De spin 13 in al zijn Glorie, of toch niet helemaal?
Inleiding:
Voor het Tweakers Oktober Testfest ben ik geselecteerd om de Acer Spin 13 te mogen reviewen. De Acer Spin 13 heb ik na een briefing van Zowel Acer als Google Chromebook twee weken in bruikleen mogen hebben, waarvoor dank aan Tweakers en Acer.
Allereerst wil beginnen met dat ik nooit een groot fan van Acer ben geweest. In het verleden heb ik altijd mechanische problemen met Acer producten gehad, zoals o.a. de scharnieren op een laptop. Echter, o.a. gebaseerd op deze Acer Spin 13 moet zeggen dat Acer zich de laatste jaren sterk heeft verbeterd op productniveau. Meer is hierover te lezen in Bouwkwaliteit en Hardware.
Daarnaast heb ik ook altijd getwijfeld aan Chromebook O.S. Dit leek mij een zeer limiterend systeem, omdat je alleen met apps kan werken, maar hé… anno 2018 kennen we allemaal de uitspraak “There’s An App For That” niets voor niets. Meer over het O.S. staat in Chromebook O.S.
@maranello, dank voor je checks en input op de review

In de doos:
Ik begin lekker standaard, maar zeker niet onbelangrijk, wat zit er allemaal in de doos. Allereerst zie je de Acer Spin 13 zelf. Goed ingepakt zoals je mag verwachten van een fabrikant van elektronica.
Daarnaast vind je een lader met een USB-C connector, waarmee je de Spin 13 kan voorzien van energie.
Ook zitten er een viertal papiertjes in, die bestaan uit een Setup guide, hoe ga je om met de Stylus, een Acer Paspoort (geen idee, heb ik gesloten gelaten) en een declaration of conformity.
Dus eigenlijk zit er niet veel in de doos, maar ja dat is mogelijk ook de kracht van dit product….
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq3xiKgp34hDDVqYRbWhX5A64mCZc4W2ORR00iqGxIBgKq.jpeg?f=620xauto)
(de Acer Spin 13 in de doos)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq3cQVx1lpATryZmtAEpib7sUjqU0sdVCwqD2cWQWG83LS.jpeg?f=620xauto)
(wat je ziet als je de doos opent)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq25keU8VmKfAflKz8ssK9ZDQgVVKqdZ77AQ7Kdmw9u4VK.jpeg?f=620xauto)
( de complete inhoud van de doos)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq05d4axH2suS8VGVsBsYkHgyJYOIQRKyFrdiyDVshseXm.jpeg?f=620xauto)
(de Spin 13 zelf)
Chromebook O.S.:
Voordat ik verder ga over de hardware wil ik eerst beginnen met de software. De Acer Spin 13 komt met Google Chromebook O.S. Op het testfest hebben we dan ook een kleine presentatie met vraag en antwoord bijgewoond van een trainer van Chromebook zelf.
De kracht van Chromebook is met recht de snelheid. Ze claimen dat de OS binnen 8 seconden opstart, nu en ook nog over 5 jaar, ongeacht de hoeveelheid updates die nog gaan komen. Mijn ervaring is dat hij ook echt snel opstart. Vanuit een koude start aanzetten duurt echt maar 5-6 seconden. Opnieuw opstarten duurt iets langer, maar nog steeds start de Spin 13 met 10 seconden weer op. Staat die standby en doe je het scherm open is het 1 a 2 seconden en kan je weer aan de slag. Erg snel dus.
/m/304801/1GgkOU0osuZgn0VJL2cE74NtqNBZGDZfZVO4RbjJo2GJq3POfx.png?f=620xauto)
(het startscherm van Chromebook OS)
Updates gaan ook op een inventieve wijze, de Chromebook OS heeft in feite 2 OS’en op het systeem staan. Op de ene werk je, terwijl op de tweede eventuele updates gedaan worden. Voor het updaten neemt die gewoon de tijd (hij claimt niet de volledige CPU of geheugen), waardoor jouw gebruiksgemak hier niet onder lijdt en je van het updaten niks merkt. Op het moment dat de update klaar is en je het systeem opnieuw opstart, draai je op de tweede O.S. versie (de geupdate). Bijkomend voordeel; de eerste OS is je “Rollback” versie, waardoor je zo een update kan terug draaien. Tijdens het testen (voornamelijk in het begin) heb ik meerdere updates gehad van het O.S. De updates waren allemaal binnen 10-15 minuten klaaren hadden geen invloed op mijn gebruiksgemak van Chromebook. Als de update klaar is, krijg je een subtiele melding in de taakbalk en kan je opnieuw opstarten en de geupdate O.S. versie actief maken. Wanneer Chromebook een update heeft uitgebracht die je systeem niet leuk vindt, dan heb je een soort Roll back functie die powerwash heet (te vinden bij instellingen). Deze powerwash zal je systeem terug zetten naar de laatste versie van het OS die wel goed werkte. Helaas ben je wel al je data en instellingen kwijt, maar dit is weer terug te krijgen door de backup functie in Chromebook.
