Stil...
Mijn nieuwe pc (en videokaart) moest een stille pc zijn. Dat stond voor mij bovenaan mijn verlanglijst. Daarnaast moest hij ook snel zijn, maar de stilte was (en is) voor mij het meest belangrijk. Eerder heb ik een GF4-ti kaart gehad die veel lawaai maakte, dus dat niet meer.
En geluid maakt deze kaart dus inderdaad niet. Een nieuwe chipset, de 7600GT uitvoering die passief gekoeld wordt. 2 Fabrikanten durven het aan om hem te maken, mijn keuze is op de Asus gevallen (domweg omdat de Gigabyte niet leverbaar was op dat moment).
Uitrusting
De uitrusting van de kaart is voor mij compleet. De kaart is voorzien van 2 DVI uitgangen waarvan ik er 1 gebruik. Ook is de kaart HDTV voorbereid, dus het is een potentiele kandidaat voor een MCE.
Software is voldoende bijgeleverd, 3 cd's waarvan 2 spelen (KingKong en Xpand Rallye) en 1 met drivers en handleiding. De spelen heb ik nog niet geprobeerd, de drivers waren geinstalleerd bij de assemblage van het systeem en werken naar behoren.
Resolutie en snelheid
Ik gebruik de kaart op een Samsung 171P scherm (TFT - 17 inch) op een resolutie van 1280 x 1024. Ongetwijfeld kan deze kaart veel hogere resoluties aan, ik heb het niet geprobeerd.
De snelheid...