Tweakers
Tweakers
De Passpor en BB 10 zijn als concept prachtig, maar deze uitvoering is nog duidelijk experimenteel. En een high-end prijs betalen om beta-tester te zijn is niet wat iedereen zoekt. Potienele kopers moeten voorzichtig zijn en zich goed realiseren waar ze aan beginnen. Een krappe voldoende voor BB.
Vraag: hoe zou een toetsenbord moeten werken om voor jou normaal typwerk te kunnen geven?Het grote probleem zit hem bij het toetsenbord. Dit toetsenbord heeft enkele revolutionere functies, maar voor nomale typwerk werkt het niet zoals je wilt.
Zonder lullig te willen doen, maar heb jij misschien wat kleinere handen dan normaal? Ik heb zelf handen met een gemiddelde grootte. Het is in mijn geval gebleken dat ik de eerste paar dagen moest wennen aan de breedte van het telefoon, zeker omdat ik van een Q10 kwam. Maar dit fenomeen is verdwenen en ik heb geen problemen ervaren met vermoeide hand/vingerspieren. Is de plaatsing jouw enige argument om te zeggen dat dit toetsenbord niet geschikt is voor normaal typwerk? In hoeverre heb je jezelf de tijd gegeven om te wennen aan dit toetsenbord? Het is wel bekend dat veel gebruikers moeten wennen aan fysieke toetsenborden van nieuwe modellen. Zo heeft het mij, een ervaren hardware toetsenbord liefhebber, ook 2-3 dagen gekost voordat ik het volledig door had.Dit komt voornamelijk door de plaatsing. de knoppen linksonder en rechtsonder zitten zover in de onderste hoeken van deze telefoon dat ze moeilijk te bereiken zijn. Dit zorgt ervoor dat een lang stuk tekst typen vermoeiend is voor de duimspieren.
Dit ben ik met je eens, het kan soms lastig zijn om de knop, vooral als je de telefoon met maar 1 hand vast hebt, te bereiken.Een iets kleiner punt van kritiek is de plaatsing van de aan/uit knop.
Wat bedoel je eigenlijk met primaire dingen? En wat bedoel je precies met kennis vereist van elke app en elke functie? Wat is er precies onnodig?Het feit dat veel primaire dingen buiten beeld zijn maakt het OS verwarrend en onoverzichtelijk. Maar aan de andere kant, als je went gaat de navigatie door het OS snel. Hiervoor is echter wel kennis vereist van elke app en elke functie die je gebruitk en dat is echt onnodig.
Welke gecombineerde weergave bedoel je precies?Het is goed dat eht erin zit, maar een gecombineerde weergave zoals ieder ander systeem doet is pratischer.
Welke informatie bedoel je eigenlijk?Voor de Hub gelt wat ik al zei over BB 10, er is veel informatie buiten je scherm en dat in onverzichtelijk.
Een krachtige stellingname. Ik vind het interessant om van jou te horen wat precies de argumenten zijn die jou tot deze conclusie laten komen. Je zegt wel dat het een goed systeem is, maar wat houdt goed precies in? Wat is voor jou een goed systeem, welke onderdelen mis je?BB 10 is een goed systeem, maar de superioriteit die door BB fans in elk mobile topic word verkondigd is overduidelijk niet aanwezig.
Nog zo'n duidelijke conclusie. Wat maakt de Passport minder goed dan andere telefoons? Wat is je onderbouwing hiervoor? Wat maakt de telefoon überhaupt goed in jouw ogen, want ook dat onderbouw je niet. Zijn er functies die je mist aan de Passport welke andere platformen wel hebben of misschien zelfs in excelleren?De Passport is een goede telefoon, maar niet zo goed als andere rivalen in dit segment.
Ik begin bijna als een song on repeat te klinken, maar wederom, wat is precies jouw gedachte hier achter? Wat maakt het dat de 'gewone consument', wie dat ook moge zijn, volgens jou bij deze telefoon weg moet blijven? Zijn er features die onmisbaar zijn voor de 'gewone consument' en welke zijn dit dan?De Passport is voor de early-adopters, de gewone consument kan beter nog even bij BB vandaan blijven.