/m/304801/1GgkOU1YH3YFYXTV8mploYxNlVuFG4378m3HtTtub48fthF0Wt.png?f=620xauto)
(de powerwash functie in Cromebook OS)
Opslag is volgens Chromebook anno 2017, aangezien je met Chromebook in de cloud werkt via alle apps van Google. Zelf vind ik dit wat lastig, ik hou er wel van mijn data binnenshuis te houden en anders op lokale schijfjes. Daarnaast moet je voor de functionaliteiten van Chromebook wel werken met de apps van Google. Zelf heb ik bijna alle apps van Google in gebruik, wat zorgt voor een naadloze aansluiting tussen mijn Smartphone en de Acer Spin 13. Google biedt, zolang je normaal doet en geen absurd grote foto’s of bestanden hebt, als een van de weinige deze cloud diensten gratis aan.
Terugkomend op “There’s An App For That”. Ik ben eigenlijk geen programma tegen gekomen wat ik nu op mijn huidige Windows systeem gebruik, wat niet als app op Chromebook kan. Dit is dus inderdaad geen limiterende factor meer anno 2018. Chromebook is een supersnelle OS wat altijd voor je klaar staat, eigenlijk gewoon een ideaal systeem dat er klaar is voor als jij dat wilt.
Pro’s:- Zeer snel opstarten, en afsluiten;
- Alles in de cloud, dus overal bereikbaar;
- “There’s An App For That” is ook echt zo anno 2018
- Dubbele OS voor updates en Rollbacks
- Weinig lokale data opslagruimte nodig
Con’s:- Je moet wel gebruik maken van de Google apps om alles uit Chromebook OS te halen
- Al je data staat in een cloud, ergens in deze wereld.
- Het Tweak gehalte van Chromebook is laag, maar ook daar zijn soms apps voor te vinden.
Hardware:
Na de software gaan we nu naar de hardware, op moment van schrijven is de Spin 13 nog niet in de verkoop in Nederland. De specificaties zijn helaas ook nog wat vaag, maar een kleine opsomming is:
- 13.5″ 3:2 Full HD+ touch display with 2256×1504 resolution (3.3 million pixels)
- Wacom stylus garaged in the deck of the Chromebook
- Corning® Gorilla® Glass touchpad
- Sandblasted matte all-aluminum finish
- 2 x USB-C 3.1
- 1 x USB-A
- MicroSD
- Backlit keyboard
Bouwkwaliteit
Ik begin met de bouw kwaliteit voordat ik in ga op ieder onderdeel van de Spin 13. Persoonlijk vind ik de bouwkwaliteit erg goed. Het merendeel van de behuizing is aluminium en ziet er zeer solide uit. De scharnieren, wat vaak zwakke punten zijn, zien er groot en stevig uit. Een duurtest heb ik helaas niet kunnen uitvoeren. Het nadeel van deze robuuste scharnieren is dat als je het scherm 180º omdraait of vouwt, je dit met twee handen moet doen.
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq1ksmnn3cYT2MdAGeFu4U2aS5NGaNnXVyvkTDsEARcV6l.jpeg?f=620xauto)
(de spin 13 linksvoor)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq38qStESCzOafTiO7rH4dvGHRUU8XOiZTZwdDAQ2aMqGH.jpeg?f=620xauto)
(de Spin 13 rechtsvoor)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq1y7P3kbNyKprJcdLWj7F5olv83cOgeu52QiAjwSc1LVU.jpeg?f=620xauto)
(achterzijde van het scherm)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq2prLMBMf6CJHnzz2kvNskIup4HfBNFuoDuGclCJPzlqu.jpeg?f=620xauto)
(de spin 13 helemaal dubbel geklapt)
Het model is erg compact door het toegepaste scherm van 13 inch, waardoor de Spin 13 makkelijk mee te nemen is. Met 1505 gram is hij wel wat aan de zware kant, maar niet in vergelijking met een normale laptop.
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq83gbWo8UOk6Uw6vXTR6hsc3dHVupljtpjHbmF2uqlEpI.jpeg?f=620xauto)
(de spin 13 op een keukenweegschaal)
Pro’s:- Mooie metaalachtige uitstraling
- Compact
- Robuste scharnieren
Con’s:- Wat klein scherm
- Met 2 handen het scherm omklappen.
Connectivity:
Opladen kunnen we de Spin 13 aan een van de USB-C aansluitingen die aan beide zijden van de Spin 13 zitten. Er zit verder maar 1 USB-A poort op, zeer beperkt vind ik. Als je een externe muis erop aansluit, kan je geen gebruik meer maken van andere USB apparaten (zoals een USB stick/ USB headset/ USB ventilator voor als het warm is/ of een USB mechanisch toetsenbord). Dit vind ik persoonlijk een groot nadeel in de gebruiksvriendelijkheid van de Spin 13. Naast de touchpad, geeft Chromebook ondersteuning voor een externe muis en werkt dit net zo goed als op een “normaal” systeem.
Daarnaast vind je een aansluiting voor een headset via een 3,5 mm jack. Ook zit er standaard een slot voor een micro SD ingebouwd.
:strip_exif()/m/304801/1GgnlqYZli7e9wXvAogfAFnCUAG9qSF1muFYGQI5uhP9i8AuSB.jpeg?f=620xauto)
(foto van de connecties links)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq1GHjquJT8ZUaPcNN4aSdrU2gYeofG1TeThUQodnE1t1L.jpeg?f=620xauto)
(foto van de connecties rechts)
De opslag op de Spin 13 is wel heel beperkt met 50 Gb. Dit begrijp ik eigenlijk niet, aangezien de prijzen van opslaggeheugen niet hoog zijn op het moment. Het past wel in de filosofie van “alles in de cloud”, waardoor je niet veel lokale opslag nodig hebt. Het opslaggeheugen kan wel uitgebreid worden door een micro SD te plaatsen in het daarvoor beschikbare slot.
Met testen merkte ik op dat het OS ongeveer 1,5 Gb gebruikt en met de paar apps die ik erop had staan zat ik in totaal al aan 5 Gb. Ik vind het moeilijk in te schatten of je tegen die limiet van 50 Gb aan gaat lopen of dat dit genoeg is voor apps. Locale opslag van data moet je proberen te voorkomen, omdat je anders al snel te weinig opslagruimte zal hebben.
/m/304801/1Ggl0q3EUvqNb7J4uzCe83sfEQiiTUmS36AlY4Ye2qgrdIbv8t.png?f=620xauto)
(de opslag ruimte van de Spin13)
Pro’s:- Opladen kan aan beide kanten in de Spin 13
- Micro SD voor extra opslag capaciteit, niet bekend tot hoeveel Gb uitbreidbaar.
- [b]Con’s:[/b]
- Maar 1 USB-A poort
- Had in de doos wel een USB-C naar A converter in gemogen, om de pijn te verzachten!
- Maar 50 Gb opslag ruimte, zuinig zijn met je lokale data dus!
Scherm:
Er zit in de Spin 13 een 13 inch touchscreen met een resolutie van 2256×1504 wat resulteert in een PPI (pixel per inch) van 201. Hierin geld hoe hoger hoe beter, waarbij de score van 201 echt wel goed te noemen is. Het scherm is hierdoor heel erg mooi en scherp, wat je goed ziet als je foto’s op dit scherm bekijkt.
Het scherm heeft een 3:2 verhouding, hierdoor lijkt het scherm dus erg vierkant , maar mijn ervaring is dat dit scherm je veel overzicht op levert. Apps die deze verhouding niet direct ondersteunen worden door een zwart kader op de juiste beeldverhouding gezet. Ik heb dit niet als storend ervaren, want dit ben ik wel gewend van android. Het scherm is glanzend afgewerkt wat goed werkt voor een mooier ogend scherm, maar niet als je met veel licht om je heen zit. Het scherm heeft dan de neiging om als spiegel te dienen, maar door de helderheid hoger te zetten is dit veel minder storend.
(deze spiegeling zie je ook terug op diverse foto's in deze review, zodat duidelijk dat het scherm behoorlijk kan spiegelen).
