LG DSN9YG Review
26 augustus 2020, laatste update op 26 augustus 2020, 1.262 views
Rapporteer
Product gekregen
Een soundbar & subwoofer van goed materiaal en geluid die aan verwachting voldoet.
Gemakkelijk te installeren en te gebruiken.
Pluspunten
- Mooi materiaal
- Goed geluidskwaliteit
- Plug and play
Minpunten
- Google assistent
- Display
- Dolby surround
Ik heb de LG DSN9YG een aantal weken. Bij het uitpakken valt meteen op dat de kwaliteit van het materiaal zeer degelijk is. Het is natuurlijk smaak, maar het voelt stevig en is vrij zwaar. In doos zit natuurlijk green HDMI kabel, zoals gebruikelijk. Voor de prijs zou dat er toch wel bij mogen zitten. Er zitten wel beugels bij om de soundbar op te hangen. Ik heb dat niet gebruikt en de soundbar onder mijn tv geplaatst.
De subwoofer is draadloos te verbinden met de soundbar en gaat automatisch. De soundbar heb ik eerst verbonden via bluetooth met de tv. De kwaliteit is naar mijn mening ruim voldoende en werkt prima. Ik had geen last van vertragingen of haperingen in het geluid in combinatie met de tv. Uiteindelijk ben ik overgegaan naar HDMI ARC, puur voor de zekerheid dat ik het best geluid kan krijgen. Vooraf heb ik gebruik gemaakt van Ai-kamerkalibratie. Dit gaat simpel en snel.
De afstandsbediening heb ik maar een aantal keer gebruikt. Mijn tv is ook van LG en ik kan makkelijk mijn afstandsbediening koppelen aan mijn soundbar. Hierdoor kan ik het geluid bedienen met 1 afstandsbediening. Ik heb de afstandsbediening wel gebruikt om te spelen met de instellingen van de soundbar. Er zijn een aantal voorgeprogrammeerde geluidsinstellingen. Zoals film, sport etc. Ik heb dit uitgeprobeerd, maar vond het te veel gedoe om steeds aan te passen naar elk moment. Uiteindelijk gebruik gemaakt van de AI Sound Pro. Dit bevalt me goed, echter heb ik wel de bass iets verhoogd naar mijn smaak.
Om door te gaan over het geluid. Het geluid opzich is echt ruim voldoende. Daarmee bedoel ik dat wanneer ik het geluid op de max zet, mijn buren 5 huizen verder kunnen meegenieten in de tuin. Meegenieten omdat het geluid mooi blijft. Het kraakt niet of vervormd heel erg. De bass is ruim aanwezig om weg te trillen. Uiteraard uitgeprobeerd met muziek die ik trouwens via Spotify heb laten afspelen door gebruik te maken van google assistent. Met het spelen van games of het kijken van een film heb ik niet echt de ervaring dat het geluid boven of achter me vandaan komt. Hier had ik iets meer van verwacht. Ik kan wel duidelijk horen of het geluid van links of rechts komt van het scherm. Omdat het geluid zo vol en krachtig is, mis ik niet de ervaring van dolby. Want zo voelt het wel aan, maar als ik er dus goed naar luister is het niet echt aanwezig. Achter speakers zal ik dus alsnog aansluiten.
Om terug te komen op google assistent. Dit werkt prima zolang je de soundbar verbonden hebt via wifi en dit kanaal ook hebt geselecteerd op de subwoofer. Misschien doe ik iets verkeerd maar als ik de HDMI ARC kanaal hebt geselecteerd, kan ik geen spraak opdracht uitvoeren. Dit kan ik alleen doen door de afstandsbediening te gebruiken en de knop in te drukken of gebruik te maken van de google home app. Dit werkt trouwens goed en ook de LG TinQ en LG speaker app werken simpel en snel.
Qua design is het simpel en strak. Het is geen hoogstaand design van stof of bepaalde vormingen. Zoals eerder genoemd gewoon stevig degelijk materiaal. Het valt niet erg op en dat is voor mij ook de bedoeling. Wat ik wel storend vind, is dat de LCD van de soundbar niet in het midden van de soundbar zit. Maar rechts van het midden. Daarbij blijft de tekst ook zichtbaar gedurende de tijd dat de soundbar aanstaat. Het licht dimt wel.
Samengevat ben ik er blij mee en zeker zodra ik achter speakers aansluit. Dit hoeft niet perse om te genieten van een film of game, want het geluid is krachtig, vol en helder van waliteit.