€ 106,60 bij Galaxus

TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack) Review

9 juni 2020, laatste update op 23 juni 2020, 857 views Rapporteer
Product gekocht 0

Vanwege een slechte ontvangst van het bestaande modem (stond in de meterkast) zocht ik een plug 'n play oplossing en deze werd overal positief ontvangen. Installatie was eenvoudig, eventuele foutmeldingen zijn duidelijk uitgelegd en de statuslampjes op de units spreken voor zich.

Pluspunten

• Snelle installatie
  • Net uiterlijk (WAF)
  • Ondersteunt wired backbone
  • Ondersteunt Fast roaming (802.1r)

Minpunten

• Geen website voor admin
  • Weinig instelmogelijkheden

Ik heb deze units aangeschaft omdat ze ook gebruik kunnen maken van een ethernetaansluiting als backbone, dat werkt prima. Let erop dat je de units dan wel instelt als access points (ervan uitgaande dat je de modem van je provider z'n werk laat doen) en dat je Fast roaming aanzet (staat standaard uit).

Installatie kan alleen via de app maar deze werkt zeer goed en is daarom geen bezwaar. Wil je graag allerhande zaken finetunen (kanaalbreedte e.d.) dan bij je bij TP-Link aan het verkeerde adres, zoek je een kit die voor een aantrekkelijke prijs (slechts € 99 voor Ziggo klanten) je draadloze ontvangstproblemen moet oplossen dan is deze zeker het overwegen waard.

Het beheer met de app kan ook buiten de deur, ik vraag me af welk doel dat heeft en welke informatie er nog meer gedeeld wordt met de TP-Link Cloud. Wellicht iets voor een andere Tweaker om eens in te duiken...

Update 2 weken later: Systeem draait nog steeds stabiel

Heb jij ook een TP-Link AC1200 Whole Home Mesh Wifi-systeem Deco M4 (3-pack)?