Wordt verwacht

Samsung Syncmaster 2443BW Zwart Review

2 maart 2009, laatste update op 2 maart 2009, 1.255 views Rapporteer

Inleiding
Na twee jaar te hebben genoten van mijn 19" Iiyama (1400*900) naast een Dell 19" (1280*1024) werd het tijd voor een groter scherm met HD resolutie. Aangezien de meeste 26" schermen buiten mijn prijsklasse lagen kwam ik terecht bij de 24" monitoren. Hierbij was mijn keuze gevallen op de Iiyama ProLite E2407HDS-B1 of de Samsung Syncmaster 2443BW. Ik heb vanwege de featureset, design en goed ervaringen van kennissen met Samsung uiteindelijk gekozen voor de Syncmaster 2443BW.
Design/Bouwkwaliteit

Pluspunten

• Design
  • Prijs/kwaliteit verhouding
  • Verstelbaar (pivot / portrait / hoogte)
  • Geen montage nodig

Minpunten

• knoppen op scherm slecht zichtbaar/voelbaar
  • Korte DVI / VGA kabels meegeleverd (1.5mtr)

Inleiding

Design/Bouwkwaliteit
Ik ben zeer te spreken over het design en verstelbaarheid van de 2443BW. De monitor heeft zeer zwarte dunne raden rondom het scherm wat ik zeer prettig vind. De poot waar de monitor staat is stevig en biedt goed grip zelfs op gladde oppervlaktes. Een minpunt vind ik dat de monitor wiebelt als je de knoppen voor de beeldinstellingen bedient.
Uit ergonomisch oogpunt is dit een goede monitor die in hoogte verstelbaar is, en zowel een pivot functie als een portrait stand heeft. Dit in tegenstelling tot de door mij beoogde E2407HDS-B1 die alleen een tilt stand heeft. Hoewel de knoppen op het beeldscherm mooi zijn weggewerkt, vind ik dit persoonlijk niet echt ideaal. Zonder een ribbeltje of back lighting zijn deze (vooral bij weinig licht) lastig uit elkaar te houden.
Aan de achterzijde vinden we een D-Sub (VGA) en DVI-D poort die goed toegankelijk zijn. De monitor heeft geen USB aansluitingen of speakers. Dit vind ik persoonlijk ook niet thuis horen op een scherm en zie dit dan ook niet als een gemis.

Beeldweergave
Na installatie meteen een pixel test gedaan en gelukkig geen defecte pixels of subpixels aanwezig (ook niet na 2 weken).
Vervolgens 10 minuten met de instellingen zitten spelen omdat de diverse fabrieksinstellingen niet naar mijn smaak waren. Bij mij staan de instellingen dus op custom.
De kleurweergave is helder en levendig (vooral vergeleken met mijn 19” iiyama) en komt goed tot z’n recht met HD content zoals films of foto’s. Verder kan ik zeggen dat wit is wit en zwart is zwart. Wel merkte ik op dat bij een bepaalde kijkhoek de kleuren eerder beginnen te vervormen dan bij mijn oude 19” iiyama. Dit zou een minpunt kunnen zijn, maar aangezien je recht voor je monitor hoort te zitten heb je hiervan weinig last
Met 5ms is de reactietijd van dit scherm snel genoeg om te gamen. Tot nu toe alleen FSX en NBA 2K9 uitgeprobeerd, beide op 1920*1200 en het ziet er goed uit. Voor mensen die veel internetten zou ik dit scherm ook willen aanraden omdat je met gemak 2 internet pagina’s naast elkaar kunt openen en toch nog alles in beeld krijgen van beide pagina’s.

Accessoires
De monitor komt in een zeer grote doos. De monitor is voldoende beschermd door polystyreen(piepschuim) en is in plastic ingeseald. De doos is zo groot dat de monitor in z’n geheel erin past zonder dat ze de poot eraf hoeft. Dit scheelt uiteraard weer bij montage en de monitor is dus meteen gebruiksklaar(na het verwijderen van de borgpen)
Verder vinden we bijgeleverd een DVI-D, D-Sub en netstroomkabel. Een nadeel vind ik de lengte van de DVI en VGA kabels (1.5mtr). Dit is IMO te kort vooral als je de potrait functie gaat gebruiken( kabels bewegen mee omhoog met draaien scherm)
Een CD-rom is ook bijgesloten met de handleiding, drivers en nog wat progjes voor de beeldinstellingen

Conclusie:
Ondanks wat kleine minpuntjes ben ik over het algemeen zeer positief over de Syncmaster 2443BW. Ik heb geen moment spijt gehad van mijn investering. Veel scherm voor je geld.

PS: Dit is mijn eerste review

Heb jij ook een Samsung Syncmaster 2443BW Zwart?

Nette review!
Lekker bondig en toch heel handig voor alle informatie die iemand nodig zou hebben.
Natuurlijk vraag ik me af of je nog iets van backlight-bleeding hebt gemerkt, en of je ghosting hebt meegemaakt.

Verder: Samsung staat bekend om het feit dat "grotere schermen" (22+ Inch) vaak vrij onstabiel lijkt te staan op de voet.
Gelukkig lijkt het maar zo, er gebeurt vrij weinig als hij een beetje wiebelt.
En de kabels zijn ook een ongelukkig feit van Samsung, naar mijn mening had 2 - 2.5 meter ook beter geweest.

Maar al met al een nette review.
Wel ben ik een pietlut hierin, dus ik ga toch even zeggen: Hier en daar mis ik wat interpunctie en eventuele spellingsfoutjes (a.k.a. : goed ervaringen van kennissen)
Maar dat is natuurlijk open voor verbetering.
En natuurlijk zijn plaatjes ook vaak gewenst, geeft een leuk beeld van hoe jij naar je beeldscherm kijkt en hoe jij werkt, en hoe de kleuren eruit zien.

Veel plezier met je scherm!

[Reactie gewijzigd door Merethil op 25 juli 2024 00:57]

Bedankt voor je review van mijn review.
Ik zal kijken of ik nog wat kan toevoegen mbt backlight bleeding en ghosting.
Heb helaas geen camera anders had ik zeker wat foto's geplaatst