Logitech Harmony Ultimate Review
3 februari 2015, laatste update op 3 februari 2015, 989 views
Rapporteer
Leuke afstandsbediening voor een relatief hoge prijs.
Pluspunten
- Design
- Ligt goed in de hand
- Mogelijkheden
Minpunten
- Inrichting Interface
- Prijs
Een heel leuk product, maar voor de prijs die je ervoor neer legt komt het toch echt een stuk tekort.
Ergonomie
Prima, de afstandsbediening ligt fijn in de hand, past zowel in mijn grote kolenschoppen als in de muizenhandjes van mijn partner.
Functionaliteit
Ik heb nog geen enkel apparaat kunnen ontdekken dat niet werkte met deze afstandsbediening. Wat dat betreft is hij dus functioneel genoeg. Ik vind wel dat de intuïtieve menu's ontbreken. Ik wil zelf kunnen aangeven wat op welke plek moet staan. Er is in mijn ogen teveel aandacht besteed aan het "fancy" touch-screen. Fysieke knoppen is niks mis mee, daar had ik graag wat meer van gezien.
Configuratie
Dit duurt gewoon lang. Allereerst al een programma moeten downloaden van het internet. Geen probleem om te doen, ik wil het gewoon niet. Ik wil een plug 'n play apparaat of dan tenminste een stuk software op de afstandbediening. Plug in de laptop, werk. niet eerst wat downloaden.
Daarnaast, ook de snelheid van het extra programma is niet echt goed. Ik ben vrij technisch van aard, maar zelfs ik had problemen met het juist toevoegen van een aantal apparaten (werden soms in eens 3x toegevoegd)
Vormgeving
Heel netjes, goeie afwerking, duidelijk een luxe artikel.
Bouwkwaliteit
Zoals aangegeven bij vormgeving, een duidelijk luxe artikel, goed gebouwd, degelijk, geen cheap plastic wat los zit, gewoon goed stevig.
Drivers en ondersteuning
Ondersteuning van alle apparaten die ik maar wens, dus helemaal top!
Prijs
Tja, het is mij gewoon niet de (advies prijs van Logitech) 290 euro of (prijs van meerdere webshops) 199 euro waard. Ik vind dat zwaar overtrokken voor een afstandsbediening. Ik kan er niet mee bellen, geen games op spelen (niet eens snake!) het heeft geen dictafoon, ik kan er niet mee emailen of sms'n, ik begrijp de prijs niet.