Aangezien de DS411 te klein en te langzaam werd, ben ik op zoek gegaan naar een vervanger. Nog wel even naar de concurrent QNAP gekeken, maar die modellen waren mij te duur. Door een black Friday actie bij 4Launch over de streep getrokken om de DS416P aan te schaffen. Tot nu toe nog geen spijt gehad.
Ik heb niet de intentie hier een lange review van te maken, maar alleen mijn ervaringen te delen over de belangrijkste prestaties.
Gemiddelde leessnelheid tussen 600-700MB/s gemeten bij pariteitsconsistentiecontrole.
[img]D9YW74YM[/img]
Alle schijven doen ongeveer evenveel mee, gemiddeld tussen 150-200MB/s leessnelheid gemeten bij pariteitsconsistentiecontrole.
[img]k7vdvYvE[/img]
IOPS is gemiddeld tussen de 1400-1500 gemeten bij pariteitsconsistentiecontrole.
[img]tCswhXV8[/img]
Alle schijven doen ongeveer evenveel mee, gemiddeld tussen de 350-400 IOPS gemeten bij pariteitsconsistentiecontrole.
[img]UvgPivvW[/img]
Overdrachtsnelheid bij file copy QNAP TS-453A naar Synology DS416Play via FTP is prima met gemiddeld 120MB/s.
[img]7lPEZdzo[/img]
Overdrachtsnelheid bij file copy QNAP TS-453A naar Synology DS416Play via CIFS is iets hoger met gemiddeld 125MB/s dan via FTP.
[img]1OkiJkuT[/img]
IOPS is gemiddeld 300 bij file copy QNAP TS-453A naar Synology DS416Play via CIFS
[img]TVhYcWNq[/img]
De twee middelste schijven worden het warmste met 39 graden, de twee andere 36 en 38 graden, met de ventilator op de laagste stand (stille modus). Dit is ruim onder de maximaal toelaatbare temperatuur van 70 graden volgens Seagate.
[img]tX8vLVIL[/img]
Door
http://packages.synocommunity.com/ toe te voegen aan Package Center > Instellingen > Pakketbronnen, heb je toegang tot ongeveer 50 extra packages via de community.
[img]qbzqLSru[/img]
Ook al staat de APC UPS ES700GR niet in de lijst voor compatibel UPS-en, hij wordt toch ondersteund door de DSM.
[img]OWwGtfP2[/img]
Ik kan iedereen de DS416Play aanraden, want hij is snel en veelzijdig. Het ligt er natuurlijk wel aan wat je er exact mee wilt doen.
Update 2017-08-09:
Intern geheugen uitgebreid met Crucial CT102464BF160B,