:strip_exif()/m/304801/1GgnmYh4gkohrSV3EsPw0nbeA1Sl6eTNaSBxJOimIV9PEakITG.jpeg?f=620xauto)
(de zwarte raden om het scherm heen)
Het touchscreen reageert lekker soepel op je vinger. Je hoeft niet hard te drukken zoals bij goedkopere schermen en hij is ook niet zo overgevoelig dat als je je vinger er boven houdt, het scherm al reageert. Het scherm heeft ook multitouch ingebouwd zitten en ik heb even getest met de app “Multi Touch Test” hoe goed dit werkt. Verbluffend genoeg werden alle tien de vingers geregistreerd
/m/304801/1GgkOU1iVCkNemYEbEin4ZgNqkAN2Eyk9m3jM328KjaVo3BU4t.png?f=620xauto)
(de app gebruikt voor de multitouch test)
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq1Td0qgQ0LiHYz5MIA8X15cuKQPIZ7RRYzuPM39V5NYe4.jpeg?f=620xauto)
(alle 10 vingers worden geregistreerd)
Hij wordt standaard geleverd met een Wacon Stylus waarvan ik in eerste instantie niet wist waarom je die zou willen gebruiken. Na testen blijkt deze stylus zeker een toegevoegde waarde te hebben! In een van mijn tests gebruikte ik het spel Pocket City, waarin je veel over een scherm scrolt waardoor je vingers of handen nog wel eens zicht op het beeld ontnemen. Met de stylus heb je hier geen last meer van en de stylus reageert net zo goed als je vinger. Bijkomend voordeel is dat je scherm blijft schoon van vette vingers. Schrijven met de stylus werkt ook goed, de output op het scherm komt goed overeen met wat je op het scherm schrijft met de stylus. Het werken met de stylus is mij zo goed bevallen dat ik het scherm daarna eigenlijk alleen maar met de stylus heb bedient.
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq2KzLVnJpXQ3rGXdmCmVYAgXf9ZaT8Ukpgl7WFB8FL2VG.jpeg?f=620xauto)
(actie moment met Pocket City)
/m/304801/1GgkOU1zzqLUR0EvSBURAIqDsQo2fQqDfAuQiRolPi2K7K5JBV.png?f=620xauto)
(mijn kunstwerk gemaakt met de stylus)
Indien je het toetsenbord weg vouwt (dubbel vouwt) en je enkel het scherm over hebt, krijg je een onscreen toetsenbord en wordt het fysieke toetsenbord uitgeschakeld.
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq2hhc1ACpU9d31pwANOoqwFu910YFwqXOgzU79ljRPst8.jpeg?f=620xauto)
(het onscreen toetsenbord)
Pro’s:- PPI van 201, echt een mooi scherm
- Goede respons, geen zenuwachtig touchscreen.
- Multitouch t/m 10 vingers (meer had ik er niet beschikbaar)
- Wacon Stylus, voor activiteiten met veel scrollen (geen vette vinger op het scherm)
- Onscreen toetsenbord
Con’s- Kleine tijdsvertraging bij tekenen met je vinger (de Wacon stylus reageert net wat sneller lijkt het)
Touchpad en Toetsenbord:
Het toetsenbord is zoals je bij laptops mag verwachten uitgevoerd met vlakke toetsen en wijkt niet af van een standaard laptop toetsenbord. Hij is ook uitgevoerd met LED backlighting wat zeer prettig is in een donkere omgeving.
Het touchpad is een “Corning® Gorilla® Glass touchpad”, wat als voordeel moet bieden dat het swipen over het touchpad gladder aanvoelt. Dit doet het ook zeker wel, maar of het nu veel toevoegt daar ben ik niet zo van overtuigd. Het touchpad zelf bedient ook de muisknoppen links en rechts. Als je in de hoek van het touchpad drukt voel je een zachte klik en bedien je de muisknop. Hiermee voorkom je ongewilde muisklikken van de normale opstaande en onder touchpad geplaatste muisknoppen.
Het touchpad is voorzien van Multi Touch met o.a. de volgende functies:
2 vingers naar elkaar is inzoomen
2 vingers van elkaar af is uitzoomen
Met 2 vingers tegelijk op het touchpad tikken is rechtermuisknop
:strip_exif()/m/304801/1Ggnlq2FaqEy9ezMNvfo5CDis9Fx10AVdq8z2nPXlMqvZIUD9n.jpeg?f=620xauto)
(poging om de backlighting te laten zien, en het “Corning® Gorilla® Glass touchpad” met geïntegreerde muisknoppen)
Pro’s:- Het “Corning® Gorilla® Glass touchpad” voelt inderdaad “Smoother” aan dan zijn plastic broertjes, maar ik vind het niet heel spectaculair voordeel.