Mijn probleem is de plaatsing en in mindere mate het formaat. De Z, X, M en ENTER zijn moeilijk te bereiken en geven mij kramp in de duimen als ik een lang stuk tekst typ. Bij de meeste andere QWERTY telefoons, zoals bv de q10/q5, zitten erin de onderste hoeken niets en daarnaast alleen de shift, microfoon en symbolentoets. Die gebruik je een stuk minder als Z, X, M en ENTER.[Knip totaan eerste vraag]
Ik heb inderdaad niet de grootste handen, maar mijn handen zijn nog groter als de meeste vrouwen handen. En mischien moet de breedte wennen. Ik heb hier ook nog een old-skool Bold liggen en die typt IMO veel beter. Minder breedt en de knoppen die j eveel gebruikt zitten om de makkelijk bereikbare plekken(zoals QWERTY bedoeld is)Zonder lullig te willen doen, maar heb jij misschien wat kleinere handen dan normaal? Ik heb zelf handen met een gemiddelde grootte. Het is in mijn geval gebleken dat ik de eerste paar dagen moest wennen aan de breedte van het telefoon, zeker omdat ik van een Q10 kwam. Maar dit fenomeen is verdwenen en ik heb geen problemen ervaren met vermoeide hand/vingerspieren. Is de plaatsing jouw enige argument om te zeggen dat dit toetsenbord niet geschikt is voor normaal typwerk? In hoeverre heb je jezelf de tijd gegeven om te wennen aan dit toetsenbord? Het is wel bekend dat veel gebruikers moeten wennen aan fysieke toetsenborden van nieuwe modellen. Zo heeft het mij, een ervaren hardware toetsenbord liefhebber, ook 2-3 dagen gekost voordat ik het volledig door had.
Nou, je hebt een beweging vanaf links, een beweging vanaf rechts, een beweging vanaf boven, een beweging vanaf onder. En dan heb je nog knoppen in een balk onderaan het scherm. Zoals hier te zien is zitten alle functies die niet direct gebruik onder een menu knop(goed) maar zit er 1! functie in de swype down. En dat is een voorbeeld van wat ik bedoel met 'onoverzichtelijk'. Alles zit op een logische plek, behalve 1 ding wat in een 'verborgen' menu zit. Een andervoorbeeld is dat je 2 swype down gebaren hebt. Met 1 vinger voor het hiervoor al besproken menu en met 2 vingers voor je toggles. Maar soms is dat met 1 vinger. En nu zit hier weer wel een logica achter, maar er zijn zoveel verborgen menu's die allerei gebaren vereisen en die gebaren zijn dan ook nog eens een keer verschillend...Dit ben ik met je eens, het kan soms lastig zijn om de knop, vooral als je de telefoon met maar 1 hand vast hebt, te bereiken.
Dat alle mails 1 groep vormen in je lijst met meldingen en alle berichten 1 groep vormen enz. Niet een losse lijst met notificaties onder elkaar zonder groepering. Op die manier heb je de filters echt nodig om snel overzicht te krijgen.Welke gecombineerde weergave bedoel je precies?
De informatie over welke acties je kan ondernemen en ook 'gewone' informatie. Meldingen in de hub hebben maar 1 regel aan preview, dat is op andere systemen meer. Je moet vaker tikken op een melding om te zien wat het nu echt inhoud terwijl je op andere systemen eerder het onderscheidt maakt tussen belangrijk en onbelangrijk. Heeft ook met het bovenstaande punt te maken.Welke informatie bedoel je eigenlijk?
Nou ja, krachtig... Wat is er krachtig aan goed, maar niet beter als de rest? Dat betekend dat het ongeveer even goed is. Ik ben om bovenstaande redenen inderdaad van mening dat het niet superieur is aan de rest. het is een extra smaak om uit te kiezen, die zowel niet beter als slechter is. Ik zou je een hele lijst met goede dingen kunnen geven, ik zou je een hele lijst met slechte dingen kunnen geven. Ik heb er voor gekozen de dingen te bespreken die ik het noemen waard vond en trek de conclusie niet 'superieur, niet slechter'.Een krachtige stellingname. Ik vind het interessant om van jou te horen wat precies de argumenten zijn die jou tot deze conclusie laten komen. Je zegt wel dat het een goed systeem is, maar wat houdt goed precies in? Wat is voor jou een goed systeem, welke onderdelen mis je?
