Iedere SSD, of het nou TLC, MLC, whatever is, gaat langer mee dan welke HDD dan ook (afgezien van incidentele fabricagedefecten). Iets waarvoor je als consument je geen enkele zorgen hoeft te maken.
Omgerekend naar normaal gebruik zou dat met gemak meer dan tien jaar omvatten. Denk niet dat je deze SSD dan nog hebt... Sterker nog, als je in de pricewatch kijkt zie je dat de nieuwere SSD's, die veelal van het TLC type zijn, vaak een hogere TBW (Total Bytes Written) en MTBF (Main Time Between Failures) hebben dan de oudere MLC types die duurzamer zouden zijn.
Neem bijvoorbeeld mijn eigen zeer gewaardeerde Crucial MX200 250GB SSD met MLC. Die heeft een TBW van 80TB en een MTBF van 1.500.000u waar ik theoretisch dus 73,1GB per dag(!) mee kan wegschrijven.
Terwijl een Sandisk Ultra II 240GB SSD die gebaseerd is op TLC een hogere TBW heeft van 110TB en een MTBF van 1.750.000u waarmee je zelfs 100,5GB per dag mee kan wegschrijven! Bij de 480GB uitvoering worden die waardes zelfs verdubbeld..
Resumerend, je hoeft je over MLC vs. TLC qua duurzaamheid geen enkele zorgen te maken.