Ik heb mijn PSP al sinds 2005, die had ik toen gewonnen bij de DynaByte omdat ik als verkoper daar genoeg Norton Virusscanners had verkocht. Mijn shopmanager vertelde nog dat ik een extra verrassing bij mijn kerstpakket kreeg. Ik was zo blij als een kind
Ik kon eindelijk SNES spellen spelen op een draagbaar apparaat! Dat speelt gewoon zoveel beter dan op de PC die ik voornamelijk voor deze doeleinde gebruikte.
Nadat ik de firmware had aangepast “via een hack” kon ik al snel een handje vol emulatoren op mijn 8GB kaartje zetten. Dat vond ik in die tijd vrij veel, want zo veeleisend was ik ook weer niet.
Na vele jaren te hebben gegamed is mijn PSP uiteindelijk onder een dikke laag stof terecht gekomen en heb ik er niet meer naar omgekeken en bijgehouden.
Mijn liefde voor oude spelcomputers is natuurlijk nooit gestopt met groeien. Ik heb een heuse retro collectie op weten te bouwen en speelde de spellen toch gewoon liever origineel op een echte console. Want dat is gewoon hoe het eigenlijk echt hoort te zijn. Lekker retro! *snob*
En dat vond ik eigenlijk wel best zo. Niks aan het handje.
Inmiddels ben ik vader van een dochtertje van net 1 en heb ik eigenlijk
echt weinig tijd nog om te gamen op die losse consoles. Waarom zou ik niet gewoon weer mijn PSP gebruiken als een all-in-one device om al mijn (retro) spanning in los te laten.
Tijd om toch maar weer eens de PSP onder het stof te halen en deze weer te voorzien van de allernieuwste firmware.
Via Google kwam ik al snel op deze website terecht:
[img]gz2O8Uxj[/img]
Omdat 8GB niet meer van deze tijd is heb ik de PSP maar uitgebreid met een Samsung EVO Micro-SD kaart van 2x128GB, want blijkbaar is het veel goedkoper om die dan weer in een Dual Memorystick Pro Duo converter te stoppen.
[img]WlcObSXw[/img]
[img]c3eEyfoe[/img]
^ 239GB....**Sweet**
Met deze uitbreiding kan ik dus echt een fijne selectie van alle games van veel Retro consoles op kwijt.
Wat voor homebrew / emulatie heb ik dan allemaal op mijn PSP staan? :
- Commodore 64
- Coleco vision
- Sega Megadrive / 32x / Mega CD
- Vectrex
- Super Nintendo / Super Famicom / Satellaview
- NES / Famicom
- Atari 5200
- Atari 2600
- Nintendo 64
- Gameboy / Gameboy Color / Gameboy Advanced
- Atari Lynx
- Neo-Geo MVS
- Capcom Play System 1 + 2
Deze heb ik allemaal kunnen verkrijgen via de PSP EMU bijbel:
[img]Ff7MKAvA[/img]
^ E.T. Phone homeee
[img]F4vzKZQ3[/img]
^ Vectrex
[img]Qy5Z87zv[/img]
Daarbij heb ik een deel van mijn originele PSP UMD games geript en ook in het geheugen gezet, voor snellere laadtijden en accu besparing.
Natuurlijk kun je dit ook allemaal op je laptop / PC of telefoon doen maar zijn die dingen echt zo handzaam en snel als een PSP?
Voor mezelf vind ik de PSP anno 2016 nog steeds een veelzijdig apparaat wat zeker nog met zijn tijd mee kan gaan. Wist je dat de PSP met Custom Firmware maximaal 2TB aan micro-SD geheugen aan kan? Voorlopig is de PSP dus nog lang niet Game-Over!
Ik zou echt iedere eigenaar van een PSP kunnen adviseren deze uit het stof te halen.