€ 38,99 bij MediaMarkt

WiZ Squire tafellamp Review

ronhorst Testpanel
7 december 2021, laatste update op 7 december 2021, 106 views Rapporteer Testpanel

WiZ Squire tafellamp

Mooie draagbare lamp met ruim 16 miljoen kleuren. Deze sfeermaker kan subtiel geplaatst worden

Pluspunten

• Mooie afwerking
  • veel kleuren
  • fijne app

Minpunten

• Stabiele wifi verbinding nodig

Algemene beoordeling:

Aan alles is te merken dat dit een kleiner broertje is van het grote Philips Hue. De app werkt stabiel en de reactietijd tussen de app en de lamp is zeer goed te noemen. Waar verschillende (met name tuya platform lampen) vaak opnieuw ingesteld moet worden en vervelend aan en uit knippert is dat bij deze lampen niet het geval. Dit maakt dan ook de lampen geschikt om te gebruiken met een traditionele schakelaar. Omdat de stroom bij een traditionele schakelaar eraf is werkt de bediening via de app niet meer. Maar het opnieuw instellen van de lamp is niet nodig.
Mijn inziens is de lamp voor iedereen geschikt met een smartphone en die slimme lampen wil gebruiken en op de plaats van gebruik een stabiele wifi-internetverbinding heeft.

Kwaliteit:

De kwaliteit is in 2 weken lastig te zeggen maar de eerste ervaring is zoals je van lampen van Philips kan verwachten goed. De app is een goed ontwikkelde app met veel gebruiksgemakken en overzichtelijk.

Featureset:

Hierbij beoordeel ik de app aangezien de lamp een standaard lamp is. Nadat je het huis hebt aangemaakt en de lampen hebt toegevoegd. Dit toevoegen is zeer makkelijk via het plusje in de app>en de duidelijk uitgelegde stappen volgen. daarna kan je het product toewijzen aan een kamer.

Op de basispagina kan de helderheid en kleurtemperatuur ingesteld worden, lampen aan en uit of naar meer geavanceerdere kleurinstellingen gaan. Op deze pagina kan gekozen worden uit verschillende witkleuren of gekleurde programma's. Deze gekleurde programma's zijn onderverdeeld: Eenvoudig (=1 kleur), Dynamisch (wisselende kleuren), progressief (in 30 minuten veranderd de lamp voor naar bed gaan of om wakker te worden) en feesten (dit zijn in mijn ogen overbodige programma's namelijk Kerstmis en Halloween. Bij kerstmis kleuren de lampen groen/rood en Halloween geel/oranje).

Via het tandwielletje kan je naar de instellingen van de lamp gaan. Hier kan je de Fade-in en Fade-out instellen. (Dit is de tijd die de lamp gebruikt om aan of uit te gaan). De naam van de lamp, mocht je een afstandsbediening gebruiken de instellingen van de knoppen. En een feature dat echt een pre is voor normale traditionele schakelaars gedrag bij inschakelen. Hierbij kan je kiezen voor de laatste stand of WIZclick. Bij deze laatste keus kan je met de schakelaar kiezen tussen 2 standen die je inprogrammeert.

Gebruiksgemak:

Deze lampen zijn makkelijk in te stellen en te gebruiken. De app is overzichtelijk en bied veel instellingen welke goed gerubriceerd zijn. Wel is stabiele internet een noodzaak.

Ondersteuning van de fabrikant

De handleiding is goed te volgen en hierdoor zal ondersteuning niet nodig zijn.

prijs

Het product heb ik ter testen aangeboden gekregen. Ondanks dat ik dit product gratis heb gekregen blijf ik objectief. Volgens de Tweakers Pricewatch kost dit product € 47,50

Heb jij ook een WiZ Squire tafellamp?