als je een review plaatst van een camerabody van +/- 1000,- ga ik er eigenlijk van uit dat je wel termen die bij die camera horen een beetje snapt, excuses als dat niet zo is

Zeg ook niet dat het een fout toestel is of zo hoor, don't get me wrong. Alleen al dat je niet zo'n klein cameraatje wil maar iets wat goed in de hand ligt (ook voor zwaardere lenzen bijvoorbeeld), en iets waar gewoon een goede elektrische zoeker in zit, maar ook een ingebouwde flitser + hot-shoe heeft.. dat wordt al erg zeldzaam in die kleine camerabody's van tegenwoordig.
Maar ik snap dus niet echt wat de SLT geeft , maar ik begrijp jij ook niet echt, maar de rest van het toestel is gewoon goed

Na even lezen kan ik eigenlijk alleen vinden dat de SLT-focus sensor veel beter is in weinig ligt, omdat het een dedicated-focus-sensor is dus. Maar daar betaal je voor omdat er constant een stukje licht naar de focus-sensor moet i.p.v. je normale image-sensor. Dus je mist een stuk licht in je uiteindelijke foto, maar kan daarvoor beter / sneller focussen bij weinig licht.
Lijkt mij en hoge prijs om te betalen, maar misschien onderschat ik de performance van de nieuwere Sony sensors. Mijn oude A65 sensor (dezelfde 24 megapixel als in de originele A77) had gewoon moeite om 'bruikbare' plaatjes te schieten bij ISO 800 a ISO 1600. Voor mijn gevoel kwam dat doordat er al een hoop licht verloren ging door de spiegel. Concurrenten van die tijd schoten met weinig ruis goede fotos met ISO 6400 of zo, dus de oude A65 / A77 deden het gewoon ronduit slecht daar in (De a57 en 'goedkopere' SLT series deden dat veel beter omdat ze niet die 24 megapixel sensor hadden).
Maar goed, anyway

. Het feit dat ze nu nog een SLT-spiegel gebruiken doet mij dus denken 'er zit ook een nadeel aan phase-cellen op je sensor', anders had de SLT-spiegel echt geen zin.. Kan alleen niet vinden wat dat nadeel dan zou moeten zijn