AC Ryan Playon!HD Mini Review

lredev
21 juni 2010, laatste update op 21 juni 2010, 8.802 views

AC Ryan Playon!HD Mini

Al tijden speelde ik met het idee een mediaplayer aan te schaffen, maar de wildgroei in deze markt maakte me er terughoudend in. Zoals een goed tweaker betaamt wilde ik natuurlijk niet een slechte keus maken. Ettelijke nachten inlezen is dan een verplichting, omdat ik daar steeds niet de zin voor kon opbrengen bleef ik maar lekker dvd'tjes branden of achter mijn PC m'n serietjes kijken.
Met het WK in aantocht had ik een beamer aangeschaft, en de beste verkoper had een PlayOn! HD staan en zodoende raakte ik bekend met het product. Nadat de de beamer en het scherm een plekje hadden gekregen toch maar weer in de auto gesprongen naar BCC om een PlayOn HD mini op te halen.
Soms is het beter niet te lang over een keuze te doen, als je niet weet...

Pluspunten

• vlot en snel
  • werkt goed op SD
  • stil
  • bestandsondersteuning
  • customizalbility van ondertitels

Minpunten

• Als muziekspeler niet echt aan te raden.

Soms is het beter niet te lang over een keuze te doen, als je niet weet wat je mist, kan je immer ook niet met spijt aan al die andere opties terugdenken. Na geinformeerd te hebben of terugbrengen tegen cashback mogelijk was na uitproberen de PlayOn mee naar huis genomen.

Opstelling
De PlayOn is met HDMI aan mijn Panasonic PT-AE900E 720p beamer verbonden welke zijn licht schijnt op een 16:9 scherm van een kleine 2,5 meter diagonaal.
Daarnaast is de PlayOn met een composiet video van 15 meter op 32" SD breedbeeld televisie aangesloten. Het geluid gaat optisch naar de Yamaha RX-V 557 receiver met een kabeltje van eveneens 15 meter.

Beeldkwaliteit
Het belangrijkste natuurlijk! In een woord: Fantastisch. Zelf met de lange composiet verbinding komt er een sprankelend helder beeld van de televisie af. Verder zin de menus nog steeds duidelijk en filenames et cetera óok bij deze lage resolutie goed te lezen. We zitten ongeveer 3,5 meter van de televies af en het doet in niets onder voor wat er via de digitale kabel binnenkomt. Het schalen van HD materiaal naar de televisie gaat het kastje zonder moeite af.

Veel belangrijker is de beeldkwaliteit op de beamer. Ook hierover niets dan goeds. Standaard downloadspul ziet er zelfs nog goed uit met een diagonaal van 2,47CM maar HD ready spul komt erg gewoon perfect van het scherm de kamer in. Af spelen gaat zonder enige hickup. De HD-kanalen van Ziggo zien er niet beter uit.

Featureset
Tijdens het afspelen van films en series kan je makkelijk schakelen tussen wel of geen ondertiteling, en eventueel tijdcorrectie doen. Ook kan je de grootte, kleur en positie van de ondertitels naar eigen wensen aanpassen. Erg makkelijk! (Bij afspelen op de TV is standaard formaat fijn, bij afspelen op de beamer mag het wel wat kleiner.)

Ik heb bij geen enkel materiaal wat ik heb gedownload gelet op eventuele codering, maar kon tot nu toe alles af spelen. DVD-rips, divx'jes, BD rips, MKV's, en zelfs in-game X-Fire filmpjes (na codering overigens) :-)

Het browsen naar bestanden gaat erg makkelijk, mits goed ingesteld op je computer. Ik heb mijn gedeelde schijf in mijn windows 7 PC opgeslagen onder shortcuts zodat mijn loginnaam en wachtwoord eveneens opgslagen blijven en ben zo in een paar tellen op mijn PC aan het browsen naar de laatste downloads en rips. Dat gaat allemaal erg vlot en soepel.

Final thought's
Voor muziek gebruik ik de playon nog niet echt. Dat was nooit de bedoeling en het proberen nodigde vervolgens ook niet echt uit om het te doen. Daarin schiet het apparaat mijns inziens wel te kort. De muziekbrowser is kaal en onhandig en vergaande ondersteuning voor het shufflen van mappen, playlist e.d. mis ik. Daarnaast vind ik het zonde om de TV aan te hebben voor het spelen van muziek. Wellicht nog eens een kleine 7" tft-monitor eraan hangen als met firmwareupdates de muziekfeatures beter worden.

