Dat deze router qua firmware wellicht nog wat te winnen heeft, prima, maar dat was niet mijn punt. WiFi kan een prima oplossing zijn, maar niet voor elk willekeurig probleem. De 2.4GHz band is overbevolkt, de 5GHz band levert snelheid maar een laag bereik. Het is dan wikken/wegen wat een oplossing kan zijn.
De opties die je vooraf had kunnen overwegen:
1) Bedraad. Werkt altijd, maar levert wat gedoe op met kabels
2) WiFi. Werkt vaak prima en voor TV gebruik wellicht ook met genoeg bandbreedte
3) Powerline. Werkt vaak prima en met veel meer bandbreedte dan met WiFi mogelijk
Tja, en dan even plusjes en minnetjes zetten en de financiële gevolgen even op een rij zetten.
Op het internet zijn genoeg goede reviews te vinden, zie ook mijn eerdere links, daar zitten ook mindere tussen inderdaad, maar ik zie heel veel meer positieve dan negatieve geluiden, ook van gebruikers. En nee, ik heb NIETS te maken met Linksys of met die router, ik kan er alleen slecht tegen als de schuld aan een technologie wordt gegeven terwijl het lijkt (ik zeg het voorzichtig) of er niet helemaal goed is nagedacht over het probleem en de gekozen oplossing.
Wat ik nog wil benadrukken dat ik niemand tegen de schenen wil schoppen, maar wees je ervan bewust dat radiosignalen met de minuut anders kunnen reageren op hun omgeving, zeker met andere WiFi gebruikers of andere stoorsignalen van buitenaf. Dat heeft niets met een slecht product te maken, maar domweg een gevolg van de gekozen technologie.
Bij mijn schoonpa in de flat "zie" ik op elk kanaal van de 2.4Ghz band meerdere AP's, daar is WiFi
nooit een oplossing, bij mijn tante op de boerderij zie ik letterlijk niemand op de 2.4GHz band, daar is de verbinding naar de schuur rotsvast ...
Ik ben nooit voorstander geweest van Powerline omdat het 230V net daar niet voor bedoeld is, wat dat betreft ben ik een behoudend iemand. Maar het is inmiddels betrouwbaarder en stabieler dan WiFi in mijn ogen.
[Reactie gewijzigd door Houtenklaas op 23 juli 2024 12:03]