- Backlighting in het toetsenbord.
Con’s:Prestaties:
Voor het testen van de prestaties heb ik eigenlijk twee vormen van gebruik aangenomen:
Gebruiker 1: Is iemand die graag spelletjes speelt die beschikbaar zijn via Google Play en vraagt hierdoor meer van het systeem en de accu. De spellen die ik heb gebruikt zijn “Pocket City”, “Euro Train Simulator 2” en “Train Sim” allemaal gratis verkrijgbaar op de Play Store.
Klik op de screenshots van de app, om naar de trailer van de verschillende games te gaan.
Deze beelden zijn niet gemaakt met de Spin13, maar geven een indruk van wat de games zijn en vragen van de hardware
/m/304801/1GgkOU3pa7pZGtPc2lSjNQoSlyY5IUag2o9tYQS3W7TefKEsnb.png?f=620xauto)
(Pocket city)
/m/304801/1GgkOU3bzrNirV8GKfRXfDNHpTRVaunH046ZmIram3EMsn3NWz.png?f=620xauto)
(Euro Train Simulator 2)
/m/304801/1GgkOU31XXeRXY6O7YGqrTruYehOo3lysDlKPd96waGRAXeQNT.png?f=620xauto)
(Train Sim)
Gebruiker 2: Is iemand die het systeem gebruikt voor mainstream dingen als browsen, foto’s kijken, E-mailen, etc.
Ik heb geen benchmarks gedaan omdat deze mooie cijfers laten zien, maar die vaak niet zeggen wat je nou daadwerkelijk op het apparaat kan.
Gebruiker 1:
Uit de testen die ik heb gedaan, blijkt dat de hardware tot heel veel in staat is. Pocket City is in het begin een klein dorpje met weinig beweging op straat, maar groeit al snel uit tot een grote stad waarin veel auto’s rijden, mensen op straat bewegingen (o.a. yoga doen, elkaar overvallen, praten met elkaar, vissen,), treinen heen en weer rijden, bootjes varen en ow ja, je ziet ook nog gebouwen opbouwen. Kortom dit spel vraagt best wel wat van de hardware, maar geen moment heb ik iets van lag kunnen ontdekken.
Dit geldt ook voor de beide train simulator spellen. Deze zijn beide in een 3D opzet gemaakt, waarbij je tijdens het rijden ook van view kan veranderen door te swipen naar het zicht dat jij wilt. Daarnaast kan je het nog een stapje zwaarder maken door de regen aan te zetten. Ook hierbij heb ik geen lag of iets dergelijks kunnen ontdekken.
Gebruiker 2:
Tja gebruiker 2 zal niets tekort komen aan dit systeem en kan het zelfs af met een simpeler systeem. De Spin 13 is dan ook echt voor de high end user gemaakt.
Pro’s:- Erg goede prestaties ingame, geen lag kunnen ontdekken.
- Gebruiker 1 zal geen limieten tegenkomen in zijn of haar gebruik.
Con’s:- Er viel een deel van het beeld in de game “Euro train simulator 2” weg, mogelijk is de 3:2 van het scherm niet voor ieder spel weggelegd.
Accuduur:
Gebruiker 1:
Moet het doen met maximaal 2 tot 3 uur ingame hierna valt de Spin 13 uit. Hij geeft dit duidelijk aan vanaf 10%, maar als je een game aan hebt staan kan je niet nog even 10 minuten doorspelen, want die laatste 10% loopt ineens heel wel hard terug. Even snel bijladen met een telefoonlader die naast je ligt gaat niet, aangezien deze niet genoeg power heeft om de acculading op hetzelfde niveau te laten.
/m/304801/1GgkOU2Ui5ZeCs3PLTv16HGFxDrQ1RoK7CXuLmp8GvwoBl8nnQ.png?f=620xauto)
(waarschuwing bij een te zwakke lader)
Gebruiker 2:
De accuduur van gebruiker 2 is ongeveer 9 tot 10 uur, en dit is als het systeem constant standby staat. Op het moment dat het scherm wordt dichtgeklapt gaat die in slaapmodus en wordt deze tijd verlengd. Gebruiker 2 zou dus mogelijk wel af kunnen met 1 keer per week laden, en dan gewoon iedere dag een beetje casual gebruiken.
