De reviewer heeft het product gekregen in ruil voor het schrijven van deze review.
De Zolo Liberty+ : Groot batterij, 100% draadloos, geschikt voor elke oor en redelijk geprijsd voor elke portemonnee!
Uitstekend geluid en een erg stabiel draadloos verbinding met je smart apparatuur, een aanrader voor iedereen en eindelijk een concurrent voor de marktleider van Apple.
Pluspunten
- Batterijduur
- Bluetooth en LDS stabiel verbinding
- Uitstekend geluid voor alle media typen
- Transparency is handig
- Comfortabel "in Oor"
Minpunten
- Smart Assistant werkt niet
- minder Zolo App
UPDATE:
I am taking a star off my review...i still love this product and would genuinely buy it
(thanks iBood!)..but my mail to Zolo about the Assistant function remains unacknowledged and no reply. They need to sort out consumer support to deserve
all those stars..so 1 star off until they resolve my issues.
Intro:
ZO!, wat moet je doen als je hebt een volledig review van een product klaar, met zorg getest en wat research gedaan online omtrent de juiste vorm van een goede recensie, de juiste foto's en product info gevonden, een par keer door gelezen…eindelijk tevreden!. Plaatsen zou je denken?
Nee, in mijn geval, iemand was mij voor. Gefeliciteerd Stin00 met een geweldig recensie, zorgvuldig en compleet en online net 5 minuten voor mijne.
Ik mag de Zolo Liberty+ testen van iBood, in ruil daarvoor zou ik een uitgebreid en eerlijk product recensie plaatsen zodat toekomstig kopers zijn “goed geïnformeerd…en zo een goede beslissing kunnen nemen over hun eventuele aankoop”. Wel Stin00 heeft een uitstekend recessie en ik ben volledig met zijn mening eens.
Time for a Rethink.
Historie:
Elke nieuwe technology moet het opnemen tegen het oude. Wireless Earbuds ook, niks is makkelijker dan je koptelefoons inpluggen en dan: luisteren naar je muziek, podcast of audiobook…
Dus als je komt met iets nieuws moet het net zo makkelijk zijn, anders: op lange termijn grijp je toch na de oude oplossingen (je koptelefoon dus).
Tot de komst van de iPhone had de meeste Feature phones WAP internet en vele features, maar de iPhone maakt de sprong van idee naar een gebruik vriendelijk oplossing!…en nu 10 jaar later hebben we allemaal Smartphones, kleine alles kenners in onze broekzakken.
Nu heeft Apple (en anderen) de besluit genomen om de 3.5mm koptelefoon jack te verwijderen van hun Smart apparaten en de tijd is aangebroken voor Wireless koptelefoon en Earbuds. De 1e Generaties zijn simpel maar onhandig, vaak is de verbinding onstabiel en de ontwerp alles behalve aantrekkelijk. Uitzonderingen? De Apple AirPods…DE "must have" product van 2017.
De pertinente vraag is “wie wordt de nieuwe Android?”, welke product stoot Apple van de Nr1 positie?
Wel , De Zolo Liberty+ is een contender om de kroon te stelen. Echt.
Zolo Liberty+ was een groot succes op Kickstarter en komt (op tijd) net voor de Feestdagen uit, nu te bestellen online…maar zijn deze Earbuds de Beste? Op basis van een week testen kan ik zeggen, Ja…
Rethink:
Ik ga vanuit van de idee dat iedereen leest ook Stin00’s recensie! Dus weten we nu dat de Liberty+ is een zeer goede product. Excellent geluid, dankzij de Graphene coated drivers. Mooi afwerking (van Anker verwacht je niks anders). De accu duur is precies zoals gemeld “on the box”, Bluetooth 5 zorgt voor een stabiel verbinding met je Smartphone enz.
Er zijn ook een paar kleine min puntjes. De Zolo applicatie is slecht, aptX ontbreekt (ik heb t opgezocht, de meeste Consumenten weten niet wat aptX is), en mensen kijk je een beetje raar aan enz.
Maar wat weten we nog niet?
Ik heb even rondgebeld naar vrienden en ze willen allemaal 1 ding weten.
Rethink: zijn ze makkelijk in gebruik en zou deze echter mijn oude koptelefoons vervangen?
Recensie
Verpakking:
Mooi kleine doos, duidelijk afbeelding van de product. Makkelijk te openen. Duidelijk advies om de set direct 1keer op te laden tot 100% voor 1e keer gebruik. Dit heb ik direct genegeerd, net als iedereen: met 1x druk waren de Liberty+ verbonden met mijn Smartphone en Sam Smith klonk geweldig. Heb ze dan netjes opgeladen.
Accessoires:
Stevig batterij case, geel oplaad kabel (geen oplaad steker maar dankzij LG, Sony enz..heb ik erg veel oplaad stekers liggen), heel veel extra oor kussens en omhulsels voor de Earbuds.
Design:
Mooi, klein zwarte buds, voelt goed aan, met subtiel Zolo branding en een mooie niet te glimmende afwerking. De batterij case is zwart, relatief zwaar met een afgedekt usb aansluiting.
