Popcorn Hour C-200 Review

MindRuler
22 september 2009, laatste update op 22 september 2009, 5.726 views

Popcorn Hour C-200

Vandaag opgehaald bij Alternate.
Aangesloten en de hdmi via mijn versterker.
Alles geconfigureerd en een netwerk share aangemaakt naar mijn synology d209.
De C200 ziet mijn synology gewoon niet, niet via smb en niet via nfs.
Een usb disk eraan gehangen en deze wordt goed gezien (is als nfs geformateerd).
Afspelen van mkv files gaat prima en de beeldkwaliteit is goed.
Afspelen van wmv hd files gaat minder omdat ik geen geluid heb, beeld is wel goed.
mt2s moet ik nog testen en blue ray ook.
Maar het niet zien van mijn synology zie ik wel als een heel groot gebrek.
Heb hiervoor een ticket aangemaakt bij popcorn.
De handleiding die erbij zit is heel erg simpel en had wel beter mogen zijn.
de interface op het scherm is ook heel erg...

Pluspunten

• Ziet er goed en degelijk uit.
  • Specs beloven heel wat.
  • Makkelijk een blue ray speler van te maken.

Minpunten

• Geen verbinding met synology nas.
  • Niet goedkoop
  • slechte handleiding.

3 van 5 sterren (Voldoende)
Vandaag opgehaald bij Alternate.
Aangesloten en de hdmi via mijn versterker.
Alles geconfigureerd en een netwerk share aangemaakt naar mijn synology d209.
De C200 ziet mijn synology gewoon niet, niet via smb en niet via nfs.
Afspelen van mkv files gaat prima en de beeldkwaliteit is goed.
mt2s moet ik nog testen en blue ray ook.
Maar het niet zien van mijn synology zie ik wel als een heel groot gebrek.
Heb hiervoor een ticket aangemaakt bij popcorn.

De handleiding die erbij zit is heel erg simpel en had wel beter mogen zijn.
de interface op het scherm is ook heel erg simpel maar alles wat je nodig hebt is er.

Ik vind dit apparaat niet echt het geld waard omdat je nog eens 100 euro extra kwijt bent aan een blue ray speler om het meeste eruit te halen.

Ik ga nog verder testen met dit apparaat en zal mijn bevindingen hier plaatsen.

Heb jij ook een Popcorn Hour C-200?

Op mijn Synology ds209 heb ik nfs aangezet.
En ook de bevoegdheden zo gezet dat iedereen erbij zou mogen komen.
op de C200 staat in de gedeelde mappen nfs://synology:/Media
ik heb dus op de Synology een gedeelde map die Media heet.
Via smb kom ik er ook niet bij.
Blizzard is jou nfs share voor iedereen open of heb je er een wachtwoord op staan.

Ik heb voor de wmapro bijde opties geprobeerd in de setup maar bij bijde geen geluid met het afspelen van wmv-hd files.

Via usb heb ik nog een mt2s file afgespeeld maar met true-hd viel af en toe het geluid weg met ac3 en dts ging het wel goed.
Dit is bekend (en werkt op de A-110 wel) en zal ik toekomstige firmware gefixed worden.

[Reactie gewijzigd door McOrmick op 24 juli 2024 12:30]

Je moet per map bevoegdheden aanmaken (tenminste zo heb ik het gedaan):

Onderin zie je het pad, welke verwerkt moet worden in je nfs link die je opgeeft in de C-200. Bevoegdheden op Alleen Lezen, Root Squash op "Toewijzen aan guest".

In de Popcorn Hour C-200 maak je een gedeelde map aan met de volgende link:

nfs-tcp://ip-adres-van-synology:/pad-van-de-map

Het zou dus zoiets kunnen worden: nfs-tcp://192.168.1.100:/volume1/video
Vergeet niet de dubbele punt na het ip adres en neem het pad exact over in de C-200!

