ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Prijs
Specificaties Socket AM4 • Mini-ITX • AMD B350 chipset - Bekijk alle specificaties

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac Review

Beaudog 19 juli 2017, laatste update op 19 augustus 2017, 1.361 views Product gekocht

ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac

Ik heb dit bordje net in gebruik en het is een top bordje .
maar dat had ik wel verwacht van asrock.
m2 aansluiting aan de achterkant 4x sata .
en 3x fan aansluiting zie je niet vaak in dit formaat .

Pluspunten

• 3x fan aansluiting
  • m.2 sata
  • spidf
  • Draadloos internet
  • Bleutooth

Minpunten

• geen

Mooi Am4 mini itx bordje geheugen loopt zonder problemen op 3200.
(cpu z) geeft 1596.2 aan.
3xfan aansluiting een speciaal voor waterkoeling, spidf aansluiting ,
voor mij een must om ik graag met dolby digital game via de reciever.
ik heb de 1600x even op 3,8 ghz lopen en ging zonder problemen .
4 sata aansluiting voor mij is dat meer dan zat.
installatie van w10 pro ging zonder problemen en stond er zo op.
bios interface ziet er goed uit wat je wel gewend bent van asrock.
layout van het bord zelf is prima.
In de bios kan je een hoop instellen je kan b.v de 3e fan aansluiting kiezen of er een pomp is aangesloten of een casefan .
nieuwe bios erop gezet agesa 1.0.0.6 a persoonlijk vindt ik deze wat minder
de ene keer boot hij wel op en de andere keer doet hij 2x een loop en dan opstarten dat is met de geil evo x 3200 .er zal wel verbetering in komen als we weer wat biossen verder zijn .
ik gebruik nu de fury x op 2666 en dat gaat prima .
de geil evo x gebruik ik nu in de biostar x370 gtn en op dat bordje lopen ze wel 3200
die heeft er geen probleem mee .

Heb jij ook een ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac?

ik gebruik de geil evo x 3200 2x8 gig in de bios op xmp zetten en uit het menu eronder 3200 kiezen dat is het in cpuz geeft hij 1596.2 aan
ik heb goede airflow in de core 500 want hij staat in een tv meubel.
tot nu toe geen problemen gehad gisteren zo,.n 4 uurtjes gegamed.

Bedankt ik hoop dat jij er ook veel plezier aan beleeft 8-)

[Reactie gewijzigd door Beaudog op 19 juli 2017 20:19]

Alles oke met de VRM temps? De Gigabyte ITX heeft er blijkbaar vrij veel last van. Welk geheugen heb je? Zelf aan de instellingen moeten sleutelen om 3200 te lopen? Mijn X370 (ga vaak WiFi gebruiken) komt morgen binnen.

Thanks en veel plezier er mee :)
Ik ben ook benieuwd naar de VRM temps, die van de ab350n van gigabyte schijnen te snel warm te worden (tenzij je je top-down koeler erop plaatst).

Eigenlijk hangt mijn keus voor welk bord ik neem hiervan af, volgens mij zijn ze verder redelijk inwisselbaar (en gaat dus alleen de prijs doorslag geven als deze ook slechte VRM koeling heeft.)

Volgens het duitse forum hardwarelux ziet het er niet best uit, maar ik vraag me af hoever de verkeerd uitgelezen temps op Ryzen hier aan ten grondslag liggen (koeling lijkt slecht door T offset bug)
Op reddit zijn er mensen die het met een IR thermometer hebben gemeten en het lijkt allemaal wel mee te vallen. Ik had eerst de Gigabyte besteld maar heb deze geannuleerd. Vreemde layout en er is blijkbaar een 'voltage probleem' bij overklokken. Dat zijn 2 zaken die naar voor komen in de video review van OC3D. Uiteindelijk denk ik dat de VRM temps ongeveer op hetzelfde neer zullen komen bij beide borden, maar dat het in de praktijk (gamen) niet echt een probleem is.
ok thanks voor de info. Ik denk dat ik sowieso nog even reviews afwacht. Met GPU-beschikbaarheid is de tijd er nu toch... ;)
Ik denk dat het belangrijk is dat je airflow
Goed is .
Of het nou Amd of Intel itx systemen zijn
Alle bekabeling werk ik zo goed mogelijk weg in de core 500 gebruik ik een kraken x42 push/pull en nog 2 case fans .
Vanochtend nog een dik uur gegamed
De processor werd max 61c en dan staat mijn system nog in een audio/ video meubel.
Speeltie dts hd en dolby true hd af over de hdmi? Heeftie een gpu?
er zijn nog geen ryzen processors met gpu die komen nog.
er is een app in de windows store voor dolby atmos .
ik gebruik zelf spidf voor dts en dolby digital voor de games .
Is de wifi die je erbij krijgt snel?
Ik gebruik geen wifi dus ik kan je dat niet vertellen .
Gebruik je het M.2 slot voor een ssd?
Ik lees af en toe wel eens dat als het M.2 slot gebruikt wordt dat dan iets anders niet meer werkt ofzo.
Bijvoorbeeld: als je het M.2 slot vult met een ssd dat dan de wifi niet meer werkt.
M2 heb ik nog niet gebruikt maar ik denk dat het met asrock wel goed zit

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren