Sandisk Extreme Portable SSD 500GB Zwart

Prijs
€ 175,-
Specificaties 500GB ext. SSD met USB 3.2 (G2) type-c - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Sandisk Extreme Portable SSD 500GB Zwart Review

Alfred2 23 april 2021, 283 views Product gekocht

Sandisk Extreme Portable SSD 500GB Zwart

De schrijfsnelheid was op mijn gedateerde computer met SATA2 en USB2 een heel behoorlijke 29 MB/sec en heel opvallend was dat dit zo blijft. De grafiek van de vordering vertoonde telkens een rechte lijn en de snelheid valt niet snel weer terug zoals bij veel, ook duidelijk langzamere, USB sticks.

Pluspunten

• Best mooi
  • Voldoende snel en zonder dip
  • Niet heel warm

Minpunten

• Kort USB 3/C kabeltje

Een goed uitziende, zelfs chique, compacte behuizing. Helaas zijn de randen en de achterkant van het soort zacht rubber dat grijs wordt van het stof. Omdat het zo weinig gewicht heeft is dat niet van waarde voor het vasthouden of neerleggen. Dat korte kabeltje, naar keuze met een adapter-stekker te veranderen tussen USB 3 en USB C, maakt het neerleggen tijdens dat het aangesloten is trouwens niet eenvoudig. Gelukkig kan het blijven bungelen. Schokbestendiger wordt het er wel van, dus op het onderdeel "ontwerp" gaat het desondanks richting de sterren.

Zowel tijdens het lezen als het schrijven wordt de Sandisk Extreme Portable SSD twee tot drie keer hand-warm. Ik dacht zelfs dat het ietsje warmer werd met het afspelen van een lange video.

De schrijfsnelheid was op mijn gedateerde computer met SATA 2 en USB 2 een heel behoorlijke 29 MB/sec en opvallend was dat dit zo blijft. De grafiek van de voortgang vertoonde telkens een heel rechte lijn. De snelheid valt niet snel weer terug zoals bij veel, ook duidelijk langzamere, USB sticks. Veel kleine bestanden zoals afbeeldingen, hebben wisselende snelheden tot gevolg met een gemiddelde van 18 MB/sec. Vol of leeg, daar trekt de SSD zich bij mij kennelijk eveneens helemaal niets van aan. Voor mijzelf had ik een USB 3 kaart besteld om het op aan te gaan sluiten maar dat is dus eigenlijk overbodige luxe en laat ik dan maar achterwege. Ik geef de portable SSD én de apparaten waarmee ik deze dan samen gebruik, liever even de tijd. De snelheid via SATA 3, USB 3 en PCIe Nvme SSD laat ik aan anderen om te meten.

De op de schijf meegeleverde software voor versleuteling van gegevens heb ik niet gebruikt. In ieder geval mooi dat Sandisk de gebruiker meteen bij in gebruik name laat kiezen tussen openbaar toegankelijk en meer privé.

Heb jij ook een Sandisk Extreme Portable SSD 500GB Zwart?

Vraag & Aanbod

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren