Netgear Powerline XAVB5004 Review

Verwijderd
22 februari 2015, laatste update op 23 februari 2015 Rapporteer

Netgear Powerline XAVB5004

Verving een Devolo 85 Mb powerline-set i.c.m. een bejaarde 3Com Officeconnect-hub (10Mb, model 3C16701, 8*UTP, 1*BNC). De 4 netwerkpoorten zijn allen bezet. Met een 50 Mb down/5 Mb up internetabonnement en geen grote lokale dataverplaatsingen acceptabele doorvoorsnelheden (niet gemeten). Ontbreken van stotter op de Squeezebox Boom (buffert) is mij voldoende.

Pluspunten

• Vier (4) poorten dekt precies mijn behoefte aan mijn bureau (PC, streaming-audio-toestel, printer & een laptop docking station)
  • Slaapstand (laag verbruik) bij wegvallen netwerkgebruik (met amber indicator LED)
  • Platte eurostekker neemt geen extra stopcontact in beslag
  • Uiterst eenvoudig encryptie in te stellen (geen datalekkage)

Minpunten

• Jammer dat de XAV5101 in de set zit, i.p.v. een type met een doorgelust type F stopcontact, zoals bij de Netgear XAVB5601
  • Geen breekpunt, maar om rekening mee te houden: het duurt een paar seconden om weer (inter)netverbinding te krijgen als de PC alleen lokaal actief was.
  • Geen bevestigingsoren om bijv. onder een houten bureau te schroeven (dubbelzijdig tape is 'n alternatief)
  • Al is het in mijn situatie (zie pluspunten) nauwelijks van belang, had ik graag gezien dat de switch op alle lokale poorten 1 Gb aanbiedt i.p.v verschillende QoS-niveau's
  • Utility software voor Windows & OS X, geen Linux ondersteuning
  • Firmware upgrade software alleen voor Windows (.exe), geen Linux ondersteuning.

Heb jij ook een Netgear Powerline XAVB5004?