Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Zwart Review

19 mei 2020, laatste update op 20 mei 2020, 2.370 views Rapporteer

Scherm werkt behorend aan specificaties. Niet officieel G-Sync compatible, werkt wel. Weinig ghosting, ook niet inverse bij hoge overdrive setting. Kleuren hebben wat manuele aanpassing nodig, kleine hoeveelheid backlight bleed in een van de hoeken. Stroomkabel valt soms uit bij het verstellen van het scherm.

Pluspunten

• Goeie kwaliteit voor de prijs
  • Werkend G-Sync Compatible
  • Weinig ghosting of inverse-ghosting
  • Speakers in a pinch
  • Robuuste voet
  • USB Hub

Minpunten

• Licht merkbare backlight bleed / IPS glow
  • Klein defect stroombehuizing
  • Kleine aanpassing kleur settings nodig

In het algemeen een goed beeldscherm werkt zoals je zou verwachten van de specificaties (3440x1440 144Hz IPS). De kleurweergave kan goed zijn als je zelf de settings wat aanpast, bij mij was de "Warm" setting was ik het meest gewend was al kan het een kleine beetje aangepast worden voor verbetering (R: 85, G: 85, B: 90-95).

Product is niet omschreven als G-Sync compatible, maar lijkt prima te werken op mijn model en een 1080 Ti. Geen flickerend gedrag bij het testen van de Nvidia Pendulum demo of gamen voor de laatste twee dagen.

Overdrive kan aangepast worden in de range van Off, -2, -1, 0, +1, +2. De +1 setting is naar mijn oog het best gebalanceerd, met geen merkbare ghosting of inverse ghosting, al merk ik met de +2 setting alleen inverse ghosting op sommige web paginas, vooral met zwarte tekst op een witte pagina, in games werkt deze hoogste overdrive setting ook prima.

Speakers stellen niet veel voor, maar de inclusie ervan kan toch voordelig zijn als je om een of andere reden niet je gewoonlijke audio setup kan gebruiken. Bouwkwaliteit is algemeen goed, set up van de monitor voelt robuust aan, al kan hij wel wobbelen met een stoot.

Mijn model heeft wel een klein defect met de behuizing rond de stroomkabel, lijkt niet helemaal juist vast te zitten. Soms bij het verstellen van de monitor valt de stroomkabel uit, waardoor dan natuurlijk de monitor uitvalt. Niet al te makkelijk om hem er weer juist in te krijgen, en de stroom poort lijkt daarbij ook wat heen en weer te gaan. Als ik de monitor niet verstel dan blijft het allemaal prima zitten.

Monitor heeft een kleine hoeveelheid backlight bleed oftewel IPS glow in een van de hoeken, licht merkbaar met donkere achtergronden. Niet zo een minpunt voor mij persoonlijk gezien ik een tweede display voor media heb, voor gebruik met webpaginas en games is het prima.

Monitor kwam met stroom, displayport, hdmi en USB Hub kabels. Geen calibration rapport inbegrepen.

Heb jij ook een Iiyama G-Master GB3461WQSU-B1 Zwart?

Iemand een idee wanneer de Iiyama G-Master GB3466WQSU-B1 Zwart te koop zal zijn?
Heb gehoord eind Juni, al zal die versie zo ver ik weet een VA paneel hebben, waarschijnlijk hetzelfde paneel als de CU34G2X.
oke thanks

weet jij waar de 4 schroeven zouden moeten zijn om de voet te bevestigen aan het scherm?

heb de monitor net gekregen maar zie nergens de 4 schroefjes :?
Schroef die je met de hand moet doen. Bij mij zaten er geen schroeven bij. De schroef zat al onder de voet half los geschroeft.
Er zit een schroef al in de voet die je een beetje moet aanschroeven om ze aan elkaar vast te zetten.
Iemand enig idee waarom mijn scherm in Nvidia controlpanel niet g-sync Compatibel aangeeft? 144hz staat ingesteld en het scherm bij info geeft dit ook aan.
Hoe bedoel je? Zegt hij alleen dat het niet compatible is (wat klopt, maar het werkt toch wel), of verschijnt de optie om het aan te zetten niet?
Je moet je monitor op freesync zetten en dan opnieuw opstarten, dan verschijnt de optie
Ga het nog eens proberen! Thx voor de tip!
De optie verschijnt helemaal niet..
Kwam bij mij eerst ook niet op, maar de volgende dag toen ik weer opstarten en checkte stond de optie er ineens wel, weet niet precies waar het aan ligt. Probeer mogelijk de andere DP op de monitor.
Thx! Zal het eens proberen!
Is dit nog gelukt? Ik heb namelijk beide poorten getest maar krijg deze optie ook niet in het 'control panel' van NVIDIA naar voren.. Heb er in eerste instantie ook niet naar gekeken omdat deze ook niet zo verkocht wordt maar zou het raar vinden als het bij sommige wel functioneert..
Nog geen tijd gehad om dingen uit te testen. Zal eerdaags eens kijken en mijn bevindingen hier posten
Je moet freesync via het menu aanzetten. Daarna (was bij mij) een restart van Windows nodig. De optie zou dan wel zichtbaar moeten zijn in de Nvidia control panel.
Ik wil(de) deze heel erg graag, maar bij verschillende reviews lees ik toch dat er problemen zijn met de 2 paneelhelften, als het beeldscherm bijv van resolutie moet wisselen bij een wat ouder spel en deze op een paneelhelft blijft hangen (review Grawler 2 juni)
Voornamelijk dat dit een "early adapter" probleem is met de 1e batch.
Heb jij soortgelijke problemen, en is jouw monitor een 1e generatie of heb jij al een revisie?
Ik heb een keer gehad dat de ene kant van de monitor zwart bleef toen de computer uit sleep mode ging, was snel weer gefixed na het uit en aan zetten van de monitor. Een keer voorgekomen in de eerste week, sindsdien niks meer van gemerkt.

Ik neem aan dat mijn monitor van de eerste batch is, gekocht op de eerste dag van release.
Dat is wel erg veel aanpassen :-) ik heb de mijne gekalibreerd, hoefde in het begin maar een tikkie groen naar achter te doen. Indien je geïnteresseerd bent kan ik je het kleuren profiel sturen. Out of box was hij best goed gekalibreerd, met het profiel heb je een tikkie meer ‘uitblinken’ van kleuren.
Ik zit er zelf ook aan te denken deze monitor te halen. De enige minpunten die ik kan vinden is dat in de gebruikershandleiding geen ondersteunende timings voor 2560x1080 vermeld staan. Daarnaast zie ik dat de ondersteunende timings op 1920x1080p maximaal 60hz zijn. Aangezien ik dit scherm mede op de groei koop (momenteel heb ik een 1070). Vroeg ik me af of iemand iets over de maximale refresh rate kan vertellen van 2560x1080. Als dit ook maximaal 60hz is laat ik dit scherm toch maar staan.

edit:
Vraag verplaatst naar de goede plaats. 8)7
Gespecificeerde timing ondersteuning

[Reactie gewijzigd door Sparroz op 25 juli 2024 06:23]

Heb het even uitgetest. Raar genoeg kon ik zo een twee drie geen 2560x1080p optie zien in de Windows opties voor monitor resolutie. 1920x1080p was er wel dus kon ik dat even testen, runt gewoon zoals het hoort op 144hz zo ver ik kan zien.

Betere oplossing voor je misschien is om de resolutie te downsamplen en een sharpening filter te gebruiken, zal er denk beter uitzien dan te proberen 2560x1080 op een 3440x1440 te runnen.

Hier is een video die het downsample en sharpening effect toont.

Zoals ik zei werkt de G-Sync implementatie ook prima, zou ook goed moeten helpen met het runnen van de monitor met een iets meer low power GPU.

[Reactie gewijzigd door Sagittary op 25 juli 2024 06:23]