Helaas kan ik niet zeer positief over deze router berichten
Ik loop bij het installeren al tegen een aantal problemen aan, ook heb ik nog geen reactie van netgear mogen ontvangen op mijn vragen (misschien ben ik wat te ongeduldig)
Pros:
Het bereik is zoals verwacht erg goed.
De doorvoersnelheid is erg goed (zowel bedraad als via wifi) vergeleken met mijn Fritzbox is deze bedraad 20% sneller en Wifi-N het dubbele.
De interface is eenvoudig, hoewel in advanced mode niet alles staat waar je het verwacht.
Con:
Firmware heeft fouten:
diverse telefoons worden in het overzicht van aangesloten apparaten als bedraad aangegeven terwijl andere onder wireless staan.
Dan kan ik mijn camera niet verbinden via wifi, deze draaide op de fritzbox met de zelfde instellingen prima. deze dan maar bedraad aangesloten.
Dan het grootste probleem: Portforwarding, dit leek in eerste instantie geheel niet te werken.
Op internet een workaround gevonden: zet het ip adres van je apparaat (synology nas in mijn geval) op een laag IP adres (van 192.168.0.100 naar 192.168.0.1) en het zou moeten werken.
Pas na dat ik de router ook veranderd had 192.168.0.254 naar 192.168.0.253 werkte het uit eindelijk.
Alle gebruikte IP adressen vallen buiten het DHCP bereik.
Niet dat ik begrijp wat ik heb gedaan, maar nu werkt het.
Zie ook
link
Parental control is niet out of the box aanwezig, er is wel een mooi tabje voor aanwezig, maar dat is niet meer dan een link naar de Netgear site waar je software kan halen om op een PC te installeren om dan al je verkeer via openDNS te laten lopen, tja dat willen we niet.
Gewoon een tijdblok voor de PC's van de kinderen, (kon op de oude fritzbox zo mooi).