Volgens mij heb je het over Minecraft java editie en niet Minecraft Windows of bedrock edition.
Want zover ik weet is er geen mogelijkheid om versie te wisselen in de windows versie van minecraft.
Veder ben ik het eens met je super tof spel maar tegenwoordig is de nieuwste versie 1.19 het meest populairst en wordt de 1.8 versie voor de pvp minder gespeelt. Voor mensen die dit lezen en niet weten welke versie ze moeten halen, Koop Minecraft: Java Edition. Minecraft for Windows is over het algemeen slechter en veel meer bugs. Je gaat random dood zonder rede wat hardcore werelds kan verpesten en uit mijn ervaring is de community meer toxic op die servers (dox en ddos sfeer) Java editie heeft dit ook op de servers maar veel minder. Ook is er in de Windows editie nu een profanity filter waarbij je niet eens meer items kan renamen naar "crap". Ook werkt dit slecht want je kan ook niet items renamen naar "West" om maar een van de dingen op te noemen. Niet alleen renamen van items in een anvil maar ook op signs en natuurlijk in de ingame chat.