Logitech G933 Zwart Review

Anoniem: 946707
19 juli 2017, laatste update op 19 juli 2017, 682 views Product gekocht

Logitech G933 Zwart

Blijf er vanaf, software is om te huilen en is je geld niet waard. De pluspunten maken niet uit want de minpunten tellen zwaarder mee

Pluspunten

• RGB
  • Comfort
  • Biedt software control aan
  • Macros
  • microfoon kan ontzichtbaar worden gemaakt
  • kan op 2 apparaten worden aangesloten
  • wireless

Minpunten

• Microfoonkwaliteit
  • Geluid
  • Software zelf
  • Zwaar
  • Hardware reset slecht geintegreerd
  • Slechte plaatsing van Macros
  • microfoon niet buigbaar
  • support

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik ben niet de 1e beste persoon als het gaat om het reviewen van headphones, maar ik kan wel overduidelijke flaws aanwijzen.

Unboxing:
Ik kocht de G933 voor 100 euro op Amazon.de. De doos was simpel om te openen en alles zat erin wat ik verwachtte.

Opzetten van apparaat:
Het is niet plug en play, je moet eerst LGS installeren wat ik niet erg vind. Je kan wel gewoon de USB dongle in de computer doen en de headset aandoen en verwachten dat ie normaal werkt. De sofware is voor 7.1 en bediening van RGB.

IO:
Je hebt een AUX poort en kabel, je hebt een USB charging port,dat is het. Je kan AUX voor audio gebruiken maar niet de M-USB voor audio, die is alleen voor het opladen.

Geluid:
Zonder sound enhancements (via AUX met standaard windows values en wireless adapter zonder software) zijn het normale Stereo headphones,de Apple earpods heeft dezelfde kwaliteit. Het klinkt iets beter dan de earpods maar klinkt hetzelfde als de PX11 van turtle beach.

Met sound enhancements via logitechs software (alleen dongle) klinkt Dolby atmos goed. Goed, niet geweldig. Ik weet niet of alleen een paar mensen zijn of iedereen maar als je YouTube kijkt dan hoor je dat het een beetje robotic klinkt, niet helemaal, alleen een heel klein beetje. Soms is dit hoorbaar, soms is dit te negeren. Nog steeds dit zou niet met een flagship (of eerder flagsh!t) moeten gebeuren. Je kan DTS 7.1 gebruiken maar sound quality gaat daardoor STERK omlaag, ik zou bij dolby atmos blijven.

Microfoon:
De microfoon is heel slecht. Mijn telefoon doet het nog beter in recordings. Ik teste via Audacity en discord, beide zagen een negatief effect. De microfoon pakt alles op van je surroundings, van je keyboard tot zelfs geluiden 10m afstand in de andere kamer. Noice cancelling doet hier niks tegen.

Bouwkwaliteit:
Voelt heel fragile aan, maar na een tijdje wen je eraan en na 2x van 1.5 meter vallen werkt ie nog goed.

RGB:
RGB=love, RGB=life

Dus blijf weg van deze headset, de G933s zijn overpriced en je kan net zo goed de Hyperx cloud ofzo kopen
De pluspunten maken niet uit want de minpunten tellen zwaarder mee

Heb jij ook een Logitech G933 Zwart?

Totaal niet mee eens, ik vind het een geweldige headset!
Support is een minpunt, maar daar lees ik verder niets over. Ik en een maat van mij hebben alleen maar goede ervaring wat betreft defecten binnen de garantie. Altijd een compleet nieuw product gekregen zonder enige moeite en gewoon via de mail.
Om te beginnen
Ik heb deze headset nu zeker 1-1,5 jaar en ben zeer tevreden

Mijn definitie van plug en play is duidelijk anders dan die van jou
Opzetten van apparaat:
Aangezien plug en play voor mij betekent dat het besturing programma geïnstalleerd wordt wat ervoor zorgt dat het apparaat(dit geval headset) werkt. Eventuele extra programma's voor RGB controle zijn naar mijn mening niet onderdeel van Plug en Play aangezien ik nog geen een RGB apparaat heb gezien waar deze controle software automatisch geïnstalleerd werd

Verder zeg je dat youtube "robotic" klinkt dit heb ik in de 1-1,5 jaar dat ik de headset heb nog niet meegemaakt. Dit zou natuurlijk kunnen zijn dat elke headset net iets anders kan zijn(misschien defect?)

Met betrekking tot de microfoon:
Ik gebruik zelf altijd de settings van programma's zoals discord om voice detection aan te passen naar de gewenste waardes om ervoor te zorgen dat achtergrond geluid niet voice detection aanzet. Dit is me tot nu toe goed gelukt met de G933
Verder zet je als minpunt:
microfoon niet buigbaar
Maar je kan de microfoon uitschuiven en vervolgens is er een deel volledig buigbaar (Als je naar de product beschrijving van g933 op tweakers kijkt en dan de 3de afbeelding (https://ic.tweakimg.net/ext/i/2000807557.jpeg) zie je het grijze deel van de mic is uitgeschoven dit grijze deel is buigbaar(ik denk dat het grijs is door belichting want bij mij is dit deel vgm zwart)

Verder staat er als minpunt
support
wat wordt hier precies mee bedoeld? Wordt hier de support van logitech zelf bedoeld? Dan ben ik het deels eens met dit minpunt toen ik eind vorig jaar mijn receiver van deze headset kapot had duurde het lang voordat ik antwoord kreeg van
moest ik ongeveer 3 weken wachten tussen antwoorden van support en intotaal 2-3x antwoord gehad dus duurde 2 maanden voordat ik een nieuwe receiver had
Echter was dit eind vorig jaar dus het zou kunnen zijn dat het in de tussentijd weer schappelijker is met de wachttijden van de logitech support

[Reactie gewijzigd door sneksinnej op 26 juli 2024 09:32]

Anoniem: 946707 @sneksinnej20 juli 2017 10:47
ik belde nog om problemen te fixen maar er was niemand toen, het was 11 uur gisteren, ook geen geluk eergisteren
Anoniem: 946707 @sneksinnej20 juli 2017 10:49
maar voor 7.1 is de software verplicht. Maar je hoord mijn keyboard overduidelijk goed en hoor je mij best zacht. Dit soort wijzigingen heb je niet in in-game voice
gekocht voor 100 euro???? kan dus al helemaal niet, daar amazon.de deze rond de 151 euro staat!!

of jij hebt deze 2e hands gekocht, of ergens refurbisht gekocht (al vind ik zoiets nergens)

en al helemaal op veel punten oneens met de zaken welke jij hier schrijft! (je geeft zelf al tegenstrijdigheden toe als ik de review lees, zoals comfort is goed, maar is wel weer te zwaar?? ... dubbelop zoiets..

[Reactie gewijzigd door speed112 op 26 juli 2024 09:32]

Anoniem: 946707 @speed1128 augustus 2017 09:47
Nog weken terug was het op amazon 130 euro en er was een actie dat je 30 euro extra korting krijgt.

Tijdens het gebruik voelt de headset comfortabel, maar als je de headset vasthoud voelt ie bulky en zwaar aan.