Microfoon voice kwaliteit is heel erg afhankelijk van welke verbinding is gebruikt. Bluetooth of RF.
Daarnaast heb ik uit ervaring gemerkt dat Bluetooth ontvangers in een computer of console niet van dergelijke kwaliteit is zoals die van in een telefoon of tablet dat zijn. En telt daar ook nog eens de versie van BT ontvanger mee die is gebruikt. Ik vermoed dat veel negatieve recensies m.b.t kwaliteit van mic gebaseerd zijn op BT versie 4.0(of lager) verbindingen. Vaak nemen mensen niet de moeite om de RF dongle te gebruiken met bijbehorende software omdat ze denken dat die BT verbinding ook wel gewoon werkt. En jij doet dat dan als een van de weinige wel goed.
Ik heb deze headset JBL Q800 ook al een hele lange tijd op het oog. Echter vindt ik het zo jammer dat de microfoon niet afneembaar is. Headset heeft BT en Active Noise Cancellation en daarom uitstekend om met telefoon naar muziek te luisteren tijdens hond uitlaten of reizen in een vliegtuig/bus/trein maar dan ziet die grote microfoon er echt lelijk uit, zit in de weg, en heb ik het idee dat mensen me aanstaren. Doordat de microfoon vast zit sluiten ze het gebruiken voor deze doelen eigenlijk al uit en dat is zeer jammer. Nu dien ik weer een alternatieve headset voor die doelen te kopen.
Bedankt voor je review Bram. Je brengt voor mij de juiste voor en nadelen op duidelijke manier aan het licht.
[Reactie gewijzigd door SpitfireNL op 25 juli 2024 15:26]