Inleiding
Tot mijn verbazing ben ik 1 van de gelukkig gekozen gebruikers in het Testpanel om de GilletteLabs Heated Razor te testen. Deze werd na invullen van een formuliertje op 10 minuten na net op tijd bij ons thuis afgeleverd en meegenomen op vakantie. Helaas had ik een uur daarvoor mijn baard er al af geschoren en heb dus eerst weer een aantal dagen niet geschoren om een goed resultaat te schrijven over de Heated Razor.
De Gillettelabs is in samenwerking met Braun ontworpen. Vermoedelijk dat Braun dan ook voor het verwarmende element verantwoordelijk is.
Mijn huidtype en scheerervaring tot nu toe
Aangezien ik een gevoelige huidtype heb, scheer ik tot nu toe altijd eerst met een Philips Oneblade.
Zodra de meeste haren er af zijn, ga ik na de tijd er met een Gillette Fusion achteraan om de laatste haartjes weg te scheren. Dit alles scheer ik door eerst mijn huid in te smeren met scheerschuim, geen gel. Dit resulteert bij mij altijd in een goede scheerervaring.
Mijn baardgroei gaat niet bijster snel en de haren zijn vrij dun. De baardgroei is dan ook in de categorie licht te noemen. Hierdoor gaan mijn messen altijd erg lang mee, langer dan voorgeschreven (ongeveer een half jaar)
Wat mijn dan ook vooral interesseert is het effect van de Heated Razor om te kijken of het mijn gevoelige huid zo voor verwarmt, dat ik hier minder last heb van irritatie.
Mijn laatste Barbierbezoek met warme lappen over het gezicht was destijds echter minder succesvol met vele scheerwondjes en flinke irritatie hierna. Laten we het maar houden op een slechte ervaring.
Eerste indrukken GilletteLabs Heated Razor
Het scheermes is verpakt in een luxe doos die er erg mooi uit ziet. Alles laat zien dat je iets krijgt waarvoor je ook betaald hebt.
Hieronder wat unboxing foto's.
Het scheermes zelf voelt verrassend lichter aan dan verwacht. Uiteraard is het zwaarder dan alle andere scheermessen met cartridges, maar ondanks de accu niet vervelend zwaar.
Het gebruik van metaal en rubber, daar waar je het scheermes vast past, geeft het een luxe uitstraling. Dichter bij het wissel mechanisme en bevestiging van de cartridges is plastic gebruikt.
Dit geeft het geheel een mooi design en luxe uitstraling.
De magnetische houder en oplader is wel zwaar en staat hierdoor stabiel op zijn plek en wordt dus ook niet beïnvloed van hoe de kabel loopt.
Er zit nog een reserve mes in de verpakking en gelukkig is bij de designkeuze rekening gehouden om ook daadwerkelijk alleen de mesjes en zo min mogelijk andere zaken te vervangen.
:strip_exif()/m/129676/1IJi2u3EfW3kzZEXHcdo0khnoPOaXXRD5B7yWQrhXmksSjKXrA?f=620xauto)
Voorbereiding en eerste test
Bij het eerste gebruik staat voorgeschreven om het scheermes eerst 1 tot 6 uur op te laden.
Het scheermes staat stabiel op zijn houder. De magneet houd het scheermes goed op zijn plaats en is gemakkelijk te verwijderen. Door het geheel op de houder te verplaatsen, viel mij op dat ook dit geen probleem moet zijn. De houder aantikken doet het mes niet laten vallen. Uiteraard is dit wel anders als je het mes zelf aantikt met een bepaalde kracht.
Zodra het scheermes opgeladen wordt, gaan de ring om de aan-knop en een streep erboven pulserend oplichten in het wit. Zodra deze compleet is opgeladen, stopt dit proces en is alles uit.
Bij het aanzetten, pulseert de lichtstreep Oranje en rond de aanknop is deze ook oranje. Dit is de warmste stand. Om de koudere stand te kiezen, moet de aanknop ingedrukt blijven en wordt de kleur geel. Oranje is 50 graden, geel is 40 graden.
:strip_exif()/m/129676/1IJiCc21eb7YkLhuL46doI74wOjzdkcORvhpGhyy0Gqr4arpDF?f=620xauto)
Scheerervaring
Na het aanzetten van het scheerapparaat, is deze vrij snel klaar voor gebruik. De opwarmfase gaat zeer snel, ongeveer 5 seconden, en is dus ook niet hinderlijk.
Het eerste wat mij opvalt, is dat het verwarmende element een zeer aangenaam gevoel geeft op de huid. Het scheermes gaat soepel en gemakkelijk over de huid. Ook is het scheerresultaat al snel zeer goed. Zelfs mijn vrouw, die overigens zeer blij was dat ik mij na 1 week weer ging scheren, was erg enthousiast over het resultaat. Ook trad er bijna geen irritatie op, mijn huid heeft het scheren goed verdragen. Geen enkel moment heb ik, met het warmte-element in de hoogste stand, een onaangenaam gevoel gehad. De snor is altijd een heikel punt om te scheren, het haakt, irriteert en is soms wat pijnlijk. Echter is dat met dit scheermes geen enkel probleem.
Gillette heeft door de samenwerking met Braun aan te gaan, een bijzonder product in de markt weten te zetten. Een scheermes met een verwarmend element. Het scheerresultaat is echt zeer goed. Ook treed er bij mij geen irritatie op. Echter is de prijs wel wat hoog. Daarnaast weet ik ook nog niet hoe lang de mesjes mee gaan.
Een duur product met een fantastische scheerervaring met een leuke verwarmende en functionele touch!