Corsair HS60 Surround Gaming Headset Zwart Review
19 december 2018, laatste update op 19 december 2018, 227 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima headset met goed geluid voor deze prijsklasse. Draagcomfort is goed, hoewel de headset wat strak kan zitten op grote hoofden. Installatie is een fluitje van een cent (automatisch gedetecteerd door Windows 10).
Service van Corsair is uitstekend!
Pluspunten
- Excellente service van Corsair!
- Prima geluid voor gaming
- Installatie was binnen 1 minuut geregeld
- Software heeft ingebouwde equalizer en leuke dashboard mogelijkheden
Minpunten
- Zit enigszins strak op mijn hoofd (maar heb blijkbaar een groot hoofd)
Ik heb de HS60 aangeschaft via Neerlandsch bekendste veilingsite (iets met een B, een V en een A). Hierbij werd al vermeld dat de USB-dongle, die nodig is om de headset goed te laten werken, niet meer aanwezig was. Eigenwijs als ik was heb ik toch de headset gekocht, mede vanwege de goede reviews. En hé, je kan altijd een losse externe geluidskaart kopen... Ik heb na de aanschaf contact gezocht met Corsair om te vragen of de USB-dongle los te koop was. Dat was helaas niet zo.... en daarom stuurden ze hem mij bij wijze van uitzondering gratis toe! Wat mij betreft meer dan uitstekende service.
De headset zelf is heel gemakkelijk te installeren, hij wordt direct herkend door Windows 10. Daarnaast heeft Corsair nog een stukje software waarin de equalizer aangepast kan worden, maar waarin ook een dashboard zit waarin je kunt zien hoeveel toeren de ventilator van je grafische kaart maakt, hoe warm de kaart wordt, op hoeveel megahertzjes je processor draait en nog een aantal andere leuke dingetjes.
Het geluid is, zeker voor gaming, prima. Ik heb de 7.1 functie nog niet geprobeerd, maar het normale geluid klinkt gewoon goed. Als je een grote kop hebt, zoals ik blijkbaar heb, dan zit de headset na verloop van tijd wel wat strak, maar echt oncomfortabel wordt het nooit. De hoofdband is overigens met iets van leer omwikkeld en zit dus wel lekker zacht op je poezelige hoofdje. De oorschelpen zijn wel lekker groot en passen goed over mijn oren heen.
Al met al bijzonder tevreden met de aankoop, zeker gezien de service van Corsair!