Wat de Passport mist in 2 woorden: alround eigenschappen. Iets langer: De Passport is goed in tekst maken, goed in multitasken, De Passport is snel en stevig. Op de negatieve toon: De Passport is slecht in films kijken, BB 10 is onoverzichtelijk en het ecosysteeem is kleiner als bij de iOS en Andriod rivalen.Nog zo'n duidelijke conclusie. Wat maakt de Passport minder goed dan andere telefoons? Wat is je onderbouwing hiervoor? Wat maakt de telefoon überhaupt goed in jouw ogen, want ook dat onderbouw je niet. Zijn er functies die je mist aan de Passport welke andere platformen wel hebben of misschien zelfs in excelleren?
Vanuit de normale consument: De onverzichtelijkeheid en de onnodige complexiteit van BB 10. De bovenstaande punten egen ook mee, maar dit zinnetje vat IMO dit punt perfect samen.Ik begin bijna als een song on repeat te klinken, maar wederom, wat is precies jouw gedachte hier achter? Wat maakt het dat de 'gewone consument', wie dat ook moge zijn, volgens jou bij deze telefoon weg moet blijven? Zijn er features die onmisbaar zijn voor de 'gewone consument' en welke zijn dit dan?
Ik hoop dat dit is wat je gehoopt had en reageer ander gerust nog een keerIk ben benieuwd naar je antwoorden!
[Reactie gewijzigd door RagingPenguin op 25 juli 2024 20:59]
Je hebt inderdaad gelijk dat de indeling van het toetsenbord anders is, zeker in vergelijking met de Q10 of zelfs een 9900. Bijv. de curve in het toetsenbord van de 9900 maakte dat je heel snel gewend was aan dit toetsenbord. Op basis van mijn ervaringen moet ik inderdaad toegeven dat de Passport van deze 3 toestellen het meeste 'aanpassingstijd' nodig heeft. Dus wie weet lukt het voor jou om daar toch in te wennen? Dat is mij wel gelukt, dus ik heb goede hoop voor je.Mijn probleem is de plaatsing en in mindere mate het formaat. De Z, X, M en ENTER zijn moeilijk te bereiken en geven mij kramp in de duimen als ik een lang stuk tekst typ. Bij de meeste andere QWERTY telefoons, zoals bv de q10/q5, zitten erin de onderste hoeken niets en daarnaast alleen de shift, microfoon en symbolentoets. Die gebruik je een stuk minder als Z, X, M en ENTER. Ik heb inderdaad niet de grootste handen, maar mijn handen zijn nog groter als de meeste vrouwen handen. En mischien moet de breedte wennen. Ik heb hier ook nog een old-skool Bold liggen en die typt IMO veel beter. Minder breedt en de knoppen die j eveel gebruikt zitten om de makkelijk bereikbare plekken(zoals QWERTY bedoeld is)
Het is inderdaad even uitvogelen welke 'gesture' voor welke actie zorgt. Ik denk dat de "verwarring" hem zit in het feit dat het quick settings menu (of de toggles, zoals jij het noemt) in 10.2 alleen bereikbaar was vanuit de home screen, de hub of de app overzichten. Als je dus in een app zat, moest je eerst de app verlaten en dan pas kon je het quick settings menu oproepen. Dit hebben ze in 10.3 opgelost door een extra 'gesture' toe te voegen, die werkt als je een app open hebt staan. Dat is dan die 2 vingerige swype down. Dat is een beetje de logica achter dit verhaal, voor mij juist heel handig, maar kan me voorstellen als je hiervoor niet op 10.2 zat, je iets hebt van: hoezo dat verschil? Wat betreft de indeling van verborgen menu's, dat kan soms wel handiger aangepakt worden. Ik heb er zelf weinig problemen mee, maar soms moet je 2 keer kijken inderdaad. Daar is ruimte voor verbetering te vinden.Nou, je hebt een beweging vanaf links, een beweging vanaf rechts, een beweging vanaf boven, een beweging vanaf onder. En dan heb je nog knoppen in een balk onderaan het scherm. Zoals hier te zien is zitten alle functies die niet direct gebruik onder een menu knop(goed) maar zit er 1! functie in de swype down. En dat is een voorbeeld van wat ik bedoel met 'onoverzichtelijk'. Alles zit op een logische plek, behalve 1 ding wat in een 'verborgen' menu zit. Een andervoorbeeld is dat je 2 swype down gebaren hebt. Met 1 vinger voor het hiervoor al besproken menu en met 2 vingers voor je toggles. Maar soms is dat met 1 vinger. En nu zit hier weer wel een logica achter, maar er zijn zoveel verborgen menu's die allerei gebaren vereisen en die gebaren zijn dan ook nog eens een keer verschillend...
