De AKG Y50BT geeft een uitstekende geluidskwaliteit, en is zeker ook geschikt om naar muziek te luisteren. Het draagcomfort is uitstekend, geschikt om lang op te houden. De zachte oorkussens geven een goede passieve geluidsisolatie van omgevings-geluid. Hij werkt direct samen met mijn Windows-10 laptop, een Android mobiel, en een Samsung 'smart' TV.
Helaas ook enkele minpunten:
- Deze AKG connect met maar 1 device (bron) tegelijk. Bij wisselen dus even met aandacht opnieuw connecten.
- Het microfoon-volume is erg laag. Bij telefoongesprekken (skype, webex) is dat een serieus nadeel.
Verder heb ik wat issues met het gebruik in Windows-10. Misschien is dat algemeen Windows gedrag en niet specifiek voor deze AKG, dat weet ik niet:
- Soms (na Android weer terug naar Windows) wil hij niet direct weer connecten met Windows. Ik moet dan het Windows bluetooth device (deze AKG) eerst echt verwijderen, en dan opnieuw toevoegen door te pairen. Heel vervelend.
- In Windows is de 'headset' (met mic) een ander audio device dan de high-quality stereo headphone. Eerstgenoemde heeft een dramatische geluidskwaliteit voor muziek.