Oja, vergeet ook niet je Guest account in te schakelen (Bevoegdheden --> Gebruikers), dit heb ik gedaan en het werkte gelijk al probleemloos :)
hallo,

dank je wel voor je uitleg. Ik heb nog een andere vraag voor je:
hoe kan ik mijn harde schijf in de popcorn benaderen. ik heb er een 750 gb schijf in gedaan en wil films ed. op de schijf verzamelen.

Kan het daarnaast kloppen dat de popcorn c200 geen mp3 bestanden afspeeld??

Al vast bedankt
Paulus, daar heb ik ook problemen mee. Ik heb er een thread voor gestart op http://www.networkedmediatank.com/showthread.php?tid=28583 .

Het helpt om met mediainfo te kijken wat voor type bestand het exact is.

Ik verdenk de C-200 ervan (nu) niet met de LAME VBR new (burst mode) algorithm om te gaan. Helaas is 90% van mijn CDs als zodanig ge-MP3'd. :-/
wat is de foutmelding overigens die je krijgt?
er schijnt ook iets met de tagging te zijn.
Heb de popcorn op een andere plek in huis neergezet en daar heb ik wel netwerk...??????
Hij ziet nu ook de synology en de nfs share....:)
Wel zie ik dat hd films streamen erg hapert.
Waarschijnlijk komt dat door die hele goedkope cat5e kabels die ik door het huis getrokken hebt.
Maar wel raar dat op dezelfde switch beneden die een kortere kabel heeft geen netwerk gezien wordt terwijl mijn mediaPC op dezelfde plek wel netwerk heeft....??????
Kan ook een probleem zijn met de firmware van de C-200; deze geeft op bepaalde Gigabit netwerken problemen.. wacht dus even de nieuwe firmware af voordat je je huis ondersteboven gaat halen ;)
Heb je wel op je Synology NFS aangezet en de bevoegdheden hiervoor gegeven (Bevoegdheden --> Gedeelde Mappen --> NFS-bevoegdheden)?

Mijn C-200 werkt namelijk uitstekend met mijn Synology DS109 over NFS ;)

Overigens heb ik ook 2 *.wmv bestanden waarbij ik geen geluid krijg. Audio wordt aangegeven als WMAPRO, wat de C-200 volgens de doos zou moeten kunnen decoderen.. wellicht een firmware issue

[Reactie gewijzigd door BlizzarD op 24 juli 2024 12:30]

Bij de instellingen kun je waarschijnlijk ook het geluid van WMV downscalen naar stereo. Waarschijnlijk kan je receiver de indeling niet afspelen.

Laat het maar even weten want dit zijn belangrijke punten :)
Bedankt voor de hulp allemaal.
Ik denk dat ik het probleem heb gevonden.
De netwerk port op de c200 doet niks.
Kan hem niet pingen en zie op mijn switch ook geen verbinding.
Ik ga een fabrieks reset proberen en anders moet ie terug....:(
Heb om te testen een kabel vanaf dezelfde switch (over de grond) naar de c200 getrokken en met deze cat6 kabel heb ik wel netwerk dus het is toch de kabel.
Heb er ook een lite-on ihos104 blue ray speler ingestopt en een 2,5Inch disk.
DVD's speelt ie goed af alleen heb ik geen blue ray disk om te testen ( van het weekend eentje kopen).
De firmware moet zeker nog wel verbeterd worden.
Ik heb nu nog 2 problemen.
Af en toe loopt ie gewoon vast en moet ik hem achterop uit/aan zetten.
Bij al mijn wmv files geeft ie geen audio, of de settings nou op raw of pcm staat.
Maar dat gaat wel goedkomen...:)
WMV is bug report #32 van "The Biggest Ultimate Bugs, Issues and Features List":

Ook moet je even met Mediainfo kijken naar de files. Ik las dat WMV 9 werd ondersteunt, maar niet WMV 8.

Anders komt het in een volgende fw update wel goed.