Je kan in de hub kiezen voor een 'filter' dus of je alleen je Gmail wilt zien, je Hotmail of je Whatsapp (ik noem maar wat). Daarnaast kan je ook ervoor kiezen dat je e-mailberichten als 'conversatie' kan laten weergeven (settings, display and actions, display style). Is dit een beetje wat je bedoelde? Ik vind het juist fijn dat het een universele inbox is met een lijst van alle notificaties onder elkaar op chronologische volgorde. Dit voorkomt juist dat je alle apps individueel moet openen, je kan het allemaal 'verwerken' vanuit de Hub. Misschien een kwestie van smaakverschil in dit geval?Dat alle mails 1 groep vormen in je lijst met meldingen en alle berichten 1 groep vormen enz. Niet een losse lijst met notificaties onder elkaar zonder groepering. Op die manier heb je de filters echt nodig om snel overzicht te krijgen.
Grappig dat je dit noemt. Ik heb hier ook over nagedacht. Je zou denken dat je met het scherm van de Passport zou kunnen kiezen voor een uitgebreidere preview stijl. Hoe werkt dit dan op andere systemen? Heb daar geen ervaring mee.De informatie over welke acties je kan ondernemen en ook 'gewone' informatie. Meldingen in de hub hebben maar 1 regel aan preview, dat is op andere systemen meer. Je moet vaker tikken op een melding om te zien wat het nu echt inhoud terwijl je op andere systemen eerder het onderscheidt maakt tussen belangrijk en onbelangrijk. Heeft ook met het bovenstaande punt te maken.
Duidelijk.Nou ja, krachtig... Wat is er krachtig aan goed, maar niet beter als de rest? Dat betekend dat het ongeveer even goed is. Ik ben om bovenstaande redenen inderdaad van mening dat het niet superieur is aan de rest. het is een extra smaak om uit te kiezen, die zowel niet beter als slechter is. Ik zou je een hele lijst met goede dingen kunnen geven, ik zou je een hele lijst met slechte dingen kunnen geven. Ik heb er voor gekozen de dingen te bespreken die ik het noemen waard vond en trek de conclusie niet 'superieur, niet slechter'.
Dit klinkt al een stuk meer beargumenteerd dan eerst, daar was ik benieuwd naar. Het interessante, vind ik dan, is dat jouw negatieve punten toch sterk user-gebonden zijn. Zo kijk ik behoudens korte youtube video's geen film op mijn Passport en geef ik niet zoveel om een ecosysteem. Maar goed, dit is jouw review en als dit voor jou minpunten zijn, dan is dat zoWat de Passport mist in 2 woorden: alround eigenschappen. Iets langer: De Passport is goed in tekst maken, goed in multitasken, De Passport is snel en stevig. Op de negatieve toon: De Passport is slecht in films kijken, BB 10 is onoverzichtelijk en het ecosysteeem is kleiner als bij de iOS en Andriod rivalen.
Toch vind ik het altijd wel grappig dat iedereen denkt te weten wat de 'normale' consument wilt. Ik denk dat dit toch lastiger in te schatten is. Men denkt vaak dat de eigen mening grotendeels overeenkomst met de visies van andere mensen, maar mensen kunnen redelijk verschillend zijn. Als ik het goed begrijp vind jij de onoverzichtelijkheid en de onnodige complexiteit van BB10 dé reden voor de 'normale' consument om niet voor de Passport te kiezen?Vanuit de normale consument: De onverzichtelijkeheid en de onnodige complexiteit van BB 10. De bovenstaande punten egen ook mee, maar dit zinnetje vat IMO dit punt perfect samen.
[Reactie gewijzigd door 3DDude op 25 juli 2024 20:59]
[Reactie gewijzigd door RagingPenguin op 25 juli 2024 20:59]