LG 34WL850-W Wit, Zwart Review
22 februari 2020, laatste update op 22 februari 2020, 303 views
Rapporteer
In mijn situatie werk ik met een Macbook Pro en een Windows pc dus had ik eigenlijk een scherm nodig met een normale HDMI/ Displaypoort en een usb-C aansluiting. Nu heeft dit scherm beiden en is het werken met de 2 apparaten een stuk makkelijker geworden.
Pluspunten
- Helderheid
- Kleuren
- Ontwerp
- Connectiviteit
Minpunten
- Automatische helderheid werkt slecht
- Dikke bezels
Deze monitor gebruik ik voornamelijk voor video editing en programmeren. Door het brede scherm is het ideaal om bijvoorbeeld de tijdlijn van je video te bekijken en zo een mooi overzicht te hebben. Bij het programmeren is het handig doordat ik met meerdere programma's op 1 scherm kan werken omdat ze goed naast elkaar passen zonder dat het te klein wordt. Ook doormiddel van de DCI-P3 98% kleurdekking is het scherm uitermate geschikt voor video editing of foto editing. De resolutie is een beetje aan de lage kant zeker als ik het vergelijk met mijn Macbook Pro 2018. De extra scherpte van de Macbook geeft toch iets meer rust aan de ogen voor als je er een lange tijd achter zit.
De automatische helderheidssensor is een leuke extra maakt werkt in mijn situatie niet goed. Het scherm dimt telkens waarna het weer feller wordt. Dit werkt zeer onrustig en heb het daarom ook uitgezet. Gelukkig is het gebruiksgemak van het scherm super, door de kleine joystick aan de onderkant van het scherm kan ik vrij snel de helderheid handmatig aanpassen. Als je in de buurt of tegenover een raam zit waar veel licht doorheen komt is dat geen probleem want het scherm kan meer dan helder genoeg.
Jammer vind ik de iets wat dikkere bezels van het scherm. Hierdoor heb je dikkere zwart randen tussen je scherm waardoor de beleving wat minder wordt van de 3 schermen lang elkaar.