Waarom dit moederbord?
Ik was op zoek naar een moederbord om een Ryzen 3600 in te stoppen. Aangezien ik geen eerdere generatie Ryzen processor had en niet al te veel tijd wou stoppen in het updaten van de bios ben ik uitgekomen bij de MAX serie van MSI. Uiteindelijk voor de Gaming plus gegaan omdat ik had gelezen dat deze van goede kwaliteit was en omdat het moederbord niet al te duur was.
Op de productpagina staat een QVL (Qualified Vendors List) met werkgeheugen dat is getest op dit moederbord. Dit is erg handig wanneer je een systeem bouwt aangezien Ryzen nogal houd van snel werkgeheugen. Er staan meerdere setjes werkgeheugen op de QVL die in Nederland makkelijk verkrijgbaar zijn tegen redelijke prijzen.
Een andere reden voor mij was dat ik hiervoor ook een MSI moederbord heb gehad waar ik nooit problemen mee heb gehad. Het hoeft niets te zeggen maar is toch een prettige gedachte

Andere componenten
- Ryzen 5 3600
- Corsair Hydro Series H75
- G.Skill Ripjaws V F4-3200C16D-16GVKB
- Gigabyte RTX 2060 Windforce OC
- Fractal Design Meshify C TG
- Seasonic Focus Plus 650 Gold
Het installeren
Toen ik het moederbord uit de verpakking haalde viel me gelijk op hoe stevig het moederbord aanvoelde. Ik had hiervoor ook een moederbord van MSI (z97s SLI Krait edition) die duurder was dan deze, maar toch voelde deze wat meer "premium".
Het installeren van de componenten is niet veel anders dan op elk ander ATX moederbord. Het is erg fijn dat het moederbord meer dan genoeg fan poorten heeft (4x System fan, 1x CPU fan en 1x Pump fan) waardoor er altijd genoeg poorten op logische plekken zijn om alles aan te sluiten.
Vervolgens was het een kwestie van in de BIOS het geheugen profiel aanzetten en het werkgeheugen draaide op 3200MHz zoals de bedoeling was.
Als je op zoek bent naar een solide bord die direct gebruikt kan worden met de nieuwste Ryzen processoren en waar meer dan genoeg poorten en dergelijke op zitten, dan is dit een hele goede keuze.