Gemiddelde gebruikersscore
Beetje saaie review misschien, maar ik ben er dan ook zeer tevreden over. Er zijn heel veel oplossingen van andere merken maar de Microsoft remote en ontvanger is toch zeker wel aan te raden. Ik was op zoek naar een manier om mijn HTPC te bedienen op een zo makkelijk mogelijke manier. Een toetsenbord en muis vind ik onhandig. Ten eerste liggen die dingen me altijd in de weg, en ten tweede heb je ze niet echt nodig als je Microsoft Windows MCE gebruikt. Dus dan kom je al snel bij de afstandsbedieningen terecht.
Aansluiten
Als je deze set aansluit kan je hem eigenlijk meteen al gaan gebruiken. De ontvanger word meteen herkend door Windows en ook alle functies (knoppen) zijn meteen te gebruiken. Geen rare drivers nodig of IR codes leren, gewoon zoals plug&play hoort te zijn.
Gebruiksgemak
Zoals al vermeld in het stukje over het aansluiten is de afstandsbediening erg gemakkelijk om te gebruiken. De afstandsbediening is overzichtelijk en de functies wijzen eigenlijk zichzelf. Ook het oplichten (backlight) van de knoppen bij gebruik is handig, zeker als je in slecht verlichte omgevingen TV aan het kijken bent. Het bereik is ook erg goed, het maakt bijna niet uit waar je naar richt, de ontvanger pikt het toch wel op.
Kwaliteit
De...