Wordt verwacht

DJI Spark Fly More Combo - Wit, Zwart Review

28 juli 2017, laatste update op 28 juli 2017 Rapporteer
Product gekocht

DJI Spark Fly More Combo - Wit, Zwart

Ik kom net terug van een vakantie in Ijsland met de DJI Spark. Mijn conclusie na maand met de Spark: perfect voor de reiziger die graag licht reist en iedereen die snel en makkelijk mooie plaatjes wil schieten.

Pluspunten

• 1080p video is van prima kwaliteit mede door de supersampling. Gimbal werkt prima zelfs bij hoge windsnelheden zoals in Ijsland.
  • het gemak van de spark is echt het grote voordeel zoals al genoemd. Je ziet een potentieel mooi shot, en 15 seconden later ben je in de lucht. De 'quickshots' die automatisch snel een 'dronie'of 'spiraal' shot inzetten zijn ook erg cool en nuttig voor vakantiekiekjes.
  • de batterijen laden erg snel op, zelfs aan een lader in de auto heb je in iets over een uur weer volle batterij. Laden via usb op de drone zelf. Ideaal voor reizigers en vakantie.

Minpunten

• batterijduur: zeker bij beetje wind brand je zo door je batterij heen. Je moet echt efficient filmen. Je hebt zeker meerdere batterijen nodig op een reisdag. In praktijk blijkt uit mijn flight stats dat de max 10 minuten vliegen was op één batterij (in Ijsland met VEEL wind over het algemeen).
  • flight range: die is in de EU kunstmatig beperkt tot 300m (CE) in praktijk max 400 m. in open omgeving (2 km alleen in FCC landen zoals USA). Dat bleek in Ijsland in sommige gevallen gewoon te weinig om de gewenste shots te maken. Bovendien had ik vaak na 250 meter al haperende video op de controller.
  • afwezigheid van een 'follow me' functie. Niet te verwarren met de 'active track' functie die alleen een visueel object volgt. Follow me (zoals op mavic) volgt de controller, niet het object. Grote voordeel daarvan is dat je de gehele batterijduur kan gebruiken om te volgen. Bij active track wil de drone halverwege weer terug naar het begin-opstijg-punt. Dat kan je overrulen maar daardoor moet je ontzettend opletten bij dit soort shots en moest ik na dag 2 de spark van een hoog fjord af plukken omdat het overrulen niet goed ging.

Heb jij ook een DJI Spark Fly More Combo - Wit, Zwart?