Ik maakte voorheen altijd foto's met mijn Canon EOS 300, een analoge SLR camera. Nadat deze per ongeluk op de grond viel, en het batterijklepje niet meer werkte, was dit een goed excuus om op zoek te gaan naar een nieuwe camera.
Met de Canon EOS 300 maakte is zeer mooie foto's, maar ik vond het formaat niet handig. Gezien de ontwikkelingen van de digitale techniek vond ik het tijd om te shoppen naar een digitale camera.
De Canon A520 is een goede keus als je op zoek bent naar een compacte lichte digitale camera. Persoonlijk vind ik hem lekker in de hand liggen, niet te klein maar ook zeker niet te groot.
Belangrijk aspect voor mij voor deze keuze was dat de opslag op SD cards geschreven werd. Tevens wilde ik geen accu, maar gebruik van AA (penlite's). Met de standaard (bijgeleverde) batterijen kon ik ongeveer 60 foto's maken en toen hield het apparaat ermee op. Ik heb zelf oplaadbare NiMH batterijen gekocht van Ansmann (2600 mAh), en deze leveren een stuk meer capaciteit (reeds meer dan 300 foto's) kunnen maken.
Qua features biedt de A520 veel meer dan ik nodig heb.
Tot op heden zeer tevreden met mijn camera vanaf juni 2005 in bezit.