Asus Eee PC 1201N Zwart Review
Mooie netbook met veel opties en helder beeldscherm met hoge resolutie. Is een mooi compromis tussen wel erg kleine 10,1'' minilaptops en de al flink zware 15'' machines. Deze kun je nog goed in je tas stoppen en de hele dag meedragen.
De 1201N is zeer stil, heeft een prettig kleine adapter en verbruikt - bij gelijktijdig opladen en gebruik - niet veel meer dan 40 W.
Asus levert allerlei software bij waarvan mij het nut onduidelijk is, maar vermoedelijk is bedoeld om je voor ongevraagde diensten te interesseren. Zou niet hoeven.
Ik ben tevreden over de prestaties, zeker gezien het formaat. Gebruik 'm vooral voor Office, web, muziek en fotobewerking. Niet voor gaming en video.
Batterij gaat zeker 3,5 uur mee.
Jammer was dat het apparaat...
Pluspunten
- Beeldscherm
- Formaat
- Vormgeving
- Energieverbruik
- Batterijduur
- Valbestendig
Minpunten
- Teleurstellende reparatieservice van Asus
- Sleeve niet bijgeleverd
- Vervelende bijgeleverde software
3 van 5 sterren (Voldoende)
Batterij gaat zeker 3,5 uur mee.
Jammer was dat het apparaat meteen bij binnenkomst defect bleek, en het ruim 4,5 week heeft moeten duren voordar de Asus reparatieservice er een nieuwe geheugenmodule in had geplaatst. De vraag is waarom dat zolang moet duren; is gewoon een standaard dingetje volgens mij... Ook werkte de website waarop je de reparatiestatus op zou moeten kunnen zien niet. Asus communiceert verder niet over de reparatie, ook niet als het duidelijk langer dan normaal duurt, tenzij je zelf blijft bellen. Ze zijn ook niet per mail bereikbaar.
Kortom, tamelijk teleurstellend voor een serieus A(?)merk.
Inmiddels doet-ie het weer, en hij is al een keer van de leuning van de bank gevallen zonder serieuze schade, op een chipje lak eraf na dan.