Steelseries Arctis 7 Zwart (2019 edition) Review
30 juli 2020, laatste update op 30 juli 2020, 1.218 views
Rapporteer
Product gekocht
Design prima. Alle knoppen en wieltjes zitten op de headset, wat ik prettig vind. Werkte meteen op Ubuntu 18.04.
Grootste show stopper is dat de oorschelp binnenkant op mijn oor drukt.
Ook doet het geluid onder aan mijn 10 jaar oude bedraade Sennheiser PC 360 G4ME (zie review).
Conclusie: Geretouneerd.
Pluspunten
- Werkte meteen op Ubuntu 18.04
- Knoppen allemaal op de headset
- Mooi professional design voor een "game" headset
- Fijne microfoon oplossing
Minpunten
- Diepte oorschelp niet genoeg (doet lichtelijk pijn)
- Geluid kwaliteit
- Af en toe buzzing noise (aan/uit lost het op)
- 3.5mm geen mic functionaliteit
- Alleen USB geen geluid
- Werkt niet op telefoon met USB-A -> USB-C
3 van 5 sterren (Voldoende)
De rechter oorschelp van mijn 10 jaar oude Sennheiser PC 360 G4ME begaf het, dus het was tijd voor iets draadloos. Ik zocht een headset met ondersteuning voor Linux (Ubuntu 18.04), en kwam deze tegen op meerdere websites. Inderdaad, het werkte meteen stereo op Ubuntu. Ook erg blij met de vormgeving en functionaliteit.
In eerste instantie tevreden. Echter het harde binnenste van de oorschelp drukt tegen mijn oor, waardoor het over tijd lichtelijk pijn gaat doen.
Geluidstest gedaan op Windows 10 met linker oor mijn bedrade Sennheiser en rechter oor deze Steelseries. Op Spotify geluisterd naar Within Temptation terwijl ik snel tussen headset switch. Persoonlijk vind ik het geluid van deze Steelseries een stuk meer oppervlakkig, zelfs na het spelen met verschillende opties in de SteelSeries 3 engine.
Verder is mijn situatie van 1 computer waar ik op werk, maar ik gebruik een laptop voor werk vergaderingen. Ik wou een headset waarvan ik snel kon switchen (eventueel bedraad aan de laptop), maar zonder radio dongle werkt de microfoon niet.
Mijn nieuwe telefoon heeft geen headjack, dus probeerde deze headset te verbinden met een USB-A naar USB-C dongle. Dat werkte echter niet.
Uiteindelijke conclusie: geretourneerd.