Het design van het apparaat en de afstandsbediening vind ik erg mooi. Strak zwart afgewerkt en het kastje voelt degelijk aan. Het ontbreken van een koelingsfan is ook een erg welkome eigenschap.

Ik heb nog lang niet alle mogelijkheden van de PlayOn HD mini uitgeplozen en of benut, dus in die zin is de review geenzins volledig. Wel wilde ik deze eerste ervaringen met jullie delen. Volgens mij kan mijn enthousiasme t.a.v. deze speler anderen helpen in hun keuze. In mijn ervaring een erg waardevolle aanschaf voor een relatieve fijne prijs!

-PS- eigen foto's volgen nog!

Heb jij ook een AC Ryan Playon!HD Mini?

Merk je verder geen hapering oid via afspelen over het netwerk? Wel netjes dat hij zoveel formaten pakt, mijn xbox 360 heeft met .mkv en veel subtitles nogal veel moeite :(
Nee, oprecht geen enkele hapering gehad. Mijn PC en router (dir 655) zijn overigens gbit. Maar ik zal binnenkort eens een zware 1080p zoeken en die over het netwerk afspelen en daarmee de review uitbreiden.
Kun je aangeven hoe je mkv kunt afspelen met de Xbox360? Ik kan alleen avi afspelen, de rest pakt hij niet. Stuur me anders even een DM om dit topic niet te vervuilen.
Anoniem: 197965 @NiMu8319 juli 2010 09:25
Er zijn legio handleidingen te vinden hoe dit aan te pakken. Het probleem is dat de Xbox het MKV (matroska) formaat niet kent maar met een simpel tooltje is de inhoud over te zetten in een formaat waar hij wel mee overweg kan. Kost nauwelijks tijd of moeite. Google erop zou ik zeggen.
Ik heb het nu een paar dagen in mijn bezit. Het werkt goed. Muziek speel ik ook af. Gewoon met de tulpstekkers naar de geluidsinstallatie. Playlist starten. TV uit en luisteren maar. Helemaal goed.

Het ware eenvoudiger geweest wanneer je een aantal muziekmappen op de acRyan zelf zou kunnen selecteren, maar de omweg via de WMP12 werkt naar tevredenheid.
Bedien je dan de playlist met je PC?
Korte maar duidelijke review.

Na het lezen van de eerste alinea voelde ik een herkenbaarheid van hier tot daar...
Om mij ook het oeverloos zoeken en inlezen voor een groot gedeelte te besparen heb ik de stap genomen, en deze dan ook maar aangeschaft.

Geen slechte keus, tot nu toe (4 dagen in bezit) absoluut 0% spijt van m'n aankoop.

En voor z'n prijs hoef je het ook niet te laten.
p.s. kan hier ook een USB stick in, met een film van 22Gb. MKV of WMVHD?
Even een vraagje, moet je pc ook aanstaan om films te kijken?
Of zet je je films, of muziek, op de harde schijf van die mediaspeler? En kijk je dan vanaf je mediaspeler rechtstreeks naar je tv?
De speler heeft geen interne schijf. Afspelen gaat via netwerk vanaf bijvoorbeeld een PC die inderdaad aan moet staan of evetnueel via een HDD of USBSTICK die via usb is aangesloten. Hier is dan geen pc die aanstaat voor nodig.
handige review, nog paar vraagjes, speelt ie ook .MTS bestanden af? (van videocam van o.a. Panasonic, =AVCHD)

en zijn de subtitles ook te vertragen of te versnellen? soms met die series lopen ze achter of komen ze te vroeg... of er is een webdownloadversie die net anders ge-edit is ofzo...
panasonic = geen idee
subtilecorrectie is inderdaad mogelijk!
Het is een prima video speler inderdaad, maar vertrouw niet teveel op internetradio, ligt er vaak langdurig uit, en internet TV zoals RTL gemist is ook niet mogelijk, daarvoor zou ik een Xtreamer nemen. De featureset is mijn inziens max 3 sterren, voor een product dat als media player wordt verkocht.