€ 39,37 bij Amazon.nl Marketplace

Burnout - Paradise - The Ultimate Box, PS3 Review

Spongerobie
31 mei 2009, laatste update op 31 mei 2009, 2.092 views

Burnout - Paradise - The Ultimate Box, PS3

Burnout Paradise, het spel waarin de kreukelzone van een auto met een korreltje zout moet worden genomen. Reden tot aankoop is toch eigenlijk een impuls geweest, stond een beetje doelloos men tijd te verdoen bij de FRS en zag hem staan, aangezien ik 3 ook helemaal plat gespeeld heb vond ik het tijd om het draadje weer op te pakken, vooralsnog heb ik daar absoluut geen spijt van Gameplay Qua gameplay is er een hoop veranderd sinds Burnout 3, in 3 kon je in je menu de races selecteren, in het paradijs rij je vrij rond om alle races zelf te verkennen en alles wat erbij freeroamen hoort, zelf vind ik dit een behoorlijke vooruitgang dan in het menu de races selecteren en maar achter elkaar doorgaan. Naast races heb je nu veel meer...

Pluspunten

• Kreukelzone Deluxe
  • Grafisch goed
  • Replaywaarde

Minpunten

• Besturing iets te makkelijk
  • Afwezigheid Crashtestdummy's

Reden tot aankoop is toch eigenlijk een impuls geweest, stond een beetje doelloos men tijd te verdoen bij de FRS en zag hem staan, aangezien ik 3 ook helemaal plat gespeeld heb vond ik het tijd om het draadje weer op te pakken, vooralsnog heb ik daar absoluut geen spijt van :)

Gameplay
Naast races heb je nu veel meer opdrachten in de vrije wereld, sprekend over, Stunt Jumps, Billboards, Gates, Time Challenges en zo nog meer.

Beeld
Het grafische gedeelte van dit spel is ook dik in orde, ik speel dit spel op een 26" Samsung HD ready tv op 1080i en alles ziet er goed uit, de auto’s weerspiegelen mooi en de stad ziet er ook goed uit.
Het water ziet er ook goed uit, het spiegeld goed en ziet er bijna net echt uit :p

Geluid
Om al het geluid men console uit te pompen staat dit alles aangesloten op een Logitech X-230, deze heeft zijn bass meestal volluit staan, het is gewoon heerlijk om keer op keer dat geluid van kreukelend metaal te horen wanneer je de nummer 1 van zijn plaats stoot door hem eens goed tegen die betonnen paal aan te parkeren.
De soundtrack ben ik ook dik tevreden over, er zijn weer een hoop bekende nummers waaronder natuurlijk Paradise city van Guns N Roses, I wanna rock van de Twisted sisters, en een groot aantal echte klassieke hits.

Besturing
De besturing is snel op te pakken en niet al te moeilijk, af en toe heb ik wel het gevoel alsof het iets te makkelijk is omdat je verschrikkelijk snel door een bocht heen drift met welke auto dan ook.
Omdat geen enkele auto hetzelfde is zal je natuurlijk veel stijlen moeten leren, in een muscle car zal je meer moeite om een bocht door te gaan dan in een vederlichte sportwagen.

Prestaties
De prestaties van het spel zijn zeegoed, alle elementen laden op tijd, de laadtijden over het algemeen zijn niet al te lang en van vastlopers heb ik vooralsnog geen last gehad.

Replaywaarde
De replaywaarde van dit spel is zeer groot, er is altijd wel wat te doen, al is het niet een race, dan kan je je wel storten op een road rage een marked man of een stunt run.
Heb je geen zin om aan een bepaald evenement vast te zitten staan er door Paradise City 400 hekken en 120 Billboards die doorboord willen worden.
Tevens zal je nog een tijdje bezig zijn met de Road rules op elke weg in Paradise city en op elke weg kan je ook nog een showtime score neerzetten.

Game Modes
Hier even een paragraaf toegewijd aan de verschillende game modes.
Ik zal beginnen met de Race, ik denk niet dat mensen hier moeite mee zullen hebben, je staat samen met een aantal andere racers op punt A je moet naar punt B, hoe je dat doet dat zoek je zelf maar uit, de GPS zal je wel helpen door de kortste route voor je te berekenen en deze aan te geven terwijl je rijd.

Dan krijgen we de Road Rage, de complete stad is van jouw, er zullen constant 4 of 5 autos om je heen zwermen, je doel is om het aangegeven takedown aantal te behalen in de opgegeven tijd, voor elke takedown binnen het doelaantal zullen er 10 seconden bij je tijd opgeteld zodat je niet te snel door je tijd heen bent.