(het systeem berekend je resterende accuduur, helaas staat dit niet echt tot de werkelijkheid)
Pro’s:- Gebruiker 1 heeft een accuduur van 2 tot 3 uur ingame. Niet heel slecht voor een mobiel device met deze hardware.
- Gebruiker 2: heeft een lange accu duur van 9 tot 10 uur standby
Con’s:- Accu laad niet aan je telefoonlader, deze heeft te weinig power helaas.
Warmte- en geluidsproductie
Gebruiker 1:
Deze gebruiker zal het systeem niet ervaren als een heel stil systeem. Wanneer de Spin 13 even wat hoger wordt neergezet dan vlak op schoot of op de tafel, kan hij meer lucht aanzuigen en is die wat stiller. Op de tafel of schoot lijkt de luchttoevoer niet genoeg te zijn en gaat de fan maximaal draaien om te koelen. De warmteproductie van de Spin 13 vind ik meevallen. Hij wordt ongeveer handwarm en is nog steeds op schoot te houden tijdens een spelletje. Ook koelt hij weer snel weer af nadat je hem intensief hebt gebruikt.
Gebruiker 2:
Voor gebruiker 2 zal dit een uiterst stil systeem zijn. De fan zal nauwelijks in actie hoeven komen om te koelen. Mogelijk draait de fan wat harder bij een heel fancy uitziende website met veel bewegende plaatjes of tijdens het kijken van een lang Facebook filmpje, maar warm wordt hij nauwelijks tot niet door dit gebruik.
Pro’s:- Voor gebruiker 1 een stil systeem.
- Door gebruiker 1 wordt het systeem niet warm.
- Wordt voor gebruiker 2 niet uitzonderlijk heet.
Con’s:- Mogelijk te kleine pootjes voor gebruiker 1
- De fan kan zich wel eens wat zenuwachtig gedragen (snel op en af toeren).
Geluid:
Kleine notitie: ik ben een zeur op het gebied van geluid. Ik ben nogal van de muziek en kan er slecht tegen als geluid niet volledig is (hoge, middel en lage tonen), dit is ook terug te lezen in onderstaande mening:
Geluid behandel ik apart omdat dit voor beide gebruikers even veel kan betekenen. Het geluid is redelijk te noemen. Ik raad aan een headset te gebruiken als je een spelletje speelt, aangezien de geluiden namelijk erg schel en blikkerig uit de Spin 13 komen. Om dan maar niet te spreken over als je muziek gaat luisteren op de Spin 13, ik heb het na 5 minuten uitgezet omdat ik er niet langer naar luisteren kon. Indien je een koptelefoon gebruikt, kan je deze koppelen via Bluetooth of de 3,5mm jack plug. Het geluid via de 3,5mm jack plug of Bluetooth is allebei gewoon goed te noemen, mits je een goede headset hebt natuurlijk.
Pro’s:- Het heeft speakers
- Hoge tonen doen het wel.
Con’s:- Geluid is redelijk (vindt het zelf niet al te best anno 2018!)
- Midden tonen zijn er matig
- Bass is niet te vinden in het geluid
Algemene conclusie:
De Acer Spin 13 wordt verkocht voor een retailprijs van bijna €900,-. Dit vind ik een hoge prijs voor een systeem waar je wel heel veel mee kan, maar wat geen volwaardige laptop is die je voor vergelijkbare prijzen kan verkrijgen. Een prijs van €600 - 700 zou ik reëler vinden voor het gebruik waar die voor bedoeld is. Het is namelijk een systeem waar je net wat meer op kan dan op een tablet van €400 tot €500,-
Klein voordeeltje; als je Spin 13 dan een probleem heeft kan je terecht bij Acer in Nederland, want ze hebben hun eigen repair Center voor Nederland en België.
Pro’s:- Mooi design
- Chromebook: Zeer snel opstarten, en afsluiten;
- Chromebook: Alles in de cloud, dus overal bereikbaar;
- Zeer goed scherm met PPI van 201
- Zeer goede hardware met uitstekende prestaties
- Goede accuduur
Con’s:- Geluid is redelijk (vindt het zelf niet al te best anno 2018!)
- Maar 1 USB-A poort
- Maar 50 Gb opslag ruimte, zuinig zijn met je lokale data dus!
- Scherm spiegelt met veel licht om je heen
- Een veels te hoge prijs voor een apparaat dat niet meer is dan een tablet +