevaarlijke situaties, vertragingen, en aankomende hulpvoertuigen.

Door de icoontjes op het scherm kun je snel zien om wat voor soort melding het gaat. Wat de maximum snelheid bij een flitser is, maar ook wat voor soort gevaarlijke situatie het is. Dat is een flinke verbetering ten opzichte van de Flitsmeister One.

Met de twee knoppen kun je een snelheidscontrole of gevaarlijke situatie bevestigen of ontkennen.
Het melden van nieuwe flitsers en gevaarlijke situaties kan nu ook, door twee keer op de desbetreffende knop te drukken.

De piepjes zijn in de app uit te zetten. Dat kan handig zijn, bijvoorbeeld als er kleine kinderen op de achterbank liggen te slapen. Je moet sowieso je reisgenoten even waarschuwen voor de geluidssignalen die het appraat plotseling kan maken.

Automatisch opstarten
Het gebruiksgemak in combinatie met de app maakt het apparaatje handig.
Het apparaat gaat vanzelf aan als je met je iPhone in de buurt komt van je auto. Toch is het apparaat ook weer niet zo gevoelig dat hij steeds aangaat als je je auto voor je voordeur parkeert.

Automatisch opstarten van de Flitsmeister app schijnt overigens ook te kunnen zonder de Flistmeister TWO, met de Opdrachten app op de iPhone, maar dat moet je dan zelf instellen. Verder begreep ik in de fora op internet, dat je je iPhone dan wel steeds moet ontgrendelen. Dat is met dit apparaat niet nodig. De iPhone kan gewoon in je broekzak blijven zitten.

Ik heb de Flitsmeister Two vooral gekocht voor als ik mijn iPhone gewoon in mijn broekzak laat zitten, want dan vergeet ik vaak Flitsmeister aan te zetten. Zo heb ik een paar keer een boete opgelopen op zo’n rondweg die op een rijksweg lijkt, maar waar dan opeens een 50 km/u limiet geldt.
Als je nooit vergeet zelf de Flitsmeister app aan te zetten, en je je telefoon altijd op je dashboard zet, dan is de Flitsmeister Two waarschijnlijk overbodig.

Flitsmeister gebruiken naast (bijvoorbeeld) TomTom
Het heeft in het geval dat je je iPhone op je dashboard zet wel weer toegevoegde waarde, wanneer je Flitsmeister wil gebruiken naast je favoriete Navigatie app op je iPhone. Zo gebruik ik zelf op langere ritten vaak TomTom, dat ik beter vind voor navigatie, maar wat slechter voor mobiele flitsers en gevaarlijke situaties.

Maar ik gebruik hem dus vooral, met mijn iPhone in mijn broekzak. De Flitsmeister app, doet zijn werk dan op de achtergrond, en de Flitsmeister Two laat het me weten als ik ergens op moet letten. Ik gebruik overigens niet de meegeleverde houder, maar een telefoon klem, die ik op de ventilatopening kan schuiven (zie foto's hieronder).

Batterij
De Flitsmeister Two heeft een oplaadbare batterij, die je via micro usb kunt opladen. Dat lijkt een voordeel ten opzichte van de Flitsmeister One, die een verwisselbare batterij heeft. Maar de batterij in de Flitsmeister One gaat lang mee. Die van mij doet het nu al 2 jaar. De oplaadbare batterij in de Flitsmeister Two moet je – door het schermpje – veel vaker opladen.

Prijs aanschaf & verplicht abonnement
Het verplichte Flitsmeister Pro abonnement is het eerste jaar inbegrepen, maar kost daarna 1,50 per maand, dus 18 euro per jaar. Dat zijn de prijzen op dit moment (december 2021).
Met het verplichte Flitsmeister Pro abonnement word je Flitsmeister app reclamevrij, kun je een focus mode aanzetten, kun je icons kiezen voor app en auto, kun je terugzoeken in flitshistorie, en kun je boetes aanvechten.

Verwar het Flitsmeister Pro abonnement niet met het ritregistratie abonnement, dat kost 4,50 euro extra per maand, en is vooral bedoeld voor mensen die hun auto (ook) zakelijk rijden.

Flinke prijzen dus. En ook flinke prijsverhogingen ten opzichte van de Flitsmeister One, die 49 euro kost, en overigens in december 2021 volgens de website nog steeds verkrijgbaar is (maar tijdelijk uitverkocht). Voor de Flitsmeister One lijkt geen Flitsmeister Pro abonnement nodig. De Flitsmeister Two is dus met zijn 79 – naast het abonnement – 30 euro duurder in de aanschaf van het apparaat.