Marked man, je staat op punt A, je moet naar punt B, je bent alleen wel Most wanted, er zullen constant 4 of 5 zwarte sedans je proberen tegen een muur of elk ander object wat ze tegen komen te parkeren, er zit hier geen tijd aan vast, dus je hebt alle tijd om deze missies te voltooien, als je er maar heelhuids aankomt.

Stunt Run, Je hebt anderhalve minuut om de vetste stunts uit te voeren, je zal een multiplier krijgen door airtime, stunts en andere grote dingen.

En als laatste krijgen we Burning Routes, van elke auto die er in het spel is is ook een "GT" versie, een opgevoerde versie met een ander kleurtje, je krijgt in deze races de opdracht om in een vooraf bepaalde tijd naar een bepaalde locatie te racen, je bent alleen, je hebt geen tegenstander en de weg is compleet open, de enige obstakels zijn de auto’s op de weg, betonnen palen, de vangrail en de klok.

Freeroam
In de freeroam wereld van Burnout paradise is er ook genoeg te doen, er zijn zoals eerder vermeld 400 hekken om stuk te rijden en 120 billboards om aan gort te werken.
Naast deze activiteiten is er op elke weg in Paradise City een "Road Rule" een tijd waarin de complete weg gereden word, als je onder deze tijd zit heb je de weg onder controle.
Hierin zijn nog 2 varianten, Online en Offline, zoals de namen al zeggen gaan deze tijden ook het internet op zodat iedereen ziet hoe snel jij wel niet over die weg kan sjezen.

Dan is er ook nog de Showtime modus, hierin is het de bedoeling om een zo groot mogelijke schade te veroorzaken op een kruising, zelf heb ik hier nog niet veel aan gedaan omdat ik hier nog geen aandacht aan besteed heb, zo gouw ik hieraan begin zal ik dit de review in editten.

Motoren
In de Ultimate box zit ook de Bike update, hiermee kan je Paradise City onveilig maken op de motor, je zal hier helaas niet je bestuurder alle kanten op zien vliegen maar je zal er nog genoeg lol aan beleven.
Je kan met de motoren 2 races doen, dag en nacht races.
De verder uitdaging van de motoren zit eigenlijk in de multiplayer, je kan hier ontzettend veel challenges mee aangaan, ga eerst naar punt a en dan zo snel mogelijk een bepaalde actie uitvoeren.

Prijs
Voor 30 euro hoef je dit spel niet te laten liggen, het is het geld dubbel en dwars waard, aan die 30 euro ga je minstens 3 keer zoveel uren aan besteden.
Ook de downloadeble content is zijn geld waard, het zijn updates met vooral auto’s, bijvoorbeeld een gemodificeerde versie van de auto van de Ghost busters of een rip van KITT.

TOP GAME!! er zijn zeer weinig minpunten moet er toch eentje wel eventjes expliciet noemen, de auto’s hebben geen bestuurder, je ziet lege auto's racen, het zou leuk zijn geweest als ze er van die leuke gele crashtest dummy’s in hadden gestopt zodat je die alle kanten op zou kunnen slingeren ala GTA IV.

Heb jij ook een Burnout - Paradise - The Ultimate Box, PS3?

ik vond het spel best wel tegenvallen , door de graphics (te blauw) :?
@sh1nigami
ik weet ook nooit waar ik heen moet rijden dat navigatie systeem van de game is een beetje bagger,

alleen na een stel patches + enbseries was het spel pas leuk te noemen _/-\o_
bijvoorbeeld met motoren racen (ookal val je niet :? )

[Reactie gewijzigd door Patjeee op 23 juli 2024 17:47]

Je weet niet waar je heen moet rijden? er wordt toch verteld waar je heen moet, als je het even speelt weet precies waar alles is en het wordt ook op de kaart aan gegeven. ik vind het wel irritant dat je altijd in de richting van je navigatie wordt gespawnd als je zelf een alternatieve route wilt rijden. Ook heb ik een grote hekel aan drive aways, je komt bijna nooit recht op de baan, in tegenstelling tot wrecked. verder vind ik het een heel mooi spel, zowel single als multiplayer, vooral de opdrachten en road rules online zijn erg leuk.

Goede review, ik ben het alleen niet eens over de soundtrack, maar dat is een kwestie van smaak. ik gebruik gewoon mijn eigen muziek, vind het erg handig dat je makkelijk een nummer kan skippen met je de R1 toets, ik van het wel onhandig dat je altijd je playmode moet aanpassen, Shuffle staat elke keer als je opstart uit, dat moet je elke keer dus aan passen, jammer.

