€ 225,- bij bol Plaza

Corsair Virtuoso RGB Wireless SE Donkergrijs Review

10 juni 2020, laatste update op 10 juni 2020, 566 views Rapporteer

Studio kwaliteit gamingheadset, in een jasje van geborsteld aluminium, wat wil je nog meer?

Pluspunten

• Geluid
  • Microfoon
  • Bouwkwaliteit
  • Wireless

Minpunten

• Moet even "ingedragen" worden

Geluidskwaliteit

Na veel gemengde recensies toch op aanschaf overgegaan. Ik kom zelf van een studiohoofdtelefoon dus de lat lag voor geluidskwaliteit erg hoog. De koptelefoon behaalt met kabel via de PC een indrukwekkende 96 khz Hi-Fi frequentie. Na de EQ afgesteld te hebben erg onder de indruk, vooral de mid treble range zijn bijna spat zuiver te noemen, de low range had iets beter gekund maar is voor een gamingheadset nog steeds erg goed. Wellicht niet het bass-gefocuste geluid wat velen verwachten bij een gamingheadset. Zelfs in wireless mode waar de koptelefoon nog 48khz haalt klinkt het fantastisch.

Comfort

Qua comfort is de headset ook beter dan ik had verwacht, het is door de materiaalkeuze nog een beetje stug maar ik verwacht dat dit na meer dragen wel zal verbeteren.

Microfoon

Een van de redenen voor mij om voor deze headset te gaan was de kwaliteit van de microfoon. Dit is zoals veel mensen zeggen echt heel erg goed. Bijna net zo goed als de studio condensormicrofoon die ik voor muzikale doeleinde gebruik. Getest op Discord, Windows voice recorder, Steam en PS4.

Bouwkwaliteit

Geen plastic op te vinden, voor dit geld geen hogere bouwkwaliteit te vinden. Het geborstelde aluminium en de subtiele RGB verlichting maakt het ook genot voor het oog.

Software

iCue software doet wat het moet doen.

Wireless

Ondanks dat de geluid en microfoon kwaliteit voor de echte fanaat iets lager ligt is dit de manier waarop ik de headset altijd zal gebruiken. Verbinding is vlekkeloos en plug-and-play, tot nu toe nog geen lag of ruis ontdekt.

Top ding, 5 reeten.

Heb jij ook een Corsair Virtuoso RGB Wireless SE Donkergrijs?

Mooie review! Ik heb hem ook aangeschaft.

Zou je de EQ instellingen kunnen delen?