Gebruik:
Verbinden is eenvoudig zonder de applicatie, voor iedereen dat ooit Bluetooth een keer hebt gebruikt, via de Smartphone zijn de Zolos direct zien, kiezen, en ze werken direct! Easy.
Pairing is simpel: haal de Zolos uit de doos, steek ze in je oor en je bent ondertussen weer verbonden met je Smartphone.
De Audio kwaliteit is super, crisp en helder, de Bass is niet overheersend maar ook wel aanwezig.
Ik kan melden dat Tidal Premium geeft de beste Audio kwaliteit. Spotify is zeer goed, Google Music en Apple music zijn beide ook ruim acceptabele.
Muziek streaming van media op mijn LG toestel klinkt geweldig, ook op de iPhone, een Umidigi Crystal en de Galaxy S8 klinkt muziek uitstekend.
Amazon Prime Video films en Netflix:
Stemmen zijn helder, Muziek krachtig en de Bioscoop mixed geluid werkt perfect.
Film1 Go, Ziggo on Demand klinken erg helder.
YouTube (mits de bron kwaliteit is acceptabele) is even goed…met voor mijn gevoel minder Bass.
Geluid kwaliteit ervaring is soms een kwestie van voorkeuren maar de Zolos klinken gewoon geweldig. De actief geluids-bron wordt automatisch stabiel en vlekkeloos ge-streamed naar je oren, zonder haperingen!, dankzij Bluetooth 5 en de LDS antenne. Ik heb deze week ook de Apple AirPods getest en Zolo wint!, de verbinding is (net als gemeld) “Unbreakable”…dit is erg indrukwekkend.
Liberty+sluiten de oor af voor geluid van buiten af bijna volledig (volledig bij hogere volumes)…Transparency helpt, het is iets van de Zolo Applicatie. (De applicatie is te vinden op de Play stores en voegt wel wat functionaliteit toe)
Transparency laat extern geluid binnen: je luistert nog naar je media keuze maar te gelijk hoor je ook je omgeving. Dit is bijzonder handig tijdens winkelen, fietsen en in de Bus, Trein of Auto…
Spoken Woord:
Ik gebruik mijn koptelefoons ook om Audiobooks te luisteren en Podcasts te beluisteren. de Zolos zijn hier ook een succes. Vaak klinken Podcasts en beetje “hol” op Koptelefoons…met de Liberty+ heb je mooi stereo geluid en heldere stemmen. Het was alsof ik zat op schoot bij Rupaul en Michele Visage…perfect.
Plus:
Dus met een brede spectrum van verschillende media werken de Liberty+ uitstekend en volgens verwachtingen
PLUS:
Batterijduur
Bluetooth en LDS stabiel verbinding
Uitstekend geluid voor alle media typen
Transparency is handig
Comfortabel in Oor
Min:
Zijn er ook min punten?
Ja natuurlijk. Geen Generatie 1 product is perfect.
Touch bediening op de Liberty+ is een beetje lomp en werkt niet altijd.
Smart assistent acces (denk Alexa, OK Google en Siri) heb ik nog niet werkend…
De Zolo applicatie is, op elke OS (iOS en Android) lomp en duidelijk “a work in Progress”, het werkt wel!, maar alles kan intuïtiever en beter…
Ik verwacht dat Zolo deze applicatie regelmatig gaat verbeteren.
Getest:
Ik heb alle Streaming diensten gebruikt met een brede spectra van apparaten
van de 2 mainstream OS ecosystemen: Apple en Android.
Ongeacht je eigen elektronica keuzen ik denk dat de Liberty+ zou werken zonder problemen.
Ik heb getest met een 100 euro China phone, een mid-ranger en een 2x flagships
De Liberty+ werken gewoon, Push en Go,een keer verbinden en de earbuds werken weer elke keer. Easy. Simpel. Zoals t moet.
Nota
De Liberty+ plays nice met mijn Bluetooth Bluray Cinema set en met mijn LG smart TV…zo deze zijn echter niet alleen te gebruiken met je je Smartphone, kan je ook gebruiken met je Home Cinema o.a.
Conclusie:
Stin00 heeft een uitgebreid en compleet recensie geplaatst met de conclusie dat de Zolo Liberty+ zeker een goede product is met een uitstekend prijs / kwaliteit verhouding
Audio freaken gaan toch niet kijken naar dit product maar voor de massa zijn de Liberty+ de oplossing?
JA
De geluid is superb. De batterij duur met oplader case is ECHT 48 uur!. Echt.
Al je media klinkt fantastisch. De Earbuds zijn licht en comfortabel (neem wel de tijd om de verschillende accessoires te proberen voor een perfect fit).
Ik denk dat ik nooit meer mijn oud koptelefoons gaat gebruiken, en ik neem na 2 dagen testen nu automatisch mijn Zolos overal mee.
Sorry!
Zo mijn recensie is minder overzichtelijk nu, maar jullie hebben niks aan 10 van de zelfde recensies. Als je deze leest nog ben je toch op zoek naar een draadloos oplossing.
Mijn advies?
Zolo Liberty+ is, op dit moment, simpelweg de beste…de AirPods zijn leuk maar vallen veel te vaak uit je oren…deze niet. De graphene drives hoor je echt…de geluid is erg helder!
Ik zou deze kopen.