De reden dat je geen crashtestdummy's ziet is volgens mij voor de leeftijdsgrens, als je mensen uit een auto ziet vliegen wordt het spel een stuk agressiever/gewelddadiger. daarom zie je ook niemand meer op de moter ziiten als je valt. allemaal om de leeftijdsgrens zo laag mogelijk te houden, in GTA hoeft dat niet want dat is al een gewelddadig spel.

Ik vind het jammer dat je de party play niet hebt gereviewd, dat is juist extra wat je niet bij de gewone, de niet ulimate box, krijgt, motoren is nu alleen al geïnstalleerd.

verder goede review

PS. Bij een van de laatste auto's die je unlockt, zie je wel een 'dummy', maar dat is dan ook een formule X auto
dat is erg makkelijk op te lossen, gewoon winnen :+

Ikzelf vnd het aantal challenges ook wel aan de hoge kant eigenlijk vooral als je er nog 1 moet en hem niet kan vinden 8)7
Anoniem: 300837 @Spongerobie16 juni 2009 21:26
Dat is erg makkelijk op te lossen, druk op escape en zoek naar het kruispunt waar geen event staat.. En ik heb me eindelijk door al die races geworsteld waardoor ik dat probleem niet meer heb!
dat is ook te doen heb het uiteindelijk omdat ik al die Road Rules aan het doen was ook gevonden maarnog :P
ik heb deze ff op pc gespeelt, maar het freeroamen om wat te doen en niet de mogelijkheid te hebben om te zeggen van: ik wil die race nu doen, irriteert mij echt behoorlijk veel.
ik heb zowiezo altijd een probleem met wegen onthouden om 1 of andere reden, zelfs met rijles in het echte leven weet ik nooit waar ik rijdt.
heeft met elkaar te maken of zo??
Je moet idd veel rondrijden op zoek naar races. Maar dit is sowieso nodig omdat je dan nieuwe auto's tegenkomt. Deze laat je crashen en je kunt ze ophalen in de Junk Jard.
Als je dus nooit zelf free roaming doet, zul je al deze auto's missen. En sommige zijn echt handig voor bepaalde races.
Anoniem: 300837 16 juni 2009 18:43
Prima review, minstens 4 sterren!

Persoonlijk denk ik dat het spel toch nog een v(vrij groot) nadeel heeft, namelijk wanneer je een A-class dirvers license hebt, moet je nog 100 en nog wat challanges voltooien om het spel uit te spelen. Nu heb ik nog 30 challanges te gaan, maar die races zijn gewoon niet leuk. Je moet vanrechtseneden op de kaart helemaal naar linksboven.. Als je de race wint/verliest moet je een heel eindje rijden voordat je terug in het gebied met alle challanges terechtkomt.. Vrij frustrerend vind ik dat, en een hoop tijdverlies.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 300837 op 25 juli 2024 15:08]

Opzich een redelijke review, maar je conclusie is iets te ''relatief'': ik heb Burnout Paradise op de Xbox 360 gespeeld en ik vond het redelijk tegenvallen, qua gameplay. In grafisch opzicht heb je wel gelijk :+.
wat ervaar jij dan negatief aan de gameplay van deze game?
In ieder geval het steeds langdradige rondrijden voor races en de net weer niet realistische botsingen.
Met motoren val je vaak zat, ik heb voordat ik gta IV heb gekocht, heel veel dit spel gespeeld, eigenlijk alleen offline, de besturing werkt lekker, de graphics zijn acceptabel, de auto's zijn ook fijn, jammer is wel dat je maar 35 auto's hebt, (35 auto's en 40 keer een gt) de game vraagt niet veel van je systeem, en is niet duur, echt een aanrader (pc)

aardige review, je vertelt vrijwel alles!
Anoniem: 17726 1 juni 2009 10:53
mooie review, spel ziet er zeker gaaf uit, vind het alleen jammer dat EA geen bestuurder in de wagen gezet heeft (zoals NFS Undercover)
@ robert, bij gebrek aan vrienden heb ik deze nog niet kunnen uitproberen :P ik zal eerdaags eens wat mensen gaan optrommelen om dit ook een uitgebreid gaan onderzoeken :)
burn out Paradise onderstuent de Logitech g25 gedeeltelijk dat is wel jammer.

er zit een goeie gameplay in maar 1 nadeel is wel dat je geen snelheden kan zien.... vandaar onderstuent hij de G25 maar gedeeltelijk (geen koppeling)

verder leuk spel en hier ook een nette review 5sterren!
Anoniem: 294612 10 februari 2011 15:56
Geweldige review !!!

Je hebt echt talent als schrijver !