Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Gebruikers

- Reviews

Prijs
Specificaties Surround geluidsweergave met USB-aansluiting - Bekijk alle specificaties
  Vergelijk
Bekijk alle reviews

Cooler Master MasterPulse MH750 Review

+3
Consigliere 22 februari 2018, laatste update op 23 februari 2018, 185 views
De reviewer heeft het product niet gekocht, maar gekregen in ruil voor het schrijven van een review.

Cooler Master MasterPulse MH750

Nette strakke Headset met veel technologie en Bass-fx kapjes die eraf kunnen voor een extra geluids beleving

Pluspunten

  • RGB bouw en gewicht
  • Design met de stalen elementen maar toch erg flexibel
  • Bass-FX en de virt. 7.1
  • Goedwerkende software.( helaas venster niet kleiner te maken )
  • Grote oorschelpen

Minpunten

  • Control unit kan af en toe in de weg zitten.

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Features Score: 5
Gebruiksgemak Score: 5
Opnamekwaliteit Score: 4
Weergavekwaliteit Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Prijs Score: 4
Cooler Master MasterPulse MH750

Tuurlijk. Wat voor headset heb jij. Ik heb de Cooler Master Masterpulse MH750.. Flink wat woorden voor een headset. Maar wie weet is het die woorden ook zeker waard. Je kunt het hieronder lezen.De MH750 om makkelijker te verwoorden is de laatste van de met de MH750 erbij 10 headsets die je van Cooler Master kent. Ook de meest geavanceerde? Geen idee maar weet wel dat deze erg comfortabel zit en de mic mooi weggewerkt is.

Uitpakken en bekijken:

 http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_193530-e1519280356848-600x357.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_193547-e1519280380298-600x427.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_193934-e1519280400249-600x344.jpg
Bij het zien van de doos beginnen mijn ogen al weer te glunderen..zien jullie het ook.. ? Daar rechts boven.. juist ! dat plaatje van kleurtjes ! Ik ben sinds een tijdje helemaal weg van lampjes kleurtjes en effecten het kan zo gek niet of ik vind het vet ! Nu ook deze MH750 met kleurtjes.Wat zien we nog meer voordat we er diep op ingaan. USB aansluiting en een control unit. Onderin staat Virtual 7.1 en Exclusive Bass FX daarover later in de review meer .

Specs:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Specs-MH750-e1519280435615-600x536.jpg

Laten we nog eens verder kijken naar deze headset van CM. Waar veel fabrikanten naar lichter vederlicht  en flexi gaan is de MH750 van Cooler Master niet super licht. wel flexibel, maar van ijzer/aluminium bouw. Robuust en stevig . Afgewerkt met de rode opvallende kabel en de zijkappen die licht doorlaten als ze erop zitten.De grote oorkappen / schelpen zorgen voor een heerlijk draag comfort zonder pijn aan de oortjes na een aantal uur gamen.

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194443-e1519280466793-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194517-e1519280515863-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194530-e1519280536749-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194538-e1519280555454-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194553-e1519280573811-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194606-e1519280592614-600x339.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194614-e1519280610351-600x339.jpg

Software en Techniek:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Software-1-e1519280628616-600x411.jpg
http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Software-2-e1519280647168-600x328.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Software-3-e1519280668490-600x327.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Software-4-e1519280708395-600x328.jpg http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/02/Software-5-e1519280748954-600x327.jpg

Zoals elke fabrikant heeft ook CM een software programma voor zijn MH750. Waar je het e.e.a. in kan stellen. Behalve de kleurtjes. Deze stel je in op de control unit die aan je kabel hangt. In principe kun je zowel dit programma gebruiken voor het hele finetunen of de control unit bij de headset. Behalve de kleurtjes daar moet je echt de control unit hebben. De kleuren kun je doorlopen door een simpele druk op de knop waar je de kleur wisselt van kleur. Ook een optie uit en een cycle functie waar de headset om de beurt een kleur weergeeft en overvloeid in een andere.

BASS-FX "drop the bass"

Prima. Kapjes eraf en gooi op de grond die dingen... Ik hoorde ze niet vallen met de headset op, denk toch dat ze iets anders bedoelen... Of wacht... Kapjes erop.. kapjes eraf.. Je kunt me vertellen wat je wilt maar dat er iets verandert is een ding dat zeker is.Bass-FX is een on the fly hardware oplossing om zo een betere beleving te krijgen.. Daar is maar een oplossing voor mogelijk: Testen.Games die ik gebruikt heb om te testen. F1 2017 / Rainbow 6 siege / Project Cars 2 / Pubg.Wat viel er nou op tijdens het gamen? Door de hoge tonen van de racegames viel het mee met het effect. Maar tijdens de shooters met de zware explosies en knallen merkte je zeker verschil. De MH750 doet software matig iets aan het geluid waardoor alles gaver en realistischer klinkt wanneer de kapjes eraf zijn. Ook bij het luisteren van muziek hoor je het wanneer de kapjes eraf zijn.

Virtueel 7.1

Inderdaad het eerste woordje verklapt het al. Het is virtueel dus niet echt. Althans, het lijkt echt want je hoort zeker verschil. Maar het is het toch niet helemaal. Maar goed het is een blijft een headset en niet een surround systeem van B&O bv waar je ook je afstanden en kabellengte en dergelijke in moet stellen. Voor een headset klinkt het zeker aangenaam en je kunt het e.e.a in de software instellen.

Control Unit:

http://allerleidesign.nl/wordpress/wp-content/uploads/2018/01/20171219_194410-e1519238519240-600x339.jpg

Zoals net verteld de control unit. Hier kun je veel instellen waar je de software niet voor nodig hebt. Zo zie je rechts de opties 7.1 geluid of stereo. Verschil is trouwens erg goed te horen. Daarboven Mic aan of uit. Altijd handig tijdens de gamesessies en het vriendelijk uitdagen van je tegenstander dat je vanalles kunt met een familie lid om dat te muten als je vrouw roept "we gaan eten !! " Aan de andere kant vind je de volume knop en de Equalizer knop. De laatste is de knop die je door een x aantal voor geprogrammeerde ( te zien in het software programma ) settings. Bij elke settings geeft hij ook een verschillende kleur. Als laatste die knop daar in het midden. Die laat je kiezen tussen licht aan of uit bij de oorschelpen en laat je wisselen door de kleuren.

Samengevat:

De MH750 van Cooler Master. Een gave headset met kapjes die je lekker ver weg kan smijten. Of gewoon er weer op klikken als je de Bass-fx niet wilt. Netjes met magneetjes vallen de plaatjes weer op elkaar zodat je ze niet kwijt kan raken. De software en de technology maken deze headset voor ieder een belevenis op zich met of zonder 7.1 rgb of bass fx. Met een prijs van net geen 100 euro heb je een goede stevige maar zeker wel flexibele headset in huis.

Links:

Cooler Master - Website
Cooler Master - Facebook
Cooler Master - MH750
MH750 - Software

Heb jij ook een Cooler Master MasterPulse MH750?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review

Reacties


Er zijn nog geen reacties geplaatst


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn



Call of Duty: Black Ops 4 HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S9 Dual Sim Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V. © 1998 - 2018 Hosting door True

*