ASRock X570 Taichi Review

12 juli 2019, laatste update op 12 juli 2019, 784 views Rapporteer
Product gekocht 0

Prima moederbord met strakke vormgeving, zonder te veel gamer RGB gedoe.
De software is verreweg het zwakste punt, de AsRock tuning utility is traag en lastig te begrijpen en de RGB utility wordt door EasyAntiCheat als slecht aangemerkt.

Pluspunten

• Strakke vormgeving
  • Goede fanheader layout
  • Stille chipset fan

Minpunten

• Slechte software
  • Matige m.2 bereikbaarheid

Aangeschaft voor build met 3700x

Prima moederbord met strakke vormgeving zonder te veel gamer onzin. Goede layout fan pins en stroom punten.
Zoals bij de meeste moederborden is de software verreweg het zwakke punt. De Asrock RGB utility heeft een matige UI en is zelfs onveilig (EasyAntiCheat vereist dat het uitgeschakeld wordt om te kunnen gamen).

De 3 M.2 Slots op de voorzijde zitten achter een groot heatshield, die alleen als volledige unit met schroeven verwijderd kan worden, dit is nodeloos lastig

Heb jij ook een ASRock X570 Taichi?

Is het mogelijk om de Chipset Fan te configureren via de BIOS?
Volgens mij is het inderdaad mogelijk om een fan curve in te stellen, als het zoals ik denk de SB_1 fan betreft. Echter, temperatuur van het SB loopt zo hard op en de fan draait op iets van 4k RPM dat ik nauwelijks het verschil kon merken in snelheid. Dus neem dat zoals je wilt, instellen maar niet ideaal
Hoe goed is de BIOS bij dit moederbord? Dit mobo wordt geprezen omdat het alle features heeft van de 400+ EU mobo's in de X570 series maar een strakke prijs heeft. Het enige waar het dan nog vanaf hangt is de BIOS implementatie.
Enorm veel opties en features. Ik vind zelf dat de ASUS bios implementatie (onder z97) duidelijker is, maar de BIOS heeft volgens mij wel alle opties. Echter je moet bijzonder veel submenus in zonder altijd even duidelijke namen. Hoe het precies vergelijkt met de 400+ moederborden weet ik niet, want die heb ik niet.
Thanks voor de info, waardeer het!