ASUS ROG Strix B550-F Gaming (WI-FI) Review
22 augustus 2020, laatste update op 22 augustus 2020, 212 views
Rapporteer
Prima bord met een voor mij aantrekkelijke featureset, alhoewel de prijs normaal gesproken wat hoog is.
Bluetooth en Wifi werken goed, voldoende USB poorten aan de achterkant en twee M.2 sloten met heatsinks. Overzichtelijke bios en stabiel met 3600 op ~4100mhz all core en Corsair Vengeance RAM op 3200mhz.
Pluspunten
- Overzichtelijke bios
- Wifi werkt goed
- Stabiliteit
- Prijs (met actie)
- Twee M.2 sloten met heatsinks
- Solide bouwkwaliteit
Ik heb dit moederbord gekocht tijdens een cashback actie en er een Ryzen 5 3600 in gestoken. Voor die prijs een prima B550 bord met alles wat ik nodig heb voor mijn eerste zelfgebouwde PC: Bluetooth en Wifi werken goed, voldoende USB poorten aan de achterkant en twee M.2 sloten met heatsinks. De processor haalt meteen ~4100mhz all core en Corsair Vengeance draait stabiel (getest met prime95, 30min) op 3200mhx, 16-18-18-36 door XMP (DCOP) in te schakelen in de bios. Ik ga binnenkort proberen de processor en het geheugen nog wat hoger te klokken. Dat lijkt me ook voor een beginnende Tweaker zoals ik goed te doen, want de ASUS bios is overzichtelijk.
De bouwkwaliteit is volgens mij prima. Alle heatsinks voelen solide en het het bord ook. Een klein minpuntje is dat de heatsink van de M.2 slot heel dicht op het klipje van het bovenste PCI-E slot zit. Volgens mij is dat klipje dus wel wat lastig te bereiken wanneer er een forse videokaart in zit.
Al met al is dit bord zeker een aanrader wanneer je op zoek bent naar een B550 bord met vrij veel features. Zeker wanneer je het tijdens een actie kan kopen!