Razer Barracuda X (2021) Zwart Review
7 december 2021, laatste update op 27 april 2023, 1.265 views
Rapporteer
Product gekocht
Ik zocht een goede betaalbare headset voor thuiswerk en gaming.
Deze heeft een toegankelijke sound en is zelfs meer dan vrij aardig om muziek mee te luisteren. Hij zit erg comfortabel, ook bij langdurig gebruik. Waar hij echt uitstekend in is, is het gebruiksgemak.
Pluspunten
- vrijheid & gebruiksgemak!
- comfortabel
- sound
Minpunten
- allerhoogste frequenties zijn niet zo aanwezig
- ...ik kan verder niks bedenken
- > Later blijkt de bouwkwaliteit echt ondermaats.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ontzettend blij met deze aankoop
Ik zocht een goede betaalbare headset, voor met name thuiswerk geschikt en ook voor gaming.
Vergeleken met de HyperX Cloud II (beste geluid op bas na), Razer BlackShark V2 (die heeft de beste waarde voor de prijs) en de Logitech G PRO X (middelmatig in alle opzichten) - dan klinken en voelen ze allemaal anders, maar is deze het prettigst voor mijn oren. Hij is zelfs meer dan vrij aardig om muziek mee te luisteren, dankzij een redelijk vlakke EQ, met kleine boost in de bas (bas is echt heel mooi en strak) en een kleine dip bij de hoogste frequenties. Het is daardoor een toegankelijke sound, die voldoende gedetailleerd, maar niet té aanwezig is als je bv. muziek luistert tijdens je werk.
Voor sommigen kan dit wellicht iets te 'dof' zijn; sound blijft persoonlijk.
Wil je audiofiele prestaties dan moet je hoe dan ook natuurlijk ergens anders zijn, dit is een (game-)headset.
Voor mij is de sound voldoende voor communicatie met wat muziek en voor bij het gamen goed; prima qua hoeveelheid details en 3D positionering. De mic is ook prima en goed verstaanbaar.
Dat, met hoe lekker deze zit (heel comfortabel, zacht en lekker licht - maar: waarschijnlijk niet geschikt voor reusachtige oren), de onopvallende maar strakke looks, plus de prima passive isolatie maakt het overall een erg prettige headset! Maar wat hem écht comfortabel, wat mij betreft ideaal maakt, is de heerlijke zorgeloze (bewegings-)vrijheid: De draadloze ontvangst is super sterk en stabiel, de batterij gaat lang mee, zelfs langer dan ze beweren (zeker +24u) en is oplaadbaar tijdens gebruik, de dongle is overal plug&play zonder enige vorm van gelul.
Ik merk na een aantal uren niet echt meer dat ik deze headset op mijn hoofd heb, terwijl ik ondertussen volledig van dit apparaat geniet!
En dat was eigenlijk wat ik zocht.
@27-4-23
> Met een halfjaar was de volumeknop lichtelijk brak, waardoor op laag volume het stereobeeld niet meer gelijk is. Dit is niet te verhelpen met contactspray.
> Met een jaar waren de oorkussens niet meer zo extreem comfortabel als ze waren, obviously - maar wel evengoed nog wel lekkerder dan vele andere koptelefoons.
> Met bijna anderhalf jaar is op onverklaarbare wijze een scheur gekomen in de headset, die uiteindelijk tot barsten leidde. Ik heb hem maar met secondelijm gerepareerd voor zolang het duurt.
Helaas kan ik deze en het nieuwe model (2022 - exact dezelfde bouwkwaliteit) niet meer aanraden.
De bouwkwaliteit blijkt daarvoor gewoon echt onvoldoende te zijn. De aanschafprijs was destijds rond de honderd euro, dat kan dan echt niet.
Ook niet met de huidige prijzen vind ik.
Ik haal er twee sterren af, omdat het natuurlijk kan zijn dat ik gewoon pech heb gehad.
Is dit een universeel probleem van dit model, dan kan er nog wat af.