€ 42,24 bij Amazon.com.be Marketplace

WiZ Squire tafellamp Review

3 december 2021, laatste update op 6 december 2021, 129 views Rapporteer
Testpanel 0

De Squire is een lamp die niet echt opvalt als hij uit staat, maar als de lamp aanstaat het verschil maakt.

Pluspunten

• klein
  • veelzijdig instelbaar
  • uitgebreide bedieningsmogelijkheden in app

Minpunten

• ondersteuning app minimaal

De Squire is opgenomen in het gezin onder werknaam "Lampie" en is te bedienen door een 6-jarige. Lampie zit gekoppeld aan de Google nest, waardoor hij gewoon spraakgestuurd bediend kan worden. Iets wat ik bijzonder prettig vind als ik smorgens de deur uit loop, (hey google, zet alle lampen uit), 1 commando scheelt me een rondje door het huis lopen.

Net als andere WiZ producten instelbaar via de app, gezien de functie van deze lamp iets dieper op in gaan. In de app kun je het gedrag van de lamp instellen op tijd, uitstraling en er zit een functie in om het licht aan te passen op bepaalde ritmes. Dit voelt een beetje als de wake-up light, het is een functie waarvan ik niet echt de indruk heb dat dit eerder miste in mijn leven.

Wat ik wel miste voordat deze lamp in onze kamer stond is de eenvoud waarmee de lamp een compleet andere sfeer in je ruimte kan brengen. Toelichting: ik heb nogal veel licht nodig om een en ander te zien, mijn partner niet. We lopen dus altijd te knooien met lamp aan/uit, naar gelang de situatie. Met de Squire is het makkelijker om via de verschillende instellingen een middenweg te vinden waar we allebei gelukkig van worden.

Wat de lamp voor mij een aanrader maakt, is dat het een combinatie bied van meerdere producten die in het verleden voorbij gekomen zijn (vb. wake-up, Hue, etc.) voor een aantrekkelijke prijs, zonder extra benodigde hub/bridge. Zie je dat vergelijkbare producten afgelopen jaren af en toe toch fors aan de prijs waren, met de WiZ Squire staat er toch een redelijk slim product in je kamer voor een betaalbare prijs.

algemene beoordeling
fijn product, echte toevoeging aan het interieur zonder het heel cheesy te maken

kwaliteit
Onder kwaliteit versta ik in dit geval de bruikbaarheid, niet alleen voor mij maar ook de overige huisgenoten. Hebben we "plezier" van een functioneel ding? Jazeker. Doet het wat je verwacht? Jazeker, plus wat extra.

featureset
verrassende eigenschappen in app, die ik vooraf niet verwacht had (scenes, schema en animaties).

gebruiksgemak
Voor de lol gekeken naar welke instructies beschikbaar waren, was redelijk visueel aangeleverd (=fool-proof) maar uiteindelijk niet nodig gehad, dus goed.

ondersteuning door fabrikant
Zie hierboven, beschikbare instructies niet heel ruim aanwezig, maar ook niet nodig.

prijs
De gemiddelde prijs ligt onder wat ik verwacht had dat een dergelijk product zou moeten kosten.

Heb jij ook een WiZ Squire tafellamp?