Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti Gaming OC Review

14 maart 2019, laatste update op 14 maart 2019, 240 views Rapporteer

Eén van de voordelige fabrieks OC kaarten die er zijn. Specifiek genomen voor functies zoals Fan Stop bij idle en praktisch geen RGB. Het enige RGB is de naam "Gigabyte" op de kaart.

Pluspunten

• Zeer snel
  • Strak, zakelijk (?) uiterlijk
  • Geen lichtshow
  • 1650Mhz boost standaard

Minpunten

• Aorus software, RGB Fusion
  • Blijft veel geld

Ik zat te twijfelen tussen de MSI Duke kaart of deze. Puur vanwege een prima factory OC, strakke uitstraling zonder al te veel poespas, geen lichtshow en fan-stop bij idle.
Deze kaarten zitten daarbij dicht bij elkaar. De Gigabyte was 50 euro goedkoper, en beter verklrijgbaar. Ook is de kaart is 2 cm korter.

De prestaties zijn uiteraard zeer goed, en is ook redelijk over te clocken. Via OC Scanner van MSI Afterburner ingesteld, en zelf 400+ op het geheugen gezet. De GPU Clock houd zich dan vast op 2050Mhz. Ik ga er haast wel van uit dat als je er zelf mee bezig gaat dat je snel richting de 2100 kan gaan.
Bij de OC Scanner manier blijven de temperaturen prima binnen de perken, zo'n 63 graden bij load.

Grootste nadeel is de software. Ze willen graag dat je hun Aorus Engine installeerd. Bij de specs wordt ook aangegeven dat je boostclock 1665 zal zijn in OC modus met hun applicatie. Echter werkt het echt niet lekker. Dus snel MSI Afterburner geinstalleerd.

Het RGB logo roteert qua kleur, die heb ik vast gezet op rood, en gelijk hun RGB Fusion er ook maar weer afgegooid.

De fans zijn opzich voor mij vrij stil, echter denk ik dat met hun manier, dat de middelste fan de andere kant op draait, wel voor meer geluid zorgt.

Het was een flinke aanschaf, maar de upgrade wel waard voor mij. Er zullen zeker betere kaarten zijn, maar daar betaal je veelal 100 to 200 euro meer voor.

Heb jij ook een Gigabyte GeForce RTX 2080 Ti Gaming OC?