Gebruikers

Score: 4
24 reviews

TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack)

Prijs
€ 126,70
Specificaties Wi-Fi 5 (1,167Gbps) • 2-poorts switch - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack) Review

robw1947 9 januari 2021, laatste update op 9 januari 2021, 842 views Product gekocht

TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack)

Dit product is door een buurvrouw van mij gekocht en door mij mij geïnstalleerd.
Daar er al vele (positieve) reviews zijn geschreven, heb ik mijn review gewijd aan de installatie in relatie tot de gecombineerde modem-router.

Pluspunten

• Doet wat het moet doen, overal dekking

Minpunten

• Install kan alleen mbv een app op iPhone/Smartphone

Ik wil mij beperken tot de installatie zoals die in een stappenplan door TP-Link aan Ziggo gebruikers wordt aangeboden, zie https://www.tp-link.com/nl/support/faq/2879/

Toen ik dit stappenplan doornam, ontstond bij mij enige verwarring over de volgorde van de stappen 1 t/m 5.
Ik heb toen op de website van TP-Link de instructiefilms bekeken, een NL talige en een Engels talige.
Maar ook deze instructiefilms verschillen in aanpak.

Volgens mij heeft dit te maken met het gegeven, dat TP-Link ervan uitgaat, dat de 1e Deco aangesloten wordt op een modem, dus zonder router.
In de Engels talige instructiefilm worden wel de 2 varianten behandeld, dus alleen een modem OF een modem met daarachter een losse router.
Dus niet de combinatie zoals de Connectbox van Ziggo, maar er zijn vele andere modem-routers.

Het Ziggo stappenplan is gebaseerd op de 2e variant, dus modem + router, dat kan ook niet anders, tenzij je kiest voor de Bridge mode, wat ik ook een aantal malen op forums ben tegen gekomen.
Maar die variant kan volgens mij alleen als je geen andere apparaten bekabeld aan je router hebt, bij de CB blijft alleen poort 1 over.
Bovenstaande buur heeft o.a. een zonnepaneel systeem bekabeld op de router.
Ikzelf heb 2 PC's bekabeld aangesloten en een andere buur zijn internet radio en Philips Hue lampen.

De Ziggo aanpak betekent dus, dat de Deco unit als AP moet dienen.
En dat gebeurt dan ook aan het einde van het Ziggo stappenplan.

Zo heb ik de install uitgevoerd:
1. check in iPhone of bluetooth en locatie voorziening aan staan (Stap 3 van Ziggo stappenplan)
2. Download, Install en Registratie van de Deco app (Stap 1, 4 en 5 van Ziggo stappenplan)
3. Uitzetten Wifi deel in de Connectbox (CB) (Stap 2 van Ziggo stappenplan)

Nu conform Engels talige instructiefilm en Stap 6 van Ziggo stappenplan:
4. De 1e Deco unit op spanning gezet (eerst kabel in de Deco, daarna adapter in stopcontact).
Eerst gaat gele licht knipperen, daarna het blauwe licht.
5. ethernet kabel aangesloten, eerst aan de router kant en daarna in de Deco

6. Ingelogd in de Deco app en gedrukt/geklikt op de knop "Laten we beginnen" (Stap 7 van Ziggo stappenplan)

De eerste 4 stappen in de app zijn gebaseerd op de situatie, dat er alleen een modem is, geen router.
In de 4e stap staat : Zet de Deco aan en wacht tot het blauw pulseert.
Dat is al het geval, dus stap 1 t/m 3 overgeslagen.
De daarna volgende stappen gaven geen probleem.
Er moet in de iPhone een Wi-fi verbinding worden gemaakt met de Deco unit, dus de sticker aan de onderkant moeten raadplegen.
Ik hoefde geen wachtwoord in te voeren.

Aan het einde van deze install de vraag "Voeg nog een Deco toe.
Minder stappen, geen problemen.
Dit gedaan voor de 2e en 3e Deco unit (Stap 8 en 9 van Ziggo stappenplan)

En tenslotte de stappen 10 en 11 van Ziggo stappenplan gedaan.
Stap 10: Ga in de Deco APP naar “Meer-Geavanceerd-Snelle roaming” en schakel deze in
Stap 11: Ga in de Deco APP naar “Meer-Geavanceerd-Bedrijfsmodus” en kies voor “Access point”, u druk vervolgens op “Ok” waarbij uw Deco opnieuw opgestart wordt

Na deze install werd aangegeven, dat er een firmware update beschikbaar was, meteen laten uitvoeren.

Heb jij ook een TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack)?

Bovenstaande buur heeft o.a. een zonnepaneel systeem bekabeld op de router.
Ik heb Ziggo met een Connectbox in Bridge mode, en ik heb een (andere) mesh set met nodes die 2 ethernetpoorten hebben. Op de LAN poort heb ik een gigabit switch aangesloten, waarop ik alle bedrade apparaten (NAS, Hue bridge, KIKA bridge, ethernet naar node op zolder) op heb zitten.
Ik begrijp je reactie.
Natuurlijk kan je met een ethernet hub / switch ook extra ethernet poorten creëren.
In mijn install staat de 1e Deco op enkele meters afstand van de CB, die in de meterkast hangt en waar dus ook de andere ethernet kabels nu uitkomen.
Weer andere buren hebben in de meterkast een powerline adapter aangesloten.
Dan moet ik voor een extra switch weer met een ethernet kabel terug de meterkast in.
En het hangt ook af wat de wensen / eisen van iemand zijn.
Mijn beschrijving is ook deels bedoeld om de in mijn ogen verwarrende eerste 5 stappen in het Ziggo stappenplan nader te belichten en een het een leidraad te laten zijn voor diegenen, die wellicht er toch tegenop zien.
Een steuntje in de rug dus.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren