Samenvatting
Het is een degelijk scheermes die zorgt voor een glad resultaat.
Het maakt het scheren een aangename en bijzondere ervaring.
De prijs vind ik zelf nogal fors, echter omdat ik nu minder last heb van huidirritatie is de prijs te rechtvaardigen.
Bouwkwaliteit
Het mes voelt degelijk aan.
Het mes blijft door middel van magnetisme staan op het oplaadstation en dit station is erg zwaar zodat deze blijft staan als je het mes uit het station wilt halen.
De mesjes klikken goed vast in de houder en blijven prima zitten.

Ondersteuning door fabrikant
Je kunt dit mes bij Gillette direct aanschaffen met een optie op elke periode (1, 3 of 6 maanden) 4 mesjes geleverd te krijgen (tegen betaling uiteraard).
Verder zit er de fabrieksgarantie op maar dit zal in de tijd uitwijzen of dit nodig gaat zijn.
Geluidsproductie
Het mes maakt geen geluid.
Prijs
Ik vind 200 euro voor een scheermes behoorlijk aan de prijs maar daarvoor krijg je wel een bijzondere ervaring. Hetzelfde geldt voor de mesjes. Waar 16 Gillette fusion mesjes voor 25 euro te vinden zijn krijg je voor hetzelfde geld maar 4 mesjes voor de Heated Razor.
Dit zijn speciale mesjes omdat ze een uitkeping hebben waar het warmte element zich bevindt.

Scheercomfort
Door het warmte element in het mes beleef je een unieke scheerervaring.
Normaal gesproken heb ik vlak na het scheren huidirritatie en met dit mes is dat een heel stuk minder.

Opstarttijd warmte-element
Het mes is binnen 2-3 seconden op temperatuur.
Scheerresultaat
Het resultaat is glad en is precies wat ik had verwacht van dit mes. Door het warmte element zouden de haartjes ook iets omhoog moeten gaan staan wat zorgt dat je ze nog verder afsnijdt en het resultaat extra glad is. Ik heb dit verschil overigens niet opgemerkt.
Design
Het scheermes ziet er niet overdreven futuristisch uit en valt dan ook niet op, wat ik overigens prima vind.
Tijdens het opladen dimt te verlichting op en af en dat ziet er tof uit.
Algehele scheerervaring
Normaal gesproken heb ik altijd last van huidirritatie na het scheren en dat is met dit mes een heel stuk afgenomen.
Ik maak altijd gebruik van scheergel en spoel dit af met warm water.
Het warmte element op de huid voelt aangenaam en zorgt voor meer conform dan een traditioneel mes.