Ondanks prijs de moeite waard
Is het dan wel de moeite waard? Ik vind van wel. Dat komt omdat ik een oudere auto heb uit 2010, zonder carplay, en die ook niet automatisch met de geluiden van mijn iPhone koppelt. Ik heb het over voor het gebruiksgemak, want ik vergeet te vaak om de Flitsmeister app handmatig aan te zetten of mijn iPhone zichtbaar neer te zetten.
De rare bussiness case van de Flitsmeister TWO is, dat je hem er snel uithebt, wanneer je 1 of 2 boetes mist. Verder zijn de waarschuwingen voor gevaarlijke situaties, werkzaamheden en ambulances ook echt handig.
Mocht je de 79 euro en het abonnement te duur vinden, dan kun je ook de Flitsmeister One van 49 euro overwegen. Daar heb je geen abonnement voor nodig.

Samenvatting in 3 pluspunten & 3 aandachtspunten
Dan zijn we toegekomen aan de samenvatting, met 3 pluspunten van de Flitsmeister One, en 3 aandachtspunten.

Top
1. Handig, precies wat ik nodig heb omdat Flitsmeister automatisch wordt opgestart op het moment dat ik in de auto stap, ook al zit mijn telefoon nog in mijn broekzak, en ik dan desondanks duidelijke meldingen ontvang.

2. Op deze manier kan ik ook makkelijk gebruik blijven maken van mijn favoriete navigatie programma op mijn telefoon

3. Gebruiksgemak, je laat hem gewoon in de auto liggen. De icoontjes op het scherm zijn een welkome aanvulling omdat ze veel duidelijker zijn dan alleen gekleurde lichtjes van de Flitsmeister One.


Tip
1. De prijs. Die is nogal fors, en nog hoger dan die van de Flitsmeister One.

2. Een abonnement, dat weliswaar het eerste jaar gratis is, maar daarna 1,50 per maand kost. En dat is weer een abonnement erbij.

3. De oplaadbare batterij. Goed dat hij is op te laden, maar gaat stuk minder lang mee dan die van de Flitsmeister One.

Conclusie
Al met al vind ik het voor mijzelf een prima aankoop. De icoontjes geven ook duidelijk files en gevaarlijke situaties aan. En inderdaad het kost het nodige, maar veiligheid is ook wat waard, en boetes zijn snel duurder. Het zou eigenlijk ook gek zijn wanneer het allemaal gratis zou zijn. Want zoals ze zeggen: “If you’re not paying for the product; You are the product”. In die gevallen dat alles helemaal gratis is, wordt er dan aan je verdiend door het vertonen van advertenties of – erger nog – door het doorverkopen van je locatiedata.

Dus ik ben er ondanks de stevige aanschafprijs, en het benodigde abonnement blij mee.

Wat ik nog graag zou willen zien, is dat de geldende maximum snelheid permanent in beeld staat (in plaats van de groene smiley), en niet alleen bij een flitser. Hopelijk kan dat in de toekomst met een software update alsnog worden toegevoegd.

P.S.
  • koppelen werkt in de praktijk niet altijd even automatisch, ligt volgens leverancier aan iOS 15.2, maar beta tester ziet bij 15.3 Beta nog geen verbetering
  • paar foto’s toegvoegd, nav. vraag of de FM Two ook aan de dakhemel te bevestigen is (dat is hij, mits dakhemel vlak is)

Bekijk alle afbeeldingen:

Heb jij ook een Flitsmeister Two?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties (14)

Wijzig sortering
Dank voor de review en ik heb de Two ook net ontvangen .
Waarschijnlijk doe ik iets niet goed want ik krijg mijn nieuw aanschaf maar in in beeld in de app, en ik kan hem dan ook niet verbinden. Mijn bluetooth ziet hem wel en als ik op verbinden druk vind hij hem wel maar hij houd hem niet vast ?
Even voor de duidelijkheid ik heb al een One en die staat er wel nog in ?

Wat doe ik fout of zie ik over het hoofd?
Reageer
Eerst lukte het me om de Two naast de One te installeren. Maar daarna toch wat connectie gedoe, dus de One eruit geknikkerd. Misschien helpt dat ook bij jou?

Heb dit keer (bij de Two) overigens direkt via de Flitsmeister app gekoppeld, en niet eerst in de algemene iPhone Instellingen bij bluetooth. Dat zou dus moeten kunnen.

[Reactie gewijzigd door lud70 op 27 december 2021 18:00]

Reageer
Bij mij werkt die nog niet helemaal zo als ik het zo willen, Flitsmeister app geeft wel een melding dat die automatisch opstart zodra ik in de buurt van FM two kom maar helaas moet ik dan nog handmatig app openen zodat die verbinding maakt, ook krijg ik alleen meldingen wanneer er een route ingesteld is, misschien dat ik iets verkeerd doe maar had verwacht dat die automatisch meldingen zou weergeven bij flitspalen etc ook heb ik geen route ingesteld in de app. Het is ook een rare keuze om die groen smiley te weergeven bij idle ipv bijvoorbeeld max snelheid.
Reageer
Heb soms ook het probleem dat hij niet automatisch opstart als de iPhone nog niet unlocked is. Is bekend probleem met IOS 15 en Flitsmeister Two en One, dat volgens de fabrikant met de 15.3 update wordt opgelost (27-12-2021 alleen is IOS 15.3 nog maar als public beta beschikbaar).

Flitsmeldingen etc. doen het bij mij wel gewoon zonder dat ik een route instel (heb nog nooit een route ingesteld omdat ik een andere all voor navigatie gebruik). Geeft de app zelf (zonder de TWO) wel flitsmeldingen als je geen route instelt?
Reageer
De TWO werkt gewoon niet !!

- iOS 15.3beta al een paar weken geïnstalleerd,
- zodra ik wegrij start de FM app op de telefoon maar scherm blijft op zwart en ook de TWO blijft op zwart, je hoort wel piepjes ??
- zodra ik de FM app afsluit op de telefoon dan start het schermpje van de TWO wel en werkt het best wel aardig.

Diit ding voegt gewoon niets toe en kan ik net zo goed de telefoon in een houder stoppen .. en dat wil ik nu net niet, daarvoor heb ik de TWO gekocht ....ik wil dit ding retourneren!!
Reageer
Heb vandaag langs een flitspaal gereden en heb een melding gekregen. Moest wel fm app aan hebben staan (telefoon unlocked, geen route ingesteld) dus denk dat het met permissions te maken kan hebben. Automatisch opstarten gaat nog steeds niet goed, fm two wordt wel actief en telefoon geeft een melding maar toch moet ik de app handmatig openen zodat die verbinding kan maken.
Reageer
Vandaag ook weer problemen met (gebrek aan) automatisch opstarten. TWO blijft hangen in ‘zandloper’ cirkeltje, totdat ik iPhone opnieuw opstart. Morgen ga ik kijken of het zonder opnieuw opstarten iPhone ook lukt met bluetooth aan en uit zetten. Moet wel gefixt want als dat steeds niet werkt valt voor mij groot deel van aanschafreden (namelijk ‘auto-aan’) weg. Hopelijk idd met IOS 15.3 update opgelost.
Reageer
Mocht die Ford in het filmpje van jouw zijn… Daar zit toch gewoon een Bluetooth audio verbinding op? Je kunt kiezen voor Aux en dan Bluetooth selecteren toch?
Reageer
@SjaakDeBeer Het is een Galaxy uit 2010. Daar zit wel een line-in op, maar geen bluetooth. Ik heb op die line in wel een aparte bluetooth receiver aangesloten, maar die moet ik telkens manueel opstarten. Telefoongeluid komt dus niet automatisch op mijn boxen. Dus Two helpt me 1) om FM app automatisch te activeren; en 2) om icons met soort waarschuwing+flitsmaxsnelheid te zien, met iPhone in mijn broekzak.

Ik merk qua 1 helaas wel, dat de Two onbetrouwbaarder lijkt dan de One in het automatisch opstarten. Maar dat ligt volgens fabrikant aan IOS15.2, en zou verholpen moeten worden met 15.3 (hoewel beta testers daarvan al zeggen dat dat tegenvalt, zie hieronder bijv. reactie Rob van Deele). Het lijkt erop dat dat probleem de One ook raakt, dus dat het echt aan interactie Flitsmeister met IOS ligt (alleen One die gebruik ik inmiddels niet meer, dus dat heb ik zelf bij de One niet zo gemerkt).

[Reactie gewijzigd door lud70 op 13 januari 2022 10:24]

Reageer
Weet je toevallig ook of dat je hem onderste boven kan gebruiken? Dus dat je hem tegen de dak hemel kan monteren terwijl de blauw knop gewoon links zit en de rode rechts?
Reageer
Hoe wil je de smiley zien? Als je als bestuurder naar boven kijkt naar de dakhemel, en je de ogen van de smiley dan nog steeds bovenaan (achterkant auto) wil zien, en de mond onder (voorkant auto), is er natuurlijk geen probleem.

Als je dat andersom wil, is er wel een probleem. Ik kan geen feature in de app vinden om het plaatje te draaien. Ik kan me alleen niet voorstellen dat je een gedraaid plaatje als chauffeur prettig zou vinden.

Of begrijp ik je vraag verkeerd?
Reageer
Ik wil hem graag boven de binnen spiegel hangen maar het wordt natuurlijk niets als die smiley onderste boven zit. De dashboard mount doe ik dus onderste boven

Aan de hand van deze foto: https://tweakers.net/i/mh...dyyl8La.jpeg?f=user_large

Trek ik de conclusie dat je de mount op verschillende manieren kan bevestigen.

[Reactie gewijzigd door Toppe op 20 januari 2022 21:31]

Reageer
@Toppe, nu snap ik (pas) wat je bedoelde. Heb even voor je gekeken. Lukt inderdaad met 1 van de meegeleverde houders. Die moet je dan wel aan je dakhemel plakken (moet vlak zijn). Bij de foto’s heb ik er 4 toegevoegd, waarop je het ‘zo’n beetje’ kan zien).
Reageer
Helemaal top! Ga hem meteen bestellen